Bebeklerde irmik tüketimi, vücudun gelişimi için çok önemlidir. İrmik; vitamin, karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Sindirimi rahatlatmaya da yarayan bebeklerin harikası irmik, en ideal bebek ek gıda besinlerinden birisidir.
Bebek irmiği bebeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin yanı sıra karbonhidrat, protein ve lif gibi temel besin maddelerini içermesinden ötürü oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Bebek irmiği, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerine ve gelişmelerine katkı sağlar.
Doktorlara ve uzmanlara göre bebek irmiği 6.ay ve sonrasında ek gıdaya başlama dönemiyle eş zamanlı olarak bebeklere verilebilir. Eğer sütünüz yetmiyor veya kesiliyorsa 4.aydan sonrasında doktorunuzun izniyle bebeğinizi ek gıdaya başlatabilirsiniz.
Fakat bebeklerin irmikten doğru şekilde faydalanabilmesi için, tüketecekleri irmiğin bebek beslenmesine uygun olan organik bebek irmiklerinden olması önemli. Bu sebeple “Bebeklere hangi irmik verilir?” sorusunun cevabı; organik ve güvenilir irmiklerden yana oluyor.
İRMİK Mİ PİRİNÇ UNU MU, SEBZE Mİ, MEYVE Mİ? İrmik, pirinç unundan daha besleyicidir. Sıklıkla pirinç unu ile ek gıdaya geçişe başlayan annelere glüten hassasiyeti olmadığı tespit edilen bebeklere daha besleyici olduğunu için irmikli gıdalar öneriliyor.
İlgili 24 soru bulundu
Bebek İrmiği (İrmik Unu)
İrmik bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Protein değeri en yüksek olan durum buğdayı irmiğini, bebeklerin en kolay sindirebildiği en ince haliyle siz minik gurmelerimize sunuyoruz. İnce bebek irmiğinin sindirimi, iri taneli irmiğe nazaran daha kolay olduğu unutulmamalıdır.
Düşük yağ, zengin protein, mineral, karbonhidrat içeriğiyle irmik faydalı bir besin kaynağıdır. Gerek sütlü tatlıları gerekse de diğer kullanım şekilleriyle irmik günlük diyetimizde rahatlıkla kullanılabilir.
Eğer bir anne olarak bebeğinize sütünüz yetiyor ise, 6. ay bitene kadar organik bebek irmiği vermenize gerek yok. Bebekler için her zaman en faydalı şey anne sütüdür. Kimi çocuklar havuç suyu hatta meyve suyu bile içiyor 6. aylarında fakat, anne sütü yetiyorsa bebek ek gıdaya geçiş sürecine geçmeye gerek yok.
1 çorba kaşığı irmiği yarım çay bardağı suda haşlıyoruz. İrmik yumuşak bir kıvam alınca elma ve muzu rendeleyip irmiğe katıyoruz. Pekmez ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun, bebişlere.
Bebek irmiği durum buğday cinsindeki buğdayın öğütülmesiyle elde edilen bir besindir. İrmik taneleri sarı ve parlak bir renkte olup kenarlı bir yapıya sahiptir. İrmik yapımında genellikle sert durum buğdayı kullanılmaktadır. Bu nedenle bebek irmiğinin besin değeri yüksektir.
Bebeğiniz için anne sütü ana öğün olarak düşünülmeli, ek gıdalar ise ara öğün olarak planlanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir.
6 aylık bebekler ortalama 5 saatte bir anne sütü emer.
İrmikli Elmalı Bebek Maması Tarifi İçin Malzemeler *yarım elma *1 yemek kaşığı irmik *1 çay bardağı su *İsteğe göre tarçın * İrmiği suyla pişiriyoruz. Piştikten sonra elmayı cam rende de rendeleyip irmiğe koyuyoruz. * +6 aylık bebeklere bu tarifi yedirebilirsiniz.
İrmik kansızlık problemine de çaredir. Kan değeri düşük olan kişilerin irmikli yiyecekler tüketmesi B vitaminini destekleyeceği için kan oranını yükseltecektir. Kansızlığa bağlı yorgunluğu da ortadan kaldıran irmik kişilere enerji veren bir tahıl ürünü olmaktadır.
Bebekleri ve Çölyak Hastalarını Mutlu Edecek: Pirinç Unu
Bebekler için anneler tarafından tercih edilen pirinç unu aynı zamanda cildinizi de bebeksi bir ilgiyle iyileştirir ve cilde parlaklık verir. Gıda olarak tüketilebileceği gibi cilt bakımı için de kullanılarak cildi besler, güzelleştirir.
İrmik, B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Zayıflama diyetlerinde irmik önemlidir. Çünkü glisemik indeksi düşük olduğundan hem sağlıklıdır hem de kolay sindirilebilir.
Normal marketlerde bulun irmiklerle arasında dağlar kadar fark olan doğal bebek irmiği, ham hazmı kolaylaştırır hem de çok sağlıklı.
Muhallebinin hem tok tutma özelliği hem de gaz yapmama özelliği olduğundan 6 ay ve sonrası bebeklerde genellikle akşam maması olarak tercih edilir. Çocuklara meyve yeme alışkanlığını katma görevi de annelere düştüğünden ek besinlere bu tatları karıştırarak vitamin dolu mamalar hazırlarlar.
5 Aylık Bebek Beslenmesi
Bebekler 5 aylıkken de anne sütüyle beslenmelidir. 5. ayın sonlarına doğru muz, elma gibi meyve püreleri ile ek gıda denemelerine başlanabilir. Bebekler bu dönemde ek gıda ile besin ihtiyaçlarının tamamını karşılayamayacağından mama ile beslenmeye devam edilmelidir.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir. Bu sıralama doktorunuzun önerisi ile değişiklik gösterebilir.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Emziren anneler de irmikli tarifleri rahatça tüketebilir. Çünkü irmik süt yoluyla bebeğe gaz yapmaz.
Bu tarifler, bebeğinizin günlük beslenmesine lezzet ve çeşitlilik katar, aynı zamanda bebeğinizin gelişimine de katkıda bulunur. Bebek İrmiği, bebeğinizin günlük enerji ve besin ihtiyaçlarını karşılamak için kahvaltı, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceği sağlıklı ve doyurucu bir seçenektir.
Tatlıdan tuzluya birçok yemekte kullanılan ince taneli bir besin maddesi irmik, buğdayın işlenmiş hallerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri