Bazen yoğurt içerisine veya kahvaltısına karıştırılarak da kullanılabilir. İlk olarak verilebilecek meyveler mevsimine göre elma, armut, şeftali, kayısı ve muzudur. Allerjik olmaları nedeniyle portakal ve mandalina 7 aydan sonra çilek ve kivi 1 yaştan sonra başlanmalıdır.
Bebekler İçin Karışık Meyve Püresi Tarifi
Doğradığınız armudun yanına çileklerinizi de ekleyerek, biraz suyla haşlayın. Meyveleriniz yumuşayınca, muz parçalarını da ekleyerek blender'dan geçirin. Son olarak da istediğiniz kıvamı elde edene kadar portakal suyunuzdan ilave edin ve bebeğinizin püresi hazır.
Ek gıdaya geçişte verilmemesi gereken besinler
Çilek, kiraz, ahududu, portakal, kivi gibi meyveler ve yumurta beyazı alerji riski nedeniyle küçük bebeklere verilmemelidir.
Bu noktada en ideal tercih elma, şeftali, armut, kayısı, karpuz gibi sulu ve yumuşak meyveler olacaktır. Bu tarz meyveleri meyve emziği ile kolayca tüketen bebeğiniz aynı zamanda tutma ve kavrama kabiliyetini de geliştirecektir.
Tercihen sabah öğle arası saat 10.00-10.30 gibi bebeğinize meyve püresi yedirebilirsiniz. Bol suda çok iyi bir şekilde sudan geçirilmiş ve kabukları soyulmuş cam rende de bir dilim meyve püresi ile güne başlayabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
-yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir.
Meyve püresi ara öğün olarak yedirilmelidir. Bazen yoğurt içerisine veya kahvaltısına karıştırılarak da kullanılabilir. İlk olarak verilebilecek meyveler mevsimine göre elma, armut, şeftali, kayısı ve muzudur. Allerjik olmaları nedeniyle portakal ve mandalina 7 aydan sonra çilek ve kivi 1 yaştan sonra başlanmalıdır.
Beslenme düzeninde meyve süzgecinin rolü
Güvenilirlik ve hijyenin artması adına polipropilen malzeme ve silikondan üretilen meyve süzgeçlerin kullanımı bebeklerin 6+ ay üzeri dönemlerinden itibaren uygunluk gösterir.
Meyve Süzgeçleri Hangi Malzemeden Yapılmalı? Meyve süzgeci seçiminde ürünün Polipropülen (PP) malzeme ve süzgeç kısmı silikon malzemeden üretilmiş olmasına özen gösterin. Bu malzeme mikrop ve bakterilerin süzgeç üzerinde birikmesini engeller.
Bebeğe muz nasıl verilir
Tam olgunlaşmış, hatta olgunluktan kabuğu kararmaya başlamış muzu rendenin en ince yeriyle rendelenip (ayrıcı süzmeyin) püre haline getirdikten sonra bekletmeden bebeğinize yedirin. Rende yoksa çatal yada karıştırıcıyla muzu püre haline getirip yedirebilirsiniz.
1- Meyve: Doğal şeker içeren ve bu yüzden bebeklerin en sevdiği başlangıç gıdaları olarak meyveler görülebilir. Özellikle muz, elma, armut, şeftali gibi meyvelerin püresi yapılarak ilk kez ek gıdaya başlayan bebeklere günde bir kez ara öğün olarak verilmesi önerilir. Bebeklere açken meyve verilmesi önerilmez.
Dondurulmuş meyve, soğuk yoğurt, soğuk meyve püresi ve soğuk muhallebi bebeğinizi bir hayli rahatlatacaktır. “Soğuk ürünler bebeğime zarar verir mi?” diye düşünüyorsanız; minik hanım ya da bey gıdanın soğuğundan faydalanıp ağzında dolaştıracağı için pek endişe etmenize gerek yok.
Önce küçük bir sos tavası veya cezvede su ve pirinç unu pişirilir çok kısa sürede koyulaşacaktır sürekli karıştırarak pişirin. Kayısı ve elma cam veya porselen rendede rendelenir, ikisi bir kapta karıştırılır ve içine pekmezi de ilave edilir. Afiyet olsun miniklere.
Önce elmanın kabuğu soyulur ve küçük parçalar olacak şekilde doğranır. Küçük bir cezvede üzeri geçmeyecek kadar su koyulup pişirilir. Yumuşadıktan sonra suyu pek olmayacak ondan sonra blendırdan geçirilir. Ayrı bir yerde muz ezilerek elmayla karıştırılır ve bebişlerimize afiyet olsun.
Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde, kavanoz mamalarını 4. ayın sonundan itibaren rahatlıkla yedirebilirsiniz.
Emziğin avantajları
Bebekler sadece aç oldukları için değil, emme refleksinin getirdiği gereksinimden dolayı da emerler. Emzik bebeği rahatlatır, güvende hissetmesini ve uykuya rahat geçmesini sağlar.
Doğru tercih edilmiş emzik, doğru zamanda bebeğe verilebilir. Ancak sonradan meme reddi yaşanmaması için öncelikle bebeğin annesinin memesine uyum sağlamış olması gerekir. Aktif olarak anne memesini emen bebeklere hemen emzik verilebilir.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Adı üzerinde ek gıdaya geçerken uygulanan bir kuraldır. Yani bebek anne sütü ya da formül mama ile beslenirken uygulanan bir kuraldır. Bebeğinizi yeni bir gıdayla tanıştırdığınızda 3 gün boyunca başka bir gıda vermemelisiniz. Bir de ilk verilen gıda 1-2 tatlı kaşığı kadar az olmalı, daha fazla verilmemelidir.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
4. Aydan sonra ek besin takviyesine ihtiyacı olan bebeğinize havuç püresi yedirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri