Aynı zamanda her insan dışkısı toprağa karıştığında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kuralları ihlal edilmektedir. Buna göre teorik olarak bebek bezlerini de ayrıştırmadan çöpe atmak SAĞLIKSIZ ve İLLEGAL bir işlemdir.
Evimizdeki en büyük çöp kovası genelde mutfakta bulunur. Ancak kirli bebek bezlerinizi mutfaktaki çöpe atmazsınız; çünkü hem mutfaktaki çöp kutunuz o kadar çok bezi barındıramaz hem de çöp kutunuzdan yayılacak kötü koku yemek hazırlanan bir yer için uygun olmaz.
Mendil, peçete, bebek bezi ve ıslak mendil atıkları
Kullanılan atıkların ise çöp depolama veya yakma tesislerine gönderilmesi gerekmektedir.
Bebek bezlerinin içeriği nedir? Bezler 47% kâğıt (wood pulp), 27% süper emici polymer (sap), 10% polipropile (pp), 13% polietilen (pe) ve 7% bandlar, plastikler ve yapışkandan oluşur.
Günümüzde bebek bakımında annelerin işini kolaylaştıracak yıkanabilir bebek bezi mevcut. Nefes alabilen, alerji yapmayan, bakteri barındırmayan bu bezlerin bebeklerin cildini korurken tuvalet alışkanlığını da daha çabuk edinmelerini sağladıkları belirtiliyor. Ayrıca atık haline dönüşmediği için dünyayı da koruyor.
İlgili 21 soru bulundu
Bebek bezinizi, pedi ile birlikte çamaşır makinasında 60°C'de yıkayabilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmayınız. Ayrıca yumuşatıcı da kullanmayınız, çünkü yumuşatıcı ipliğe yapışır ve emiciliği engeller.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Bebeklerde bez alışkanlığını bırakmak için en uygun dönem 18 ay ile 3 yaş arası.
Evet. Prima®, ürünlerinde bebeklerin cildi için % 100 güvenli malzemeler kullanmaktadır (bebek bezleri, külot bez ve ıslak havlular).
Milyonlarca ailenin, raflardan sorgulamadan aldığı bebek bezi kansorejen madde, ftalat, sodyum poliakrilat, zehirli aromatik kokular içeriyor. Bu içerikler ise, çocuğunuzun gelişiminde sağlıksız koşullar oluşturuyor. Bu durum ileri vadede üreme bozukluğuna, solunum yolları bozukluğuna, ve hormonel bozukluğa yol açıyor.
Geri dönüştürülemeyen çöpler arasında kırılmış porselen ve seramik, bebek bezi, ıslak mendil, plastik ev eşyası, oyuncak, ayakkabı, çanta, tekstil ürünleri, kirli kâğıtlar yer almaktadır.
İlk başlarda günde 7-8 kere bez değiştirilmesi normaldir. Daha sonraları bu sayı günde 4-5 beze düşer.
Bebek bezi kovası kullanmak gerekli değildir (normal bir çöp kutusu bebek bezlerini tutabilir!), fakat kokuları hapsetmek için özel olarak tasarlandıkları için kokuları içeride tutmanın çok daha âlâ bir yoludur. Güzel bir, kullanımı kolay ve her gün değiştirmemeniz için içi geniş olmalıdır.
Bebek bezlerinde kullanılan süper emici polimerler sodyum poliakrilattır.
İlk günlerde yenidoğan bebek cildi çok daha fazla hassas olduğundan en uygun olan temizlik maddesi kaynamış ılıtılmış su ile ıslatılmış pamuktur. Bazen sadece bezli bölgenin akan su altında yıkayarak temizlenmesi de tercih edilebilir.
Sleepy, Türkiye'nin ilk saf suyla dokunmuş bebek bezi markası olarak pazara giriş yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketicilerin daha saf ve doğal içeriklere yönelmesinden hareketle ürünümüzü sürekli geliştirdik ve sektörümüze öncülük ettik.
20 04 yılında çocuk bezi üretimiyle başlayan Eruslu Sağlık, Sleepy markasını Türkiye ve dünyaya kazandırdı. Eruslu Sağlık, üretiminde yüksek ürün kalitesi kadar tüketiciye inovatif faydalar sunan bebek bezi, bebek bakım örtüsü ve ıslak bebek havlusu çeşitleriyle sektöründe fark yaratıyor.
Baby Turco, 2012 yılında kurulan Türkiye menşeli Puretex firmasının altında faaliyet gösteriyor.
Gece tuvalet eğitimine başlama zamanı, çocuğun gece boyunca kuru kaldığını fark ettiğimiz ve gece bezlerinin birçoğunu ıslatılmamış bulduğumuz zamandır. Gece eğer bezler ıslanırsa değiştirilmeli ve çocuğa büyüdüğünde geceleri bezlememek gerektiği öğretilmelidir.
Tuvalet eğitiminin 3 yaşına kadar tamamlanması gerekir. Çünkü bu süreden sonra çocukların dikkat süreleri uzayıp etrafa ilgileri arttığından bunun eğitimi zorlaşmaktadır.
İlk aylarda günde ortalama 8 kere altını değiştirdiğinizi düşünürsek, aylık bebek bezi ihtiyacınızı 8x30=240 şeklinde kabaca hesaplayabilirsiniz. İlk 2 ay için ise toplam 480 adet bebek bezine ihtiyacınız olacak!
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Yenidoğan 1 numara bebek bezi doğumdan altıncı aya kadar kullanımı devam eder lakin gelişimi fazla olanlar için daha büyük bedene ihtiyaç olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri