Karanlık en iyisi Melatonin hormonu, karanlığı çok seven bir hormon :) Bu nedenle, bebeğinizin özellikle gündüz uykularında odanın oldukça karanlık olması uykuya geçişini ve uykuda kalmasını kolaylaştıracaktır. Gece de mümkün olduğu kadar ışık kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Karanlıktan ışığa geçiş, beynine uyanma zamanının geldiğini bildirir. Bunun yerine, karanlık yatak odasında onu yatıştırın. Eğer güneş ışığı çocuğunuzu çok erken saatlerde uyandırıyorsa ya da öğleden sonra uyuma problemi yaşıyorsa, odanın tonlarını koyulaştırmayı düşünebilirsiniz.
Uyuduğu oda sessiz ve fazla aydınlık olmayan, güvenliğinin sağlandığı, güneş gören, nemsiz, hava akımı olmayan ve her gün havalandırılabilen bir oda tercih edilmelidir. Bebeğiniz için ideal uyku ortamı hafif loş ışık, sessiz ve rahat edebileceği ısıda bir odadır.
Işığın düşük güçte olmasına dikkat etmelisin. Yüksek güçteki ışıklar, bebeğinin uykuya dalmasına engel olur. Işık göz yormamalı, ortam loş ve sakin olmalı. Bebek odası ışığı ne renk olmalı, dersen sıcak beyaz (sarı) renkte aydınlatmalar kullanman gerektiğini söyleyebiliriz.
Bebekler ani seslere karşı irkilerek korkarlar. 1-2 yaşa geldiklerinde gök gürültüsünden, elektrik süpürgesinden veya saç kurutma makinesinden korkmaya başlarlar. Yaşın büyümesiyle birlikte hayvan seslerinden, köpek havlamasından, karanlıktan ve yalnız yatmaktan korkarlar.
İlgili 37 soru bulundu
Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir. Merkezi ısıtma sistemleri nedeniyle hava aşırı kurumuşsa, bebek odasında ıslak bir parça havlunun kurudukça ıslatılarak bulundurulması sorunu çözecektir. Buna rağmen kuruluk nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanırsa, serum fizyolojikli damlalarla burun temizliği yapılabilir.
1 Aylık Bebek Gece Uyandırılmalı mı? İlk ayda bebeğinizi gece 3 saatte bir uyandırıp emzirebilirsiniz. Yenidoğan bebeklerin emme güdüsü olmasına rağmen çok hızlı yorulur ve uyur. Memede uyuyan bebeğinizin ayağını, elini, çene altını gıdıklayarak uyandırıp tekrar emmesini sağlayabilirsiniz.
Bebekli evlerde en çok endişe verici konulardan biri de bebeklerin gece uykusu sırasında üşüyüp üşümediğidir. Bebekler uyurken hareket ederek veya dönerek üstünü açabilir. Gece boyu üstü açık kalan bebekler üşüyebilir. Ancak endişelenmenize hiç gerek yok.
0-2 yaş arasında akşam uykusuna yatış saati genellikle 18:30-19:30 civarında, 2-4 yaş arasında ise 20-20:30 civarında olmalıdır.
9. aydan sonra bebeklerin yüzde 90'ı gece boyunca deliksiz uyumaya başlar. Beyin geliştikçe geceleri daha uzun uyuyup gündüz 1.5- 3.5 saat süreyle şekerleme uykusu yaparlar. Büyüdükçe şekerleme uykusu sayısı azalır.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
Bu kırk günlük sürece lohusalık da denmektedir. Bu süreçte annenin kendini toparlaması, bebeğin de anne ile bağ kurması beklenir. Bu sebeple anne ve bebek yalnız bırakılmaz. Anneye de psikolojik olarak destek olunur.
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
Bebekler doğduklarından itibaren hafif eğim verilerek sırtüstü veya her iki tarafa olacak şekilde yan yatma pozisyonunda yatırılmalıdır. Bebekleri yüzükoyun yatırmak tehlikelidir ve uygun değildir. Bebekler uyku ritüeli sonrası kaliteli bir uyku için yataklarına yatırılarak uyutulmalıdır.
1 aylık olduğunda bu süre 12-16 saate düşer. Ancak uyuma süreleri genellikle 2 ila 4 saati geçmez. Bu nedenle geceleri altını değiştirmek, beslemek veya rahatlatmak amacıyla sık sık uyanmanız gerekebilir. 6 – 8 haftalık olan bebeğiniz artık geceleri daha fazla, gündüzleri daha az uyumaya başlar.
4 Cevap. 2 aylık bebek bukadar uzun süre uyutulmaz normali 2 saatte bir uyundırıp emzirmek. büyüdükçe 3 saate izin verilir.bukadar minik bebekler aç olduğu için çok uyur.uyanmasa bile çene altına dokunarak uyaracaksın ve kaldıracaksın mutlaka uyanıp emmeli.
Bebeğinizi yatağına yatırıp ışığı söndürdükten sonra yanında biraz kalıp ninni söyleyerek uykuya dalmasını kolaylaştırabilirsiniz. Ufak ufak hareketlenmelerinde ya da gözünü açtığında hemen müdahale etmeyerek tekrar uykuya dalmasını bekleyebilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz kendi kendine uykuya dalmayı öğrenebilir.
Uyku Miktarı
2-3 ay arası, 24 saatte ortalama toplam 14-16 saat civarı uyku ihtiyaçları oluyor, bunun 8-9 saatini gece 22.00-23.00 ve sabah 7.00 arası gibi blok şekilde düşünebilirsiniz. 2-3 ay arası dönemde bebeğinizin aşırı yorgun hale gelmeden uyanık kalabileceği süre ortalama 75-90 dakika civarında.
Büyüme hormonu, gecenin ilk yarısında, 01:00-03:00 saatleri arasında yoğun olarak salgılanır.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Bebeklerde soğuk algınlığının ilk belirtileri, çoğunlukla burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı olarak görülerek, başlangıçta şeffaf olan daha sonra koyulaşıp sarı veya yeşil bir hal alan burun salgısıyla anlaşılır.
Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
Eğer bebek gece kendiliğinden uyanmıyorsa 2-3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek gerekebilir. Bebek 4-6 aylık olduktan sonra ise artık gece 5-6 saat kadar beslenmeden uyuyabilir. Bu süreçte bebek uyunmadığı sürece uykusundan kaldırıp emzirmekten kaçınmak gerekir.
Yenidoğan Bebek Gece Kaç Saat Uyur? Gündüzleri 7-9 saat arasında uyuyan yenidoğan bebek, geceleri yaklaşık olarak 8-9 saat arasında uyur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri