9. aydan sonra bebeklerin yüzde 90'ı gece boyunca deliksiz uyumaya başlar.
Bebeği besledikten sonra gazını çıkarmanız, sessiz, loş, ılık bir odada sizin sıcaklığınızı hissedeceği şekilde uyutmanız işleri kolaylaştırabilir. Bazen ılık bir banyo sonrası bebek daha kolay uyuyabilir. Beslenme de banyodan sonra yapılmalıdır; banyodan hemen önce değil.
Fiziksel bir rahatsızlığı varsa bu da uykusuna engel olabilir. Bu genelde reflü, sancı, açlık, aşırı beslenme veya diş çıkarma gibi bir sorun olabilir. Bebeğin her zamanki rutininin dışında bir değişiklik onun uyku alışkanlıklarını değiştirebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer bebek gece kalkmalarını alışkanlık haline getirmediyse, bebeklerin gece uyanma sebebi beslenme ihtiyacıdır. Bebekler geceleri genelde ilk 3 ay 3 kez, 3-6 ay arası 2 kez, 6-12 ay arası 1 kez beslenmek için uyanabilir. 1 yaşından sonra ise gece beslenmesinin kesilmesi ve bebeğin kesintisiz uyuması beklenir.
Papatya, rezene gibi bebek sakinleştirici çay çeşitleri oldukça fazla olup, çocukların huzurla uykuya dalabilmesine yardımcı olur.
Banyo yapmak, hikaye okumak, ninni veya şarkı söylemek, sallamak ya da sarılmak gibi üç ya da dört sakin etkinlik içeren gece ritüeli ile ona uyku zamanı olduğunu bildirin. Bebeğinizi uykuluyken onu yatırın. Uykusu varken onu yatırmaya çalışmak, siz olmadan da uyuyakalmasına yardımcı olur.
BayBay Night Damla Melisa İçeren Takviye Edici Gıda, yüksek etkinlik sağlayarak orta ve güçlü aktiviteleri ile sirkadiyen ritmin düzenlenmesine destek sağlar. Ürünün içeriğinde doğal melisa, ıhlamur ve papatya bitki özlerinin birleşimi bulunmaktadır. Takviye edici gıdalar günlük beslenmenin yerine geçemezler.
2-3 ay arası, 24 saatte ortalama toplam 14-16 saat civarı uyku ihtiyaçları oluyor, bunun 8-9 saatini gece 22.00-23.00 ve sabah 7.00 arası gibi blok şekilde düşünebilirsiniz. 2-3 ay arası dönemde bebeğinizin aşırı yorgun hale gelmeden uyanık kalabileceği süre ortalama 75-90 dakika civarında.
Amerikan Pediatri Akademisi ve UNICEF, sırtüstü yatmayı en ideal bebek uyku pozisyonu olarak belirtir. 1 yaşına kadar, gündüz ve gece uykularında ilgili yöntemin tercih edilmesini söyler. Çünkü bu pozisyonda miniklerin yeterli oksijene ulaşmasını sağlayan diyafram nefesini zorlanmadan alması mümkün hâle gelir.
Bu noktada kışın bebekler uyurken çorap giymeli mi sorusu akıllara geliyor. Merak etme, havalar soğuduğunda bebeğinin çıplak ayakla evde dolaşması veya uyuması hastalık sebebi olmaz. Hastalık sebebi bakteri, virüs ve bazı mikroplardır. Tabii ki soğuk bir ortamda bebeğin çorapsız kalmamalı.
Bebek büyüdükçe uykusu düzene girmeye başlar. Bebeklerin yüzde 70'i, 3. aydan sonra düzenli bir şekilde uyumaya başlarken; 9. aydan sonra bu oran yüzde 90'a çıkar. Bebek 3 aylık olduktan sonra, uyku vakti gelince uykulu haldeyken yatağa ya da beşiğe bırakılabilir ve kendi kendine uykuya dalmaya alıştırılabilir.
Bebek ve küçük çocuklarımızın kesintisiz ve uzun gece uykuları uyuyabilmeleri için iki önemli koşul vardır: Yatakta kendi kendine uykuya dalmak ve Doğru Zamanlama… 0-4 yaş arası bebek ve çocukların gece kesintisiz uyuyabilmeleri için 18:30-20:30 arasında akşam uykusuna yatmaları idealdir.
Çocuğun uyku saatlerinin düzenli olması, uykuya dalmayı kolaylaştıracaktır. Her seslendiğinde çocuğun odasına gidilmemeli, odanın dışında veya kapısında durarak onunla konuşulmalıdır. Gece korku içinde uyanan çocuğun yanına hızlıca gidilmeli ve kendisinin hep yanında olduğunuzu hissettirip güven verilmelidir.
Uyku saatinin gelmesi ile aktiviteler azaltılmalıdır. Ilık bir banyo bebeğinizi gevşetmeye ve uykuya geçişini hızlandırır. Banyo sonrası karnını doyurup nazikçe masaj yaparak gazını çıkarın. Bebeğinizle konuşun, sarılın, şarkı, ninni söyleyin ya da kitap okuyun.
En ideal zamanın ise geceleri daha az beslendikleri ve artık geceleri de daha fazla uyudukları 5. ay ila 6. ay arası olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Elbette kesin bir süre belirtilmiyor çünkü her bebeğin bu sürece hazır olduğu dönem farklı olabilir.
Bebeğinizin uyumamasının birçok nedeni olabilir. Ateşli hastalıklar gibi bedensel rahatsızlıklar, bebeklerin uyku düzenini etkileyebilir. Fazla uyarana maruz kalan ve çok yorgun bebekler de uyumaya direnebilir. Yorgunluk bebeğin gece daha sık kalkmasına ve az uyumasına yol açabilir.
Bebeklerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri uyku sorunu olarak biliniyor. Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan uyku problemi ilaç kullanmadan düzene koyulabiliyor. Bebeğiniz uykusuz olduğunda sizlere de huzursuzluk verebilir. Baybay şurup ile rahat bir uyku süreci geçirmesini sağlayabilirsiniz.
Rezene Çayı Bebeklere Faydaları
Rezene çayı yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de sindirim sitemi için faydalıdır. Yeterli miktarda kullanıldığında bebeklerin midelerinin rahatlamasına yardımcı olur.
Humana İyi Geceler Bitki Çayı Özellikleri; İyi Geceler Çayı Humana İyi Geceler Çayı, 1. haftadan itibaren bebekler, çocuklar ve erişkinler için lezzetli bir susuzluk gidericidir.
Genellikle 6'ncı aydan sonra gece uyandırıp beslenme zorunluluğu ortadan kalkar. Bazı görüşlere göre ise 3 aydan sonra gece beslenme ihtiyacı kalmaz, gece uyanmadığı zaman uyandırıp beslemek gereksiz. Bu ihtiyaç yaygın olmasa da 9'uncu aya kadar da uzayabiliyor.
Uyku terörü, uykunun ilk saatlerinde NREM uykuda meydana gelir. Uyku terörü yaşayan kişiler korkarak, çığlık atarak ya da ani, kendine ve çevresine zarar verebilecek koşma, fırlama, yanındaki kişiye vurma gibi hareketler yaparak kalkarlar. Kişi bu sırada dış uyaranlara yanıtsızdır ve genellikle zorlukla uyandırılırlar.
Süre azaltarak : Her 2-3 günde bir emzirme sürenizi gece her emzirmenizde 2 dakika kısaltarak ve 4 dakika altına düştüğünüzde artık emzirmeyi bırakarak, Miktar azaltarak : Eğer biberonla besliyorsanız her 2-3 günde gece her bir beslenmede verdiğiniz miktarı 30cc azaltarak ve 60 cc altına düşünce beslenmeyi bırakarak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri