Memeden keserken günlük beslenme sayısını giderek azaltmaya başlayın. Gün içinde emzirme sayılarını azaltmak belki her bir emzirme için yavaş yavaş birkaç hafta sürecektir. Yani birkaç hafta arayla bir emzirme azaltma şeklinde yapın. 4- Emzirme sayısı dışında emzirme süresini de bir miktar kısaltmaya çalışın.
Anne sütten kesmeye hazır olduğunda emzirmeyi kademeli olarak azaltmaldır. Her 3-5 günde bir, gün içindeki emzirme seanslarından birini keserek emzirme azaltılabilir. Öncelikle bebeğin daha az düşkün olduğu gün ortasındaki seanslardan kesmeye başlanmalı. Sabah ve akşam emzirmeleri daha sonra kesilmeli.
Bebeğinizi sütten kesmek için her 3-5 günde bir, gün içerisindeki emzirme vakitlerinin birinden vazgeçerek emmeyi azaltabilirsiniz. Burada göz ardı etmemeniz gereken şey; bebeğinizin emmeye daz az düşkün olduğu gün ortasındaki aralıktır. Sabah ve akşam emzirmelerini en sonda kesmelisiniz.
Süre azaltarak : Her 2-3 günde bir emzirme sürenizi gece her emzirmenizde 2 dakika kısaltarak ve 4 dakika altına düştüğünüzde artık emzirmeyi bırakarak, Miktar azaltarak : Eğer biberonla besliyorsanız her 2-3 günde gece her bir beslenmede verdiğiniz miktarı 30cc azaltarak ve 60 cc altına düşünce beslenmeyi bırakarak.
Çocuk gündüz sütten kesilirken, geceleri hiçbir değişiklik yapılmaz. Ne zaman ki gündüzleri çocuğa anne sütü vermek tamamen kesilir ise ondan sonra gece sürecine başlanmalıdır. Gece sütten kesmek için, çocuğa yatmadan önce bir bardak inek sütü içirmelidir.
İlgili 29 soru bulundu
Bu sürecin 2-3 hafta sürebileceğini hesaplamalısınız. Ani kesilme bebek için ve dolayısı ile anne için de travmatik olabiliyor. Emzirmeyi sonlandırırken süt kanallarında tıkanıklık veya mastit denilen iltihabi durum görülebilir.
Anne sütü, memenin bir bölümünde kalır ise, orada süt stazı (süt birikmesi) oluşur. Bu süt, boşaltılmaz ise, meme dokusunda iltihap oluşmasına neden olur. Bu, infektif olmayan mastittir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir.
Anne sütünün sindirimi kolaydır ancak bebeklerin mide kapasiteleri küçük olduğu için az ve sık beslenir. Bu nedenle de gece acıkmaktadır. Eğer bebek gece kendiliğinden uyanmıyorsa 2-3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek gerekebilir.
Uyku öncesi emmesine ve rahatlamasına izin verin. Ama memede uyumasına izin vermeyin. Uyku haline geçmeden memeyi ağzından yavaşça çekin, rahatlatıcı bir tonla konuşun, sevin, öpün ki memeden zorla koparıldığını düşünmesin… Uyku rutinini (masal, ninni, sakin temas oyunları vb) mümkünse beslenme sonrası uygulayın…
Kur'an'ın öğretilerine uyan Müslüman anneler bebeklerini genellikle iki yaşına kadar emzirmeyi hedeflerler. Burada kastedilen süre Hicri Takvime yani Ay Yılına göredir, bundan dolayı çocuğun ikinci doğum gününden yaklaşık 22 gün önceye tekabül eder.
Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatri Akademisi bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü almasını 6 aydan sonra da ek gıdalar ile birlikte 2 yaş ve üzerinde emzirilmesini tavsiye eder.
Örneğin; günde 4 kez emzirmeden, 2'ye, sonra 1'e düşerek ve her bir süreyi bir hafta sürdürerek, toplamda minimum 1 ay gibi bir zamanda süreç sonlandırılabilir. Emzirme sayısını azaltmaya, ilk olarak öğle öğün kesilerek başlanabilir. En son kesilecek beslenmeler gece beslenmesidir.
Emzirme dönemindeki bebeği memeden ayırmak için kullanılan ürünlerden biri olan sarı sabır taşı ismen her ne kadar sarı olsa da özünde siyaha yakın bir renktir. Aktarlarda çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz sabır taşı, emziren annelerin bebeğini sütten kesme konusunda imdadına yetişebilir!
Unutmayın gündüz yeterli beslenen 6. ayını doldurmuş gelişimi iyi olan bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı yoktur.
Bebeği sütten keserken dikkat edilmesi gerekenler
- Yaşına uygun ek besin takviyeleri yaparak emzirmeyi azaltın. - Kestiğiniz her öğünün üzerinden 3 gün geçmesini bekleyin ve diğer öğünü öyle kesin. - Bebeğiniz huzurlu ve sakin bir uyku uyumak için emmek isteyecektir, bu nedenle gece emzirmeyi kesmeyi en sona bırakın.
21-36 ay arası çocukların büyük kısmı günde 1 kez yarım saat ile 3 saat arası öğlen uykusuna ihtiyaç duyarlar. 2 yaşında günde 10-12 saat uyurlar. Oyun çağı çocukları ise gün içinde 12-14 saat uyur. 1-3 kez gündüzleri uyurlar; ancak bunun akşam uykusuna yakın bir dönemde olmamasına özen gösterilmelidir.
Bu dönemde bebeklerin uyku düzenlerinde diş çıkartma veya hastalıklara bağlı bazı bozulmalar yaşanabilir. Eğer bebeğinizin bir sıkıntısı veya ağrısı varsa, büyük ihtimalle sık sık uyanır, tekrar uyumakta zorluk çeker ve size ihtiyaç duyar.
En düşük 7,96 kg. Ortalama 10,16 kg. En yüksek ise 12,82 kg olabilir.
Genellikle 15-18 ay arası bebekler için tek gündüz uykusuna geçiş dönemidir. Tabii ki her bebeğin birbirinden farklı olduğu unutulmamalıdır, bu süre daha erken ya da daha geç olabilir.
Bu dönemde bebekler fiziksel olarak hızla gelişirler. Ayakta durmaya, yürümeye ve hatta koşup zıplamaya başlarlar. Bu hızlı gelişim nedeniyle eğer gün içinde yeterli enerjiyi almazlarsa, gece acıkarak uyanabilirler.
– Sağma işleminden önce ılık bir duş alınması veya göğüse sıcak havlu konması sağma işlemini kolaylaştıracaktır. – Memeyi sıkıp bırakma tekniği uygulanırken, memenizi göğüs duvarına doğru nazikçe bastırınız. – Süt akışını arttırmak için, öne doğru eğilip, memeleri hafifçe sallamak size kolaylık sağlayacaktır.
"MEMELER KAÇ SAATTE BİR SÜT İLE DOLAR?" "Memelerdeki süt oluşumu emzirme aralığı ve süresi ile ilgilidir. 3saatte 20 dakika süreyle beslenen bir bebek, memeyi boşaltır ve diğer 3 saat içerisinde meme yeniden süt dolar.
Süt vermede yetersizlik: Emziren annelerin % 15' inde önceleri yeterli olan süt salgısında sıklıkla ilk 3 ay içinde azalma olmaktadır. Emme refleksinin yetersiz olması üretilen sütün yeterli boşalamaması sonucunu doğurur. Bu da süt üretimini azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri