Deprem dayanıklılık testi için bakanlık onaylı firmalara, özel firmalara ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunabilirsiniz. Bununla birlikte İzmir ve Bursa'da yaşıyorsanız belediyelerin ücretsiz olarak verdiği bina deprem karnesi hizmetinden de faydalanabilirsiniz.
Belediyemizce yürütülmekte olan bina inceleme çalışması ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.
Karot testi için ikamet edilen bölgenin Belediye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü aracılığıyla başvuru yapılabiliyor. Direkt olarak belediyeye başvurarak da işlem yapmak mümkün.
Depreme Dayanıklılık Testi İçin Nereye Başvurulur? Günümüzde depreme dayanıklılık testi yaptırmak isteyen kişiler Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık gibi kamu kuruluşlarına başvurabilir. Risk testi konusunda yetkilendirilmiş özel kuruluşlara da başvuru yapılabilir.
Bazı durumlarda, belediyeler bina incelemeleri veya risk raporları yapabilir. Ek olarak, belediyenin ilgili bölümüne başvurarak yardım veya yönlendirme alabilirsiniz. Ayrıca, bazı sigorta şirketlerinin sigortalama prosedürlerinin bir parçası olarak bina risk raporu için bu yerlere başvurabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Depreme dayanıklılık testi ücretleri, binanın yüksekliği ve özelliğine göre 20 bin TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.
Bunun için bizzat Belediye'ye başvuru yapabilirsiniz. Diğer bir rapor tamamlama işini ise Kaymakamlık Kurumuna başvurarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bir diğer bina sağlamlık testi yapan kurumlar ise bu alanda çalışmalar yapan özel şirketlerdir. Bu aşamada tercih tamamen sizindir.
Evim depreme dayanıklı mı sorusunu soran özellikle kiracılar oturdukları evin sağlam olup olmadığının testini yaptırmak istiyor. Ancak özel şirketler bu testi 25 bin liradan 100 bin liraya kadar fiyat aralığıyla yapıyor. Büyükşehir belediyeleri ise bu testi ücretsiz yapıyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verilecek dilekçe.
1-https://tdth.afad.gov.tr üzerinden E-Devlet kimlik bilgilerinizle giriş yapın. 2-Karşınıza “Türkiye Deprem Tehlike Haritası” açıldıktan sonra sol üst köşede yer alan “Adres Sorgulama" linkine tıklayarak adres bilgilerinizi seçiniz. 3- İl, ilçe, köy ve mahalle bilgilerinizi giriniz.
Karot testi yapılacak olanbinanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Firmamız en uygun fiyat garantisi vermektedir.Ortalama fiyatlar 4.000-7.000 TL dir.
Karot testi için ikamet edilen bölgenin Belediye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü aracılığıyla başvuru gerçekleştirilebilir. Bunun dışında Belediye'ye de başvuru yapılabilir. Başka işlemlerdeki raporlar için Kaymakamlık Kurumuna başvurulabilir.
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ya da belediyeler karot testlerini ücretsiz olarak yapmaktadır. Özel şirketlere ya da Kaymakamlık Kurumu'na başvurularak karot testi yaptırılabilir.
Ayrıca hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından başvurabileceğiniz İBB'nin deprem testi projesi de mevcuttur. Ücretsiz olarak evinizi analiz ettirebileceğiniz bu test sonucunda belediye herhangi bir yaptırım uygulamaz.
Karot testi için bulunulan yerin Belediye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü vasıtası ile başvuru yapılabilir. Bununla beraber Belediye'ye başvuru yapılabilir. Diğer bir rapor için Kaymakamlık Kurumuna başvurarak gerçekleştirilebilir.
Tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi başvurular yapılırken, sigortası olanların zararlarının tazmini için ise Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) başvurmaları gerekiyor.
Binaya deprem dayanıklılık raporu almak için Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmî kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak gerekmektedir. Belediye tarafından gönderilen teknik elemanlar gözle bir inceleme yapar, ağır hasar tespit ederse tahliye kararı verir.
5.000 TL - 50.000 TL
En uygun Riskli Yapı Tespiti fiyatları Armut'ta seni bekliyor. Profesyonel ve güvenilir Riskli Yapı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Riskli Yapı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Bina güvenliğiyle ilgili tarama işlemleri, 'binatespiti.ibb.istanbul' sitesine başvuru sonrası ücretsiz yapılıyor. Tut, hızlı tarama yöntemiyle 10 günde sonuç açıklarını söyledi.
Depreme dayanıklılık testi fiyatı, binanın yüksekliği ve özelliğine göre 20 bin TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.
Binalara halk ağzıyla 'çürük raporu' resmi ağızla 'Riskli yapı tespit raporu' alındığında ve bu rapor olumsuz çıktığında 60 gün içinde binanın elektrik ve suyu kesiliyor, tahliyesi yapılıyor ve bina yıkılıyor.
Binaların sağlamlığını kontrol ettirmek için bir diğer ve güvenilir seçenek ise deprem testi yaptırmak. Belediye ve diğer kuruluşlara başvurarak bina deprem testi yaptırılabilir. Başvuru sonrası yetkililer binayı kontrol ediyor ve detaylı inceleme sonrası uzman şirketlere yönlendiriyor.
Bakanlık onaylı firmalara başvuru yaparak kentsel dönüşüm kanunu kapsamında riskli yapı testi yaptırmak mümkündür. Bu firmalar, uzman mühendisler tarafından yapılan yapısal analizler ve testler sonucunda binanın depreme karşı dayanıklılığı hakkında detaylı bir rapor sunarlar.
Peki, depreme dayanıklılık testini kim yapar? Binanın depreme karşı dayanıklılık analizi; belediyeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, kaymakamlıklar ya da özel şirketler tarafından yapılabilir.
Riskli yapı tespitlerinin maliyetini kat malikleri ödüyor. Testi yaptırmak için bina sakinlerinden bir kişinin başvurması yeterli oluyor. Bina performans analizi için lisanslı firmalar her kattan karot alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri