Doktorunuz aksini söylemediği sürece bebeğinize peyniri 8. aydan itibaren yedirmeye başlayabilirsiniz. Peynir ürünleri süte göre daha konsantredir ancak sütün hazmını zorlaştıran özellikleri, peynire dönüşümü esnasında yok olduğundan bebekler peynir ürünlerini daha rahat ve daha erken yiyebilir.
Peynir, kalsiyum, protein ve vitamin açısından zengindir; bebeğiniz için sağlıklı bir besindir. Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz.
Evde peynir yapılamayan durumlarda yağı- tuzu azaltılmış peynirler akşamdan suda bekletilerek 8. ay itibariyle verilebilir ya da tuzsuz lor- labne peyniri tercih edilebilir.
Besin değeri açısından bakarsanız, peyniri konsantre süt gibi düşünebilirsiniz. 30 gram peynirin sağladığı kalsiyum ve proteini çocuğunuz ancak yaklaşık 200 gram süt tüketerek alabilir. Sütün aksine yoğurdu ve peyniri, 6. aydan itibaren güvenle küçük gurmelere verebiliyoruz.
Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan peyniri, 6. aydan sonra bebeğinize yavaş yavaş vermeye başlayabilirsiniz. Doktorunuzdan bebeğinizde laktoz intoleransı olduğu bilgisini aldıysanız, peynir seçimine ekstra dikkat etmeniz gerekiyor.
İlgili 26 soru bulundu
Katı gıdaya geçiş döneminden itibaren bebeklere labne peyniri verilir. Labne peyniri kanserli hücrelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Bu sebeple vücut direncini yükselten besinler arasında yerini alır.
Doktorunuz aksini söylemediği sürece bebeğinize peyniri 8. aydan itibaren yedirmeye başlayabilirsiniz. Peynir ürünleri süte göre daha konsantredir ancak sütün hazmını zorlaştıran özellikleri, peynire dönüşümü esnasında yok olduğundan bebekler peynir ürünlerini daha rahat ve daha erken yiyebilir.
Bebeğiniz 7 aylık olduğunda beslenme düzeninize sabah kahvaltı öğünü ekliyoruz. Yine 3 gün kuralıyla, minik minik tattırarak bunu yapmalısınız. Bebek kahvaltısına tuzsuz lor peyniri ya da akşamdan suya koyduğunuz beyaz peynir, yumurta sarısının dörtte biri ve bir tatlı kaşığı pekmez ile başlıyoruz.
TUZSUZ VE SALÇASIZ OLMALI
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir. İstenirse sebzeli veya kıymalı sos da koyulabilir.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Doyacak miktarda yiyebilene dek öğünler anne sütü ile tamamlanır. İlk haftadan sonra içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenebilir. Damak tadı gelişmiş bebekler bu düz püreyi sevmezlerse, zeytinyağı yerine ½ tatlı kaşığı tereyağı ve/veya peynir seven bebeklere 1 tatlı kaşığı tuzsuz labne peyniri de eklenebilir.
Minik Gurmeniz 6 aylık ise ve katı gıdalar ile başarılı bir şekilde tanışmışsa yemeklerine biraz tereyağı eklemenizde sakınca yok. 6. aydan önce sindirim sistemi tereyağının içindekilere karşı hassas olacaktır. Bol kalorili ama çok da besleyici olmayan tereyağını abartmamakta fayda var.
1 litre sütü tencerede ısıtıp, üzerine evde mayalanan 4 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak bebek peyniri elde edebilirsiniz. Peynir soğuduktan sonra da bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz.
Re: Kuymak yedirenler varmı
Mısır ve mısır dan elde edilen ürünler 12 aydan önce önerilmez.
Lor peyniri, bebekler için çok faydalı, probiyotik olan harika bir peynir türüdür. Bebeklere 6.aydan sonra verilebilir.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Köfte çeşitleri( tavuk köftesi, sebze köftesi, balık köftesi) mücver, balık filetosu bebeklerin en sevdiği besleyici parmak yiyeceklerdendir. Meyveler kabukları soyarak küçük parçalara bölünebilir.(örneğin elma , muz, mango,avokado gibi,erik,şeftali,çekirdeksiz kavun,karpuz gibi..)
7 aylık kız bebeklerinin, bu dönemde 61 ila 73 cm. uzunluğunda ve 5800 ila 9800 gr. ağırlığında olması beklenir. Aynı dönemde erkek bebeklerin boyunun 32 ila 75 cm. ağırlığının ise 6000 ila 10200 gr. aralığında olması gerekir.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
7 aylık bebek beslenmesi nasıl olur? 7 aylık bebeğin her zaman ana öğünü anne sütüdür ve beslenme ihtiyacının yüzde 70'ini anne sütünden karşılamaktadır. Bu aylarda 2-3 saatte bir anne sütü ya da formül mama; ara öğünlerde de ek gıdalar gelmelidir.
7 aylık bebek beslenme düzeni bir önceki aya benzer şekilde devam eder. Bebekler, günde 2 küçük ek gıda öğünü ve gündüz süresince 3 kez anne sütü ile beslenebilir.
Önce Anne Sütü, Sonra Ek Gıda
1/2 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya 1-2 tatlı kaşığı kadar labne peyniri 1 tatlı kaşığı kadar pekmez ilave ederek karıştırın. Bu dönemde de yumurta sarısı ve peynir kahvaltıda aynı anda değil de dönüşümlü olarak kullanılmalıdır.
Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu. Dünyanın en güzel peynirinin seçildiği yarışmada, İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri 'en iyi peynir' ödülünü kazandı.
Posasının üzerine bir ağırlık koyarak sıkılaşmasını bekliyoruz. Ardından bezden çıkartıp Kapaklı bir saklama kabında 3-4 gün içinde tüketmemiz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri