Meyve süzgeci , içine meyve parçaları konulduktan sonra kapaktaki kilit yardımı ile kapatılmalıdır ve bebeğe bu şekilde verilmelidir. Özel tutma sapı sayesinde bebek bunu ağzına rahatlıkla götürebilecektir. Ürünün kilit kısmı güçlü olup açılmayacaktır fakat, yine de erişkin gözetiminde ürünün kullanılması gereklidir.
Beslenme düzeninde meyve süzgecinin rolü
Güvenilirlik ve hijyenin artması adına polipropilen malzeme ve silikondan üretilen meyve süzgeçlerin kullanımı bebeklerin 6+ ay üzeri dönemlerinden itibaren uygunluk gösterir.
OiOi Silikon Püre Meyve Sebze Emziği
BLW yönetimini desteklerken ince motor becerilerinin gelişime yardımcı olur. Kulpu bebeğinizin kolayca kavrayabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Diş kaşıyıcı olarak kullanılabilir. Soğutulmuş/dondurulmuş yiyeceklerle kullanıldığında bebeklerin diş etlerini sakinleştirir.
Meyvelere 5.. aydan itibaren özellikle yoğurda alıştıktan sonra başlanabilir. Meyveler A ve C vitamini ile früktoz adlı meyve şekeri içerirler. İyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra verilmelidirler. Başlangıç olarak en az alerji yapan elma, armut, şeftali, kayısı, nektarin, üzüm, kırmızı erik uygundur.
Bu noktada en ideal tercih elma, şeftali, armut, kayısı, karpuz gibi sulu ve yumuşak meyveler olacaktır. Bu tarz meyveleri meyve emziği ile kolayca tüketen bebeğiniz aynı zamanda tutma ve kavrama kabiliyetini de geliştirecektir.
İlgili 17 soru bulundu
Meyve püresi ara öğün olarak yedirilmelidir. Bazen yoğurt içerisine veya kahvaltısına karıştırılarak da kullanılabilir. İlk olarak verilebilecek meyveler mevsimine göre elma, armut, şeftali, kayısı ve muzudur. Allerjik olmaları nedeniyle portakal ve mandalina 7 aydan sonra çilek ve kivi 1 yaştan sonra başlanmalıdır.
Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz. 4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor. Mevsim meyvelerine göre tarifi değiştirebilirsiniz.
Dolayısıyla ek gıdaya başlayan bebeklere ilk günlerde birkaç çay kaşığından fazla yoğurt yedirilmemelidir. Eğer kızarıklık, deri döküntüsü vb. alerjik belirtiler gözlemlenmiyorsa yoğurdun miktarı yavaş yavaş artırılabilir. İlerleyen aylarda ise bebeğin de isteğine göre yarım veya tam çay bardağı yoğurt yedirilebilir.
1- Meyve: Doğal şeker içeren ve bu yüzden bebeklerin en sevdiği başlangıç gıdaları olarak meyveler görülebilir. Özellikle muz, elma, armut, şeftali gibi meyvelerin püresi yapılarak ilk kez ek gıdaya başlayan bebeklere günde bir kez ara öğün olarak verilmesi önerilir. Bebeklere açken meyve verilmesi önerilmez.
4 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bebek gelişim tablosuna göre 4 aylık kız bebeğin boyunun 56 ila 68 cm. uzunluğunda, kilosunun ise 4500 ila 8000 gr. aralığında olması beklenir. Erkek bebeklerin boyu 57 ila 68 cm. ağırlığı ise 4600 ila 8250 gr. aralığında olması gerekir. Bebeğin gelişimi, anne karnında başlar.
Ürünümüz oyuncağı ile birlikte elde veya sterilizatörde temizliğe uygundur. OiOi Emzikli Uyku Arkadaşı'nın emziği tek boy mu? Ürünümüzün emziği anne göğsüne benzer anatomik formu ile tek boydur ve 0-18 ay arası kullanım için uygundur.
Cevap: Merhaba, 0 - 6 ay arası kullanım efendim.
Bebeğinin emziğine birkaç damla anne sütü damlatıp ona verdiğinde bu tat tanıdık gelip emziği almasını kolaylaştıracaktır.
İlk kullanımda emzik, mutlaka kaynamış suda 5 dakika kaynatmak suretiyle temizlenmelidir. Emzik, geleneksel yöntem olan su ile kaynatılarak temizlenebileceği gibi sterilizatör kullanılarak da sterilize edilebilir.
Hazırladığınız püreleri, dilim dilim kestiğiniz etleri ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda cam kavanozları kullanmayın, özel buzdolabı poşetleri ve saklama kapları daha uygun olacak.
Meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra, ince ince dilimleyin. Muz hariç meyveleri bir tencereye alıp, üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın. 10 dakika sonra muzu ve irmiği de tencereye ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız sebzeleri blender'dan geçirin ve kavanozlara bölün.
Tercihen sabah öğle arası saat 10.00-10.30 gibi bebeğinize meyve püresi yedirebilirsiniz. Bol suda çok iyi bir şekilde sudan geçirilmiş ve kabukları soyulmuş cam rende de bir dilim meyve püresi ile güne başlayabilirsiniz.
Bebeğe muz nasıl verilir
Tam olgunlaşmış, hatta olgunluktan kabuğu kararmaya başlamış muzu rendenin en ince yeriyle rendelenip (ayrıcı süzmeyin) püre haline getirdikten sonra bekletmeden bebeğinize yedirin. Rende yoksa çatal yada karıştırıcıyla muzu püre haline getirip yedirebilirsiniz.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar. Zamanla fiziksel olarak güçlenen bebekler destek almadan dik durabilmeye başlarlar.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
İlk ek besinleri öğle öğününde ve aç karna deneyin: tok bebek yeni gıdaları reddedebilir. Bebek, almadığı besinler için zorlanmamalı, bir süre sonra tekrar denenmelidir. Ek besinleri annenin yorgun olmadığı, keyifli olduğu, bebeğine yeni bir şeyler verme heyecanını duyduğu zaman vermek daha uygundur.
Dondurulmuş meyve, soğuk yoğurt, soğuk meyve püresi ve soğuk muhallebi bebeğinizi bir hayli rahatlatacaktır. “Soğuk ürünler bebeğime zarar verir mi?” diye düşünüyorsanız; minik hanım ya da bey gıdanın soğuğundan faydalanıp ağzında dolaştıracağı için pek endişe etmenize gerek yok.
½ bebek kavanozu (yarım çay bardağı) meyve püresi bebeğiniz için iyi bir ara öğün olabilir. Meyveler hem vitamin yönünden zengindir hem de sindirimleri kolaydır. Bebeğinizin henüz çiğneme ve ısırma yetenekleri gelişemediği için bu meyveleri püre şeklinde tüketebilmeleri önemli.
Meyvelerimiz iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulup küp küp doğranır. Küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Meyveler yumuşayınca blendrdan geçirilir. Kıvamı size katı gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz ben de ekledim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri