Belediyeler de kedi ve köpekleri sadece KISIRLAŞTIRMA amacı ile toplar, kısırlaştırır, bakım ve tedavisini yapar ve sonra ALDIĞI YERE bırakır. Belediye de toplamayı gelişigüzel yapamaz, yasa maddelerini uygulamak zorundadır. Kediler için özel merkezi olmayan belediye KEDİ TOPLAYAMAZ.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesi, tedavisi yapılan sokak hayvanlarının alındığı yere geri bırakılmasını gerektiriyor. Yani sokak hayvanları toplumsal hayatın resmi olarak da bir parçası. Belediyeler tedavi için alınan sokak hayvanını alındığı ortama geri bırakmakla yükümlü.
- 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, İl Hayvanları Koruma Kurul Kararı ve Büyükşehir Belediye Meclis Kararı gereğince vatandaşımız ya da kurumlar bağlı bulunduğu ilçe belediyesine telefon veya dilekçe ile müracaat eder.
Alo 153 Beyaz Masa'yı arayarak; olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.
Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.
İlgili 15 soru bulundu
Yönetmeliğin 21. maddesine göre belediyelerin de kedi ve köpekleri toplaması, kanunla net bir şekilde belirlenmiştir. Belediyeler sadece kısırlaştırma amacı ile toplar, kısırlaştırır, bakım ve tedavisini yapar ve sonra aldığı yere geri bırakır. Kediler için özel merkezi olmayan belediye kedi toplayamaz.
ALO 153'ü ya da bulunduğunuz şehirdeki sokak hayvanları için yardım hattını aradığınız zaman belediye ekipleri, belirttiğiniz adrese gelip sokak hayvanını alır ve tedavi için yardımcı olurlar.
2004 yılında çıkan mevcut Hayvanları Koruma Yasası ve Yönetmeliklerine göre belediyeler hayvanların doğalarına uygun olacak şekilde bakımevi kurmakla, sahipsiz sokak hayvanlarını aşılayıp, kısırlaştırıp öncelikle aldığı yere bırakmakla yükümlü..Teee 2004ten beri hepsi için yükümlülük bu.
Hayvan mezarlığı hizmeti veren pek çok yer bulma şansınız olacaktır. Eğer ki illa da kendi kendinize kedinizi gömmek gibi bir düşünceniz var ise kedinizi gömmek için uygun bir yer araştırıp ölen kedinizi oraya gömebilirsiniz.
İçerdiği 15 haneli numara hayvana özeldir. Yönetmelik kapsamında yer alan pasaport veya aşı karnesi, mikroçip işlemiyle birlikte ulusal olarak hayvan sahibine teslim edilir.
Ölen hayvanlar tıbbi atık olarak özel poşetler içerisinde belediyeye veriliyor. Bunların tek tek ayrı bir yere gömme olanağı olmadığı için topluca gömülüyor. Üzerine kireç konuluyor. Çünkü insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturabilir.
5199 Sayılı Kanun'un Uygulama Yönetmeliği 20. maddesi uyarınca; sahipsiz hayvanlara ilişkin her türlü işlem, yasanın uygulayıcısı olan Valilik Orman Su İşleri Müdürlükleri ve Belediyelere verilmiştir. Belediyeler dışında hiçbir kurum veya kuruluş, sahipsiz hayvanlara müdahale edemez, toplayamaz.
Yaban hayvanlarına ilişkin yaralanma, istismar, hastalık durumları ile karşılaştığınızda, hatta kaçak avcılıktan şüphe ettiğiniz durumlarda 112'yi arayarak Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine doğrudan ihbarda bulunabilirsiniz.
Yeni taşınılan evden dışarı çıkan kedinin eski evine dönebilme ihtimali de oldukça yüksektir.
Sokak kedisi sahiplenince ilk olarak veterinere gidilmelidir. Sağlık ve parazit kontrolü hem sizin hem de kedinizin yaşantısını olumlu yönde etkileyecektir. Daha sonra kedinin ihtiyaçları giderilmelidir. Mama, kum ve su kabı alınmalıdır.
Sahipsiz hayvanların, hayvan barınakları tarafından gerçek veya tüzel kişiliklere verilerek sahiplendirilmesi durumunda, hayvanın sağlık karnesiyle sahiplendirme tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde il veya ilçe müdürlüklerine başvurulacak.
Bütün evcil hayvanlar için geçerli olan gömme şekli, her zaman için yarım metreden daha derin bir mezardır. Bu durum tamamen halk sağlığı açısından son derece önemli bir meseledir. Yani bir kedi ölüsünü ortalık yerde bırakamazsınız. Kediyi öldükten sonra mutlaka ama mutlaka uygun bir yere gömmeniz gerekir.
Alo 153 Hayvan Ambulansı Hasta Yavru Sokak Kedisi.
Cep telefonunuza HAYDİ ( Hayvan Durum İzleme ) 'yi indirip ihbarlarınızı doğrudan doğa ve çevre koruma polis birimine yapabileceğiniz gibi ayrıca 112 Çevre ve Hayvan Polisi hattını arayarak da ihbar da bulunabilirsiniz.
Evinizde baktığınızın alenen belli olduğu hayvanlar için tabii ki ücret alıyorlar. Yalnızca sokak hayvanları için ücretsiz. (Kedinizin veya köpeğinizin sokak kedisi / köpeği fark etmez. Evde bakılıyorsa ücret alınıyor.)
Bazı barınaklar, kediyi evinize getirebilmeniz için basit bir karton kutu verir ancak kendi taşıma çantanız varsa yanınızda götürün. Kediler, güvende olmaları için her zaman sağlam bir kutuda taşınmalıdır. Bazı barınaklar, 24 saatlik bekleme süresi uygular; yani kediyi hemen evinize getiremeyebilirsiniz.
Çiftlik kedisi
Çiftlik kedileri çoğunlukla açık havada yaşar ve genellikle ahırlarda barınırlar. Kısmen yiyecek ve sütle beslenirler ancak esas olarak siyah sıçan, kahverengi sıçan,bayağı tarla sıçanı ve Apodemus türleri gibi avcı kemirgenlerle beslenirler.
Bir Barınak ile İletişime Geçin
Bir hayvan barınağıyla da iletişime geçebilirsiniz. Barınaklar yeni doğmuş yavruları yetiştirmeye alışkındır ve hatta yavru kedilere süt sağlama, veteriner randevuları ya da kedilerle ilgili diğer masraflar için size maddi olarak yardımcı olabilir.
Kediler çoğunlukla battaniye, yatak, yorgan, yastık veya kendilerine ait yataklarında uyumayı severler. Aynı zamanda kedi kulesi gibi yüksek alanlar da kedilerin uyumayı sevdiği yerlerden biridir. Ancak genel olarak kedilerin yumuşak alanları sevdiği ve bu alanlarda uyumayı tercih ettikleri bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri