Biberiye, reyhan, Türk safranı, fesleğen, aspir, nane ve sumaktan oluşan baharat karışımı ile lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz. Özellikle bol yeşillikli salatalarda kullanılması tavsiye edilir. Farklı tatları bir arada seviyorsanız yemeklerde ve yoğurtlu salatalarda da salata baharatını deneyebilirsiniz.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Kısacası körinin Asya mutfağında et yemeklerinden salatalara ve pilavlara dek çok geniş bir kullanım alanı vardır. Beyaz et yemeklerine ve sebze sotelere de yakışır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.
Malzemeler: Domates, soğan, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, sumak, maydanoz, yeşil biber, nar ekşisi, limon ve ceviz. Salatanın en önemli püf noktası her zaman malzemelerin kalitesi ve taze olmasıdır.
Şayet önce zeytinyağı koyarsanız, zeytinyağı salatanın üzerini saracağı için limon ve/veya sirke salataya nüfuz edemez akar ve dibine gider. O nedenle salataya önce limon ve/veya sirke, ardından zeytinyağı konur.
İlk önce bir başka kasenin içinde yoğurt ve 1 çay bardağı su karıştırılır. Diğer kabımıza sirke, yağ, tuz, karabiber ve küçük doğranmış dereotu ve robottan geçirilmiş soğan, hardal, kırmızı toz biber ve limon suyu eklenir. Sonra yoğurt, mayonez ve ketçap eklenir ve karıştırılır.
Lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu, salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle karıştırmanız gerekiyor. Önceden hazırladığınız salatayı, sosunu koymadan ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Salatanızın lezzetli olması için sosla çok iyi bütünleşmesi gerekir.
Sosu için; yarım limon suyu, 1 çay kaşığı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tutam tuz ve 1 silme tatlı kaşığı naneyi karıştırıp, salata malzemelerini hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Sos için; zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Karıştırdığınız salataya ekleyin ve harmanlayın. Mevsim salatası hazır. Afiyet olsun!
Akdeniz yeşilliği olarak, taze nane, dereotu, maydanoz, roka, tere, kuzu kulağı, semizotu, kıvırcık, marul, reyhan, fesleğen, endivyen (saçaklı marul), lollorosso (uçları kırmızı-mor renkli marul), polorossoyu (mor lahanaya benzeyen bir tür hindiba) sayabiliriz.
Salata malzemelerini bol suda yıkadıktan sonra istediğimiz şekilde doğruyoruz. Üzerine rendelenmiş 1 diş sarımsak, limon suyu, nane, pul biber, tuz, sumak ve yağını da ekleyip harmanlıyoruz. Biraz dinlendirip servis yapıyoruz.
Kimyon: Börülce salatası, piyaz, havuç tarator gibi salatalara çok yakışır. Tahinli soslara eklenebilir. Salataya kimyon eklemenin püf noktası az miktarda, hafifçe serpmektir.
Derin bir kaba patatesleri, lahanayı, soğanı, bezelyeyi, mısırı ve maydanozları ekleyin. Biraz tuz atıp üzerine sosu dökün. Salatayı sosla güzelce harmanlayın servis edin. Afiyet olsun .
Sirke, içeriğinde bulunan asetik asit sayesinde besinlerin bozulmadan saklanmasına yardımcı oluyor. Çünkü zararlı bakteriler yüksek asitli ortamlarda yaşayamıyor.
Yarım demet maydanoz ince kıyılır. Bütün malzeme karıştırma kabına alınır, karıştırılıp üzerine birer tatlı kaşığı kırmızı biberle sirke, birer yemek kaşığı sumakla zeytinyağı, iki yemek kaşığı nar ekşisi, bir limon suyu, bir tutam taze nane ve tuz eklenir. Salata harmanlanıp servis tabağına alınır.
Pirinç pilavı pişirilir ve soğumaya bırakılır. Turp, domates, salatalık temizlenir ve küp küp doğranır, karıştırma kabına alınır. Mısır ve soğumuş pirinçi ekledikten sonra salata sosu dökülür ve güzelce karıştırılır. Üzerine dereotu serpilir ve servise hazır.
Salata malzemelerini doğrayın. Yağını, tuzunu ekşisini, kuru nanesini atın. Karıştırıp servis yapın. Güzel ve farklı bir tat olacaktır.
Domatesleri, kabuğu soyulmuş salatalıkları, çekirdekleri alınmış sivri biberleri ve kuru soğanları minicik küpler şeklinde doğrayın, bir kaba alın. Maydanozları da ince ince kıyın. Sosu için 1 tatlı kaşığı domates salçası, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve kuru naneyi karıştırın.
Malzemeler: 1 paket makarna (dilediğiniz makarna olur) 1 paket krema (200 ml) ya da bir bardak süt. 1 yemek kaşığı köri.
Köri tozundaki baharatların kombinasyonu size güçlü antioksidanlar sağlayabilir. Bu baharat karışımı, sindirim sistemini güçlendirmeye ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Diyetinize ekleyeceğiniz köri tozu, sindirimi teşvik eder ve bağırsaklarınızdaki iyi bakteri sayısını artırır.
Köri, başlıca Pakistan ve Hindistan olmak üzere Güneydoğu Asya mutfağında yer alan baharat karışımı. İçinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer almaktadır. Özellikle beyaz etlerin yanında kullanılmaktadır. 1960'lı yılların sonunda ve 1970'li yılların başında bütün dünyaya yayılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri