Miniklerde ek gıdaya başlangıçta ilk yer verdiğimiz meyve elma olduğu için; elma suyu konsantremizi 6 aydan itibaren mama, muhallebi vb gibi yiyecekleri ekleyerek de verebilirsiniz.
Elma Suyu Konsantresi Yapımı ve Tarifi
Elmalar yıkanıp temizlendikten sonra katı meyve sıkacağından geçirilir. Hazırlanan elma püresi tel süzgeç yardımı ile iyice sıkılır. Ayrıca tülbent de kullanılabilir. Elde edilen elma suyu kısık ateşte koyulaşana kadar iyice kaynatılır.
Çay, kahve süt gibi gıdaları tatlandırmak için damak tadına bağlı 1-2 çay kaşığı yeterli olur. Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ya da şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak elma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
İlgili 45 soru bulundu
Elma püresi şeker yerine birçok tarifte tatlandırıcı olarak kullanabileceğiniz bir besindir. Elmaları karanfil veya tarçın ekleyerek suda pişirip ezerek elde edebilir, minik gurmenizin muhallebi, kahvaltı ve tahıllarını bununla tatlandırabilirsiniz.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
Organik Elma Suyu Konsantresi Ne Kadar Kullanılmalıdır? Organik elma suyu konsantresi, üretim koşulları gereği oldukça yoğun şeker oranına sahip bir tatlandırıcı çeşidi olarak öne çıkıyor. Bu nedenle ürünün, yiyecek-içecek ve tariflerde rafine şekerin yarısına denk gelecek ölçüde kullanılması yeterli oluyor.
-havuç suyu, elma suyu, şeftali suyu, armut suyu: 5 aylıkken 1-2 tatlı kaşığıyla başlanan meyve sularının miktarı 6 aylıkken artırılabilir.
Elma konsantresi; şeker yerine besinlerde kullanılan, doğal elmadan sıkılan suyun uçurulmasıyla üretilen bir tatlandırıcıdır. Diğer tatlandırıcılar içerisinde vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir üründür. Bu nedenle tatlandırıcı alırken elma konsantresini seçerek daha sağlıklı bir tercih yapmış olacaksınız.
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Başlangıçta alerji yapma ihtimali en düşük olan meyvelerden, örneğin elmadan başlayabilirsiniz. 4 aylık bir bebek, doğal su ile karıştırılmış meyve suyunu zorlanmadan tüketebilir. Biraz daha büyük olan bebeklere üzüm, muz ve havuç suları da içirilebilir.
Kabukları soyulmuş elmanın çekirdeklerini ayıklayıp küpler halinde doğrayın. Tencereye elmaları ilave edip üzerine su çıkacak kadar kaynatıp suyu çekene kadar kaynatmaya devam edin. Sonrasında çatal ile yada blenderla ezin. Tat vermek için pekmez kullanılabilir.
Tüm ailenin güvenle tüketebileceği elma suyu konsantresi sayesinde, tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı tariflerle karşılayabilirsiniz. Yoğun kıvamı ile kolaylıkla ölçebileceğiniz, cam şişesi sayesinde sağlıkla muhafaza edebileceğiniz elma suyu organik elmaların doygun tadıyla rafine şekerin sağlıklı bir ikamesi oluyor.
Elmaları yıkayıp dilimleyin ve tencereye alın. Su ve baharatları ekleyip orta ateşte 15-20 dakika kaynatın. Elma suyunu fincanlara paylaştırın.
Çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda şeker yerine kullanabileceğiniz katkısız, rafine şekersiz elma suyu konsantresi.
Meyvelerin kabuklarını soyup, (muz hariç) minik minik doğrayalım. Tencerede üzerini geçene kadar su ekleyip, 10 dakika haşlayalım. Son olarak muzu ve irmiği ekleyip, 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alalım. Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz.
Anne sütüne aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir. Anne sütü yoksa veya yetersizse 3-4 öğün 2 numara devam maması verilmelidir (500 ml/gün). Saat 10.00: Meyve suyu (Mevsimine göre suyu sıkılarak hazırlanır. 1-2 hafta sonra püre şeklinde verilebilir.)
% 100 meyve konsantresi
% 100 meyveden elde edilen konsantreler, en besin maddelerini paketledikleri ve sadece doğal meyve şekerleriyle tatlandırıldıkları için en sağlıklı seçeneklerdir. Şeker eklenmemektedir ancak yine de katkı maddeleri barındırmaktadır.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
Konsantre, meyve konsantresini ifade etmektedir. Bilindiği üzere, meyvelerin yüzde 85-90'ı sudan oluşur. Bu suyun buharlaştırılmasıyla elde edilen ürüne ise meyve suyu konsantresi denilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri