Bebeğinizin uyumak için ihtiyacı olan tek şey bir bez, pijamalar ve uyku tulumudur. Özellikle yaz aylarında eğer oda sıcaklığı yüksekse çok daha az sıcaklığa gereksinim duyarlar. Eğer bebeğinizin boyun kısmı terliyorsa oda çok sıcak demektir. Lütfen bir uyku örtüsü üzerine koymayınız.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
26 derece ve üstü sıcaklıklarda askılı body tercih edebilirsiniz. Unutmamanız gerekir ki bebekler günlük olarak çok fazla uyuduğu için tenleri size soğuk gelebilir. Bunun nedeni uyurken vücut ısısının düşmesidir.
Bebekli evlerde en çok endişe verici konulardan biri de bebeklerin gece uykusu sırasında üşüyüp üşümediğidir. Bebekler uyurken hareket ederek veya dönerek üstünü açabilir. Gece boyu üstü açık kalan bebekler üşüyebilir. Ancak endişelenmenize hiç gerek yok.
İlgili 16 soru bulundu
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Ayrıca saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır. Çünkü bebeklerin saç derisi yetişkinlerdeki gibi kısa sürede yağlanmaz ve kirlenmez. Özellikle kış aylarında bebeklere banyo yaptırırken 15 dakikadan fazla banyoda kalmamalarına özen göstermek gerekir.
24 – 25 derece: Hafif uyku tulumu, kısa kollu atlet. 26 derece: Yalnızca hafif uyku tulumu. 27 derece ve üzeri: Bebek bezi tek başına yeterlidir. Gerekli görülürse ince bir pamuklu atlet giydirilebilir.
Sıcak bir geceyse, tek başına ayaksız bir pijama takımı veya tulum uygun olacaktır. Yenidoğanlarda uzun kollu ve ayaklı, çok sıkmayan ve nefes alan ince kumaştan üretilmiş uyku tulumları uygun olabilir. Kundakta daha iyi uyuyorsa, bebeğinizi yaz mevsiminde sadece bezini giydirip, ince bir müslin örtüyle sarabilirsiniz.
Ayrıca bebekler karın üstü yatarken ayak parmakları ile kendilerini ilerleterek çevrelerindeki dünyayı ayakları aracılığıyla tanır. Çıplak ayaklarla kendini ilerletmek kas tonlamasını, kemik yapısını ve ayak kavisini geliştirir. Çoraplar ve ayakkabılar bu süreçte engel teşkil ederler.
Bebekler, güvenli bir şekilde uyumaları için sırt üstü pozisyonda yatmalıdır. Sırt üstü yatış pozisyonu, bebeğin ani bebek ölüm sendromu (SIDS) riskini azaltmaya yardımcı olur. Bebeğin yüzü açıkta olmalı ve yatakta yumuşak yastık, peluş oyuncak gibi potansiyel boğulma riski yaratabilecek nesneler bulunmamalıdır.
Bebekler Uyurken Üşür Mü? Bebekler uyurken üşür mü diye merak ediyorsanız, bebekler uyurken üşüyebilir sizler için bir cevap olacaktır. Bebeklerin vücut ısısı düzenleme yetenekleri yetişkinlere göre daha sınırlıdır ve bu nedenle bebeklerde el ayak soğukluğu hissedildiği zaman uygun sıcaklıkta tutulmaları önemlidir.
- kuru ve sıcak hava soluyan bebeğin solunum yolları etkilenir, - burun tıkanıklığı gibi sıkıntılar yaşayan bebeğin uyku düzeni bozulur, - bebek sıcaktan dolayı devamlı uyuma ihtiyacı hisseder, bebeğin beslenme başta olmak üzere günlük rutini aksar, - bebek terler ve hasta olma ihtimali artar.
Bebeğiniz için ortam sıcaklığı 1 aylıktan sonra uyanıkken 20-22 derece, gece uykuda 18-20 derece yeterlidir. Bu sıcaklıklarda bebeğinizi iki kat giydirebilirsiniz. Mesela bir body ve tulum giydirmek oldukça idealdir.
Islak veya nemli bir cilt, bakteri ve mantarların üremesi için uygun bir ortam oluşturur. Bu nedenle, bebek banyosundan sonra cildin tamamen kuruduğundan emin olunmalı ve ardından bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek pamuklu kıyafetleri giydirmelisiniz.
Uzun süreli gece çorapla uyumak, ayaklarda ve tırnaklarda şekil bozukluğu, ayak parmaklarında morarmalar ve cilt üzerinde kuruluğa sebebiyet verir. Gece çorapla uyumak, ayağın uzun süre hava almasını engelleyeceğinden mantar hastalıklarına da davetiye çıkarır. Ayaklarda egzama oluşumu da kaçınılmaz olacaktır.
Tog değeri oda ısısı ile uyumlu olan bebek tulumları tercih etmeniz deneme yanılma yoluna gitmeden doğru tulum tercihi yapmanızı sağlayacaktır. Örneğin; 24-27 derece oda sıcaklığında 0.2 Tog değeri olan bir tulum tercih edilirken, 18-20 derece sıcaklıkta 2.5 Tog değerinde bir tulum tercih edilmelidir.
Fermuar başlangıç ve bitiş noktalarının bebeğinizin tenini incitmemesi için fermuar korumaları tasarlanmıştır. 0,3 Tog uyku tulumunu 21-24 derece oda sıcaklığında bebeğinize uzun kollu body ve alt pijama/pantolon ile; 24-27 derece oda ise sadece sıcaklığında yarım kollu veya kolsuz bir body ile giydirebilirsiniz.
Tümgeneral Güzel, kıyafetlerin kaç dereceye kadar koruduğuyla ilgili bir soruya, "Uyku tulumu eksi 40 dereceye kadar koruyor. Polar mont, soğuk iklim kıyafeti, kar elbisesi veya pançoyu aldığımızda eksi 40'a kadar muhafaza imkanı sağlamaktadır." yanıtını verdi.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
Bu nedenle bebeklerin bulundukları mekânların ne çok sıcak ne de çok soğuk, halk arasında oda sıcaklığı olarak da bilinen aralıklarda olması gerekiyor. İdeal sıcaklık değeri olarak 22 derece tavsiye ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri