Evde peynir yapılamayan durumlarda yağı- tuzu azaltılmış peynirler akşamdan suda bekletilerek 8. ay itibariyle verilebilir ya da tuzsuz lor- labne peyniri tercih edilebilir.
Katı gıdaya geçiş döneminden itibaren bebeklere labne peyniri verilir. Labne peyniri kanserli hücrelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Bu sebeple vücut direncini yükselten besinler arasında yerini alır.
Peynir, kalsiyum, protein ve vitamin açısından zengindir; bebeğiniz için sağlıklı bir besindir. Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz. Bu, hafif kaşar peyniri, süzme peynir ve krem peynir gibi sert peynirleri içerir.
Yalnız anne sütü ile beslenen bebeklerde ek gıdalara 6. aydan sonra başlanır. 4-6 ay arasında bebek yeterli kilo almasa bile yalnız anne sütü beslenmeye devam ediniz ve ek besinlere başlamadan önce doktorunuza danışın. Mama ile beslenen bebekler için 4 ayda muhallebi, 5 ayda yoğurt eklenebilir.
Doktorunuz aksini söylemediği sürece bebeğinize peyniri 8. aydan itibaren yedirmeye başlayabilirsiniz. Peynir ürünleri süte göre daha konsantredir ancak sütün hazmını zorlaştıran özellikleri, peynire dönüşümü esnasında yok olduğundan bebekler peynir ürünlerini daha rahat ve daha erken yiyebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu. Dünyanın en güzel peynirinin seçildiği yarışmada, İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri 'en iyi peynir' ödülünü kazandı.
40-45 derece süt içerisine (sıcaklığı anlamak için parmağınızı süte batırın, 5 saniye boyunca tutabileceğiniz kadar sıcak olmalı) ezdiğiniz peyniri karıştırın. Ardından havlu, battaniye, vb sararak ılık muhafaza edin. 5-6 saat sonra buzdolabına kaldırın.
İçeriğinde bulunan kalsiyum sebebiyle diş sağlığına da birçok fayda barındıran labne peyniri, diş çürümesine de engel olmaktadır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan labne peyniri, düzenli tüketilmesi halinde vücudun direncini arttırarak kanserli hücre oluşumunun önüne geçmektedir.
Geleneksel fermente süt ürünü olan labne, yoğurttan peynir altı suyunun bir kısmının uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Bu yüzden konsantre yoğurt olarak da anılmaktadır. Asidik bir tada sahip olan labne; yumuşak, pürüzsüz ve sürülebilir bir yapıya sahiptir.
Labne peyniri, daha kalın, daha konsantre bir ürün için peynir altı suyunun çoğunu çıkarmak için yoğurdun süzülmesiyle üretilen bir tür yumuşak peynirdir.
Ezine peyniri, beyaz peynir, keçi peyniri, küflü peynir, civil peyniri, kaşar peyniri, tulum peyniri en çok bilinen ve sağlık açısından da en çok tüketilen yörelerimize özgü peynirlerdir. Ayrıca peynir altı suyu ve bundan elde edilen lor peyniri de sağlığımızın en önemli koruyucu besinlerindendir.
Önce Anne Sütü, Sonra Ek Gıda
1/2 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya 1-2 tatlı kaşığı kadar labne peyniri 1 tatlı kaşığı kadar pekmez ilave ederek karıştırın. Bu dönemde de yumurta sarısı ve peynir kahvaltıda aynı anda değil de dönüşümlü olarak kullanılmalıdır.
Ilık fırına kapakları açık mayalanmış sütü yerleştirin ve 7-8 saat mayalanmaya bırakın. Bu elde ettiğiniz yoğurda benzer ürünü, ince süzgeç veya tülbent yardımıyla 3-4 saat süzülmeye bırakın. Buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra labne tüketime hazırdır. 5-6 gün içinde tüketebilirsiniz.
Zengin mineral ve vitamin içerdiği için de bağışıklık sistemini korumada etkilidir, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve vücut direncinin artmasına destek olur. Labne peyniri düşük kalorili, az tuzlu ve hafif bir peynir olması sebebiyle diyetlerde tercih edilen peynir çeşitlerinden biridir.
Pınar markasının en çok tercih edilen ve bilinen ürünlerinden bir tanesi olan Labne Peynir içinde; pastörize inek sütü, laktik asit, tuz, bakteri kültürü bulunmaktadır.
Lor ve Tuzsuz Dil Peynirin yanı sıra Tel (Çeçil peyniri) Peynir, Diyarbakır Örgü Peyniri, Edremit Sepet Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Tuzsuz Manyos Loru da tuzsuz peynirler arasında yer almakta ve tuzsuz peyniri severek tüketenler tarafından tercih edilmektedirler.
Cheesecake yapımında daha iyi sonuç verdiği için krem peynir tercih edilse de siz beyaz peynir ya da labne de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız krem peynir miktarını düşürerek San Sebastian cheesecake'inizi lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu madde bulunmayan %100 doğal sürülebilir bir krem peynirdir. Sıradan labne peynirlerinden çok farklı bir krem peynirdir.
Sürülebilir tip peynirlerde, ambalajı açıldıktan sonra kase içerisinde kalan kısım ile kapak arasında kalan oksijen yüzünden aynı tat ve tazelik yakalanamaz ve ürün bozulur. Bu sebepten dolayı bu tip sürülebilir kıvamdaki peynirler açıldıktan sonra 2 ila 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Türkiye'de de labne ürünü gıda sektöründe üretilen bir fermente süt ürünüdür. Bu ürünün üretimi yağ ve kurumadde standardizasyonu yapılarak ve yoğurt kültürü kullanılarak yapılmaktadır.
Labne peynirinin üretimi süt ve kremadan yapılan, yağ oranı düşük, tuzsuz bir peynir çeşididir. Sürülebilir olmasıyla krem peynir ile karıştırılabilmektedir fakat krem peynir değildir. Aksine krem peynir çok tuzlu ve yağlı bir peynirdir.
Labne, Meksika mutfağına özgü fermente süte dayalı bir süt ürünüdür.
1 kibrit kutusu kadar süzme peyniri çatalla iyice ezelim. İçine biraz ılık süt koyup iyice karıştıralım. Daha sonra ılıyan süte mayayı katıp güzelce karıştıralım. Ben serçe parmağımı sütün içine koyuyorum sekize kadar sayıyorum parmağım hafif yanınca mayalamayı yapıyorum.
Yoğurt makineniz yok ise hiç dert etmeyin, Labne peyniri yapımı yine de çok kolay, kullanacağınız pastörize günlük sütü yaklaşık 40-45 derece olacak kadar ısıtın, açık sütü ise iyice kaynattıktan sonra yine ılınması için bekletin.
Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri