Çocuk koltuğu kolayca monte edilebilecekse, çarpma noktasından en uzak yer olan arka koltuğun orta kısmına takılması tavsiye edilmektedir. Çocuklar çarpma noktasına ne kadar uzak olurlarsa o kadar güvenlidirler. (Özellikle önden çarpmalarda yaklaşık % 29 oranında daha güvenlidir.)
Bu sayede bebeğin hassas olan boyun ve başı daha iyi bir şekilde korunabiliyor. Dolayısıyla Grup 0 ve Grup 0+ oto bebek koltukları kesinlikle araç yönünün tersine bakacak şekilde monte edilmeli.
Çocuk koltuğunun en doğru konumu sol arka koltuktur.
Bebek koltuğunu sabitlemek için isofix sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için oto koltuğunu arabanın arka koltuğuna düzgünce yerleştirin. Daha sonra oto koltuğunun arka tarafındaki iki çubuğu aracınızdaki isofix kancalarına birleştirin. Bağlantı tam ve sağlam bir şekilde yapıldığında oto koltuğu yerine oturacaktır.
Hem bebek arabası hem de otomobilde çocuk koltuğu olarak kullanılan puset modelleri sayesinde siz de işinizi büyük ölçüde kolaylaştırabilirsiniz. Böylece puseti bebeğin doğumundan çocukluğuna kadar rahatça kullanmanız da mümkün.
İlgili 23 soru bulundu
Ana kucaklarının sadece ev içerisinde kullanılması için üretilenleri de mevcut. Bunlar ise ev tipi ana kucağı olarak adlandırılıyor. Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Çocukların 2 yaşına kadar arabada yüzleri arka cama doğru bakar şekilde yani ters oturtulmaları gerekiyor. Zira düz oturtulurlarsa, ciddi omurilik zedelenmeleri yaşanabiliyor.
Çocuk 9. ayından itibaren yüzü öne bakacak şekilde araba koltuğunda oturabilir. Çocuk 4-8 yaş arasında ise araba koltuğu ya da yükseltici ile oturmalıdır. 12 yaşından küçük çocuklar ön koltukta oturamaz. Bebek ve çocuklar arabada yalnız bırakılmamalıdır.
Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.
Berlin Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, arabalardaki bebek koltuğunun yaygın düşüncenin aksine arka koltuğun sağına ya da soluna değil, tam ortaya konulmasının daha güvenli olduğu sonucunu ortaya koydu.
Bebek araba koltuğu bir yaşından küçük bebeklerin kalbini durduruyor. Araç içi bebek koltukları hayat kurtarıyor. Ancak bir yaşından küçük bebeklerin 30 dakikadan uzun süre araç içi bebek koltuğunda kalması kalbini durdurabilir.
Isofix, oto koltuğunun otomobile bağlanmasını sağlayan en kolay ve en güvenilir yöntemdir. Oto koltuğunu arabanın arka koltuğuna yerleştirin. Daha sonra oto koltuğunun arka tarafındaki iki çubuğu aracınızdaki isofix kancalarına bağlayın. Bağlantı doğru ve sağlam bir şekilde yapıldığında oto koltuğu yerine oturacaktır.
ARKA KOLTUĞA BAĞLAYIN
Çarpışma testlerinden elde edilen sonuçlara göre, çocuklar için en güvenli yer, doğru bir şekilde doğru çocuk koltuğuna bağlandığı yerdir. Bu nedenle kullanım kitapçıklarında birçok üretici, 12 yaşına kadar çocukların arka koltukta oturtulmalarını tavsiye ediyor.
I-size, 4 yaşa kadar olan bebek ve çocuk oto koltukları için geçerli. Bu düzenleme; gelişmiş baş ve boyun koruması sağlıyor, oto koltuğunun minimum 15. aya kadar (çocuk 105 cm olana kadar) seyahat yönünün tersine bağlanmasını ve Isofix'i zorunlu kılıyor.
1.Bebekleri araba koltuğunda ya da salıncakta uyutmak
Ancak araştırmalara göre 2 yaşına kadar bebeklerin ve küçük çocukların araba koltuğunda uyumalarına izin vermek yaralanmaya, hatta ölüme yol açabilir.
Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekir. Bebekler ancak 4. ayda kucakta destekli oturmaya başlayabilir. 4. aya kadar bebeği zorlayıcı herhangi bir hareket yapılması önerilmez.
Neredeyse tüm bebekler bu dönemde destek almadan tek başına oturmayı başarır. Ancak oturma pozisyonuna girip çıkarken bazı zamanlarda yardıma ihtiyacı olabilir. 12. aya geldiğinde ise tamamen kendi kendilerine oturabilirler.
Ailelerin araba kullanırken en çok dikkat ettiği konuların başında çocuklarının güvenliği gelir. Kendini koruyamayan çocuklar şiddetli çarpma sonucu araçtan fırlayarak ölümcül trafik kazalarına sebebiyet verebilir. Çıkan yasalarla, çocuklara 12 yaşına kadar araçlarda oto koltuğunda oturma zorunluluğu getirilmiştir.
Puset Kullanımında Bebeğin Pozisyonu
Aslında bu durumu tıpkı uzaya fırlatılan bir astronotun koltuklarının geri bir pozisyonda durması gibi düşünebilirsiniz. O şiddetli güce ancak bu şekilde dayanılıyor. Bu nedenle puset arabaya mutlaka ters takılmalıdır.
Boyu 1.35 metreden kısa ve 36 kg. altındaki çocuklar için ağırlıklarına ve Avrupa Güvenlik standartlarına uygun oto güvenlik koltukları kullanılması zorunlu hale geliyor. Bu yasaya uymayanlara ise para ve puan cezaları uygulanmaya başlanacak.
Anneler bebeklerinin doğumundan itibaren puset kullanmayı tercih ediyor. Siz de bebeğinizin konforunu göz önünde bulundurarak ve pusete yatırıldığında tepkilerini ölçerek uygun zamanı bulabilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyacına göre sırtına destek olacak şekilde bir battaniye ya da yastık yerleştirebilirsiniz.
Pusetler kolay bir şekilde katlanabilir yapıya sahip olduklarından dolayı bebeklerin burada güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etme imkanını sağlamaktadır. Özellikle uyku durumundaki bebeklerin burada rahat bir şekilde uyuduğu görülmektedir.
Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir. Tamamen yatırıldığında, bebek yatma pozisyonundayken, güvenlik sağlayan ve koruma hissi veren özel iç küçültücü minder ile desteklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri