Evliler de takmaz, bekarlar da.
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Bu sembolizm, uzun yıllardır birçok kültürde yerini korumaktadır. Öte yandan evlilik teklifi, henüz evlilik bağının gerçekleşmediği bir aşamayı temsil ettiği için teklifte sunulan pırlanta tektaş yüzük sağ elin yüzük parmağına takılır.
Altın ile gümüşü süs olarak takmak yalnız kadınlara helaldir. Fakat, bunları mahrem olmayan erkeklere göstermeleri haramdır.
Rüyada tek taş yüzük takmak, yakında bir evliliğin gerçekleşeceği anlamına gelir. Rüyayı gören bekar ise bu evlilik onun evliliği anlamına gelir. Bu kişi evli ise akrabalarından biri evlenecek demektir. Bazı müfessirler, rüyada yüzük takmanın mal ve mülk anlamına geldiğine dikkat çekerler.
İlgili 27 soru bulundu
Evlilik teklifi yapan erkeklerin, ilk olarak tektaş yüzük alması gerekir. Kız isteme töreninde, kadınlara takılan yüzük ise evlilik teklifinde kabul edilen tektaştır. Bazı kişiler ise evlenme teklifi sırasında değil, söz kesildiği zaman tektaş yüzük takabilir.
Nişanlıyken Tektaş Yüzüğünüz Sol Elinizde Olmalı!
Zira nişanlıyken tektaşın, sağ elinizin yüzük parmağında olması, yazılı olmayan bir kural ve gelenek olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, tektaş yüzüğünüz, evlendiğiniz zaman sağ elinizden sol elinizin yüzük parmağına yani alyansınızın yanında yer almalı.
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
Kişiler nişanlandıkları zaman yüzüklerini sağ ellerinin yüzük parmağına takmaktadır. Kişiler evlendikleri zaman bu yüzükler sağ elden sol el yüzük parmağına geçmektedir. Son zamanlarda kişiler yüzükleri daha farklı şekillerde de kullanmaktadır. Son zamanlarda gümüş yüzükler çok kullanılmaktadır.
Evlilik öncesi söz ve nişanlanma olduğu taktirde çiftler nişan yüzükleri için sağ ellerindeki yüzük parmaklarını kullanırlar. Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağa takılı ise nişanlı yada sözlü oluşu, sol parmağa takılı ise evli olduğunu gösterir.
Eğer sevgiliniz farklılıklardan hoşlanıyor ve takılarında zarif modeller tercih ediyorsa, evlilik teklifinde baget yüzük seçebilirsiniz. Ancak tarzı ve takı tercihleri klasiklerden yanaysa, tektaş pırlanta sizin için doğru seçim olacaktır.
Bu yüzden günlük işlerle uğraşırken mücevherinizi kullanmayınız. Elmas mücevherinizi KESİNLİKLE suyla temas ettirmeyiniz. Mücevherinizi akşam yatarken çıkarmayı unutmayınız. Denize ya da duşa girerken, suyla iş yaparken mücevherinizi MUTLAKA çıkarınız.
Evlilik teklifi ve evlilik teklifi sırasında takılan yüzük, dünyanın birçok yerinde artık benzer şekillerde uygulanmaktadır. Bu aşamada evlilik teklifinin nasıl yapılacağı, evlilik teklifinden sonraki aşamalar birbirine benzer şekillerde gerçekleştirilir. Evlilik teklifinden sonra evlilik yüzüğü sağ ele takılmalıdır.
Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Genellikle yüzüklerin sağ elin yüzük parmağına takıldığı görülmektedir. Tarafların zevkine göre alyans, yüzük gibi çeşitli modeller seçilmektedir. Ancak tüm nişan yüzükleri erkeklerde sağ el ve parmaklara takılmaktadır. Evlilikte ise bu durum tam tersi olarak sol el ve parmağa geçmektedir.
Evlendikten sonra ve öncesinde tektaş yüzük farklı parmaklara takılır. Kadın evlenene kadar tektaş yüzüğünü sağ elin yüzük parmağında taşır evlendikten sonra ise sol tarafa geçer.
Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağındaysa o kişi nişanlı veya sözlü, sol parmağındaysa da evli olduğunu simgeler. Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tek taş takacak kişiler sağ el dördüncü parmağa takarken, alyans, evliliği simgelediği için sol elin yüzük parmağına takılması uygun görülmektedir.
Baş, işaret ve orta parmağa takılmaz. Zira Hazret-i Ali, orta ve şahâdet parmağını işaret ederek "Resûlullah aleyhisselâm yüzüğümü şu parmağa koymamı yasakladı" buyurdu. Taberânî'de de “Yüzük ancak küçük parmakla yanındakine takılır” hadîs-i şerifi vardır.
Bu arada söz yüzüğü hangi parmağa takılır sorusunun yanıtını da aktaralım. Söz yüzüğü sağ elin yüzük parmağına takılıyor. Evlilik durumunda da yüzük sol ele geçiriliyor.
Evlilik teklifi yüzüğü ya da tek taş yüzük ile ilgili bu bilinmez pek çok kadının zihnini meşgul eder. Çoğunluk tarafından kabul edilen uygulamadan bahsetmek gerekirse, evlilik öncesi yani nikâh kıyılmadan önce tektaş yüzük nikâh gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır.
Geleneklere göre damadın yüzüğünü gelin, gelinin yüzüğünü de damat tarafı alır.
Pırlanta tektaş yüzük, evlenme teklifi ile birlikte sözlenme ritüeline uygun olarak parmağa takıldığı için ilk sağ yüzük parmağına takılır. Evlendikten sonra da taşın büyüklüğünü ve ihtişamını vurgulamak için, genellikle büyük karattaki pırlanta tektaş yüzük, sağ yüzük parmağına tek başına takılmaya devam edilebilir.
Kız İsteme Ve Söz Kesme Töreni
Evlilik süreci içine girdiğiniz bu zamanda evlenme teklifinden sonra sevgilinizin ailesi ile tanışma aşaması vardır. Daha sonra ise ilk olarak kız isteme gecesi vardır. Kız istemeye giderken güzel bir canlı çiçek buketi yaptırılır.
Genellikle iç tarafa karşı tarafın ismi yazılır alyanslarda fakat tektaş yüzüklerde durum biraz daha farklıdır çünkü tektaşı sadece kadın kullanır. Yine de erkek eşin ismi, evlenme teklifi edilen günün tarihi, nikah tarihi veya ilk tanışma tarihi eklenebilir.
Tektaş yüzükler genellikle evlilik teklifleri için tercih ediliyor. Doğum günü ya da yıldönümü gibi özel günlerde de hediye olarak tektaş verilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri