Lityum esaslı gres kullanılabilir. Sprey olanları böyle ince yerlerde daha iyidir. Ama iki kapı için bir kutu gres almaya gerek yok, veya spreyler de her yerde bulunmaz. Motor yağı kullanılabilir.
Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz. gıcırdamasının önüne geçmiş olacaksınız.
Gres yağları, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılan bir yağ çeşididir. Bu yağ türünün kullanım süresi oldukça eskiye dayanır. Araç motorlarında, yük araçlarında, motosikletlerde ve traktörlerde yaygın olarak bu yağ kullanılır. Bunun dışında gres yağı genel olarak sanayi sektöründe bolca kullanılır.
Pas sökücülerin aynı zamanda yağlama özelliği vardır. Pas sökücüyü biraz çalkalayarak menteşelere sıkınız. Bu işlemi yaparken kapıyı ileri geri hareket ettirerek spreyin menteşeye iyice işlemesini sağlayın. Menteşeleri yağlamak için makine yağı, zeytinyağı yada yemeklik yağ kullanabilirsiniz.
Tıbbı olarak da eskilerden beri kullanılan gres yağı kişilerde bazı türden oluşan kırıkların, çıkıkların iyileştirilmesin de kırık ya da çıkık olan bölgeye gres yağı sürülerek vücut kemik sisteminin daha rahat çalışmasına olanak sağlarmış. Vücutta kullanımında yanıklara çok iyi gelerek tedavi edici bir etki sağlarmış.
İlgili 38 soru bulundu
Mükemmel anti korozyon koruması. Su ve tuz geçirmez.
İş makineleri, traktörler ve tüm tarım makineleri, sabit ve mobil vinçler, kamyon, tır çekicileri, kaya kırıcılarında kullanıma uygundur. Ayrıca marin, kağıt ve şeker makinelerinde, ıslak kısım rulmanlı yataklar ve madencilik endüstrisi uygulamaları için tavsiye edilir.
Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
Gres yağı, özellikle mekanik aksamların rahatça işleyebilmesi ve aşınmanın önlenmesi için endüstrilerde kullanılmaktadır. Diğer yağlara oranla kullanım açısından en önemli avantajları; uygulandıktan sonra yoğunluğu nedeniyle, akmayan, damlamayan bir yapıya sahiptir.
Beyaz gres olarak da adlandırılan, genel amaçlı bir üründür. Yüksek viskoziteye sahiptir, basınç altında ve uzun süreli yağlama altında çok iyi çalışır. Metalin metale temas ettiği uygulamalar için idealdir ve kalsiyum bazlı greslerden daha yüksek erime noktasına sahiptir. Ancak suya karşı dayanıklı değildir.
Diş macununu lekenin üzerine uygulayarak ılık su ile yıkamanız kıyafetin temizlenmesi için yeterli olacaktır. Tüm bunlara ek olarak çamaşır tozu, leke çıkarıcı, amonyak, benzin, özel sprey ve terebentin gibi maddeler de bu tip lekelerin çıkartılması için kullanılabilmektedir.
İlk olarak kapı gıcırtısı için yağ seçmeniz gerekir. Genelde su bazlı yağlar tercih edilir zira bu tür yağlar pas oluşumunu engellerken gıcırtıyı da önler. Yağlama işlemine başlamadan önce kapı kolunun çevresini korumak adına bir bez veya kağıt havlu yerleştirmekte fayda vardır.
Saç spreyi, kapınızın gıcırtısını durdurmanın hızlı ve kolay bir yoludur. Saç spreyi, kapı menteşelerinin etrafında gevşemelerini, hareket etmelerini ve gıcırdamasını engelleyen bir conta oluşturan polimerler içerir. Gıcırdayan menteşeye birkaç kez saç spreyi püskürtün.
Küçük miktarlarda kullanılan WD 40 yağlayıcı karışıklığı ve sıkışmış parçaların kolayca ayrılmasını sağlar. Kapı gıcırtısı WD 40 spreyin en basit kullanım alanlarından biridir.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın. Ayrıca kapıdaki köşelere ve desen aralarına girmek için küçük bir fırça (diş fırçası gibi) kullanabilirsiniz. Bitirdiğinizde, sabunlu artıkların tümünü suyla durulayın.
Beyaz kapılarınızı yıpratmadan kusursuz bir şekilde temizlemek istiyorsanız yumuşak bir sünger, nemli bez ya da sırf kapı temizliği için tasarlanmış özel bezleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Detaylı değil de günlük bir temizlik içinse kuru ve yumuşak bir toz bezi size yardımcı olacaktır.
Kilitler yağlanırken kesinlikle ayçiçeği, zeytinyağı vb yağlar kullanılmamalıdır. Bu yağlar ilk döküldüğünde iyi görev gördüğü düşünülse de zaman içerisinde donarak katılaşacak, yay ve şifreleri çalışmaz hale getirecektir.
Ahşap kapılarınız üzerinde birikmiş tozları önce kuru bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla silin. Ardından bir kova suya tavsiye edilen miktarda ahşap temizleyici dökün. Bezinizi bu suda ıslattıktan sonra iyice sıkın ve kapınızı silin. Bu işlemden sonra hemen kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Gres yağı seçilirken, gresin “sertliği / kıvamı” ile “baz yağının viskozitesi”ne bakılmalıdır. Kıvamlılık, güç uygulandığında malzemenin, deformasyona direnç gösterme derecesi olarak tanımlanır. Yağlama greslerinde ise kıvamlılık, göreceli sertlik veya yumuşaklığın ölçüsüdür; akış ve dağılım özellikleri ile ilgilidir.
Yüksek ısı uygulamalarında kullanılan yüksek performanslı beyaz renkli grestir. Bir çok endüstriye uygulamada başarılı bir şekilde kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri