Evet bozulur. Eğer tonerinizi rutubetli ortamlarda muhafaza ederseniz toner bozulur.
Eğer toneri kuru ve nemsiz bir ortamda muhafaza ederseniz 24 aylık kullanım ömrüne sahip olursunuz. Rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda muhafaza ettiğiniz toneri daha uzun süre kullanabilirsiniz. Tonerlerin son kullanma tarihi, tavsiye edilen kullanma tarihidir.
hayır birşey olmaz tonerde toz bulunduğundan donma olmaz. uzun süre yazdırmayacaksan toneri çıkartıp ışık görmeyen nemsiz bir yerde saklamanı öneririm, bazı makinalarda toner uzun süre kullanılmadığında problem yaratabiliyor oda çok nadir oluyor.
Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz. Ancak düzenli olarak küçük miktarda belge ve renkli görüntü basacaksanız, mürekkep püskürtmeli yazıcılar işi halledecektir.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
İlgili 37 soru bulundu
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Bir tonerin dolum kapasitesi yaklaşık olarak 50 gram olarak belirlenir. Dolayısı ile 1 kg toner tozu ile 20 adet dolum yapabilmeniz mümkündür.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir. En kötü ihtimalle toneri değiştirirsiniz. Eğer güzel görüntü vermezse toneri taktığımız yerin hemen üzerindeki lazer dediğimiz kısmı bir kulak çöpü ya da mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Birkaç çıktı aldıktan sonra kendiliğinden de düzelebilir.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
İstenilen durumlarda yazıcıların içlerinde bulunan tonerler doldurulabilir fakat bu durumda dikkatli olunması, özellikle yazıcı cihazın doğru çalışabilmesi için önem arz etmektedir. Toner dolumu yapılmadan önce, muhtemel şekilde oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için yazıcının etrafı boşaltılmalıdır.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
en fazla 120 gr toz koymalısın bir dolumda.
Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Lazer yazıcılarının sarf malzemesi tonerdir. (Tonerlerde kartuşlar gibi pahalı ve sıfır bir toner neredeyse yazıcı parasıdır) Tonerler dolum olabilen bir baskı ünitesidir tonerler chipsiz ve chipli olmak üzere ikiye ayrılır.
Kaliteli ve uyumlu bir muadil mürekkep tercih edildiğinde, yazıcıya herhangi bir zarar vermez. Bununla birlikte düşük kaliteli veya uyumsuz muadil mürekkepler, baskı sorunlarına veya yazıcı arızalarına neden olabilir. Kaliteli ve yazıcınızla uyumlu muadil mürekkep kullanmanız durumunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Muadil toner kullanımı tıpkı orijinal tonerde olduğu gibidir. Bazı muadil tonerlerde toner tozu bitiminde muadil toner dolumu yapılabiliyor. Muadil tonerlerde uygun işçilik ve ham maddenin bir araya getirilmesi sayesinde verimli biri çıktı alabilirsiniz.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri