Hangi nedenle olursa olsun hangi yöntemle yara kapatılırsa kapatılsın onarım bölgesinde bir tamir süreci başlar. Yara izinin son halini alması 1-2 yıl sürer. Zamanla yara izi ten rengine döner. Başlangıçta hissedilen sertlik yumuşar ve daha düzenli hale gelir, ancak iyi veya kötü mutlaka bir iz kalır.
İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir.
Uygulama alanında meydana gelen lazer sonrası hasar 1 hafta içinde tamamen düzelecek, pembelik ise birkaç ayda deri rengine dönecektir.
Ben aldırma işlemi uygulamasından sonra benin sahip olduğu derinlik ve kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalabilir. Benin derinliği fazlaysa tedavinin 6 veya 8 hafta aralıklarla yapılması önerilir. Bu sayede 2 ile 3 seans aralığında yapılacak uygulamadan sonra ciltte iz kalmaz.
Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir. Dikiş bölgesinde hissedilen gerginlik normaldir. Dikişler bir yada iki hafta sonra aldırılır.
İlgili 18 soru bulundu
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir.
İz bırakmıyor olması nedeniyle yüz bölgesindeki benlerin alınmasında da rahatlıkla tercih edilebilir. Leke şeklinde görünen benlerin alınması için de lazerle ben alma tekniğinden faydalanılabilir.
Dikiş izi olan bölgede cildin soyulmasını sağlayacak kimyasal bir peeling uygulanır. Bu yöntemle bölgede izin yerleştiği dokunun soyulması ve cildin kendiliğinden iyileşerek bölgedeki izlerin ortadan kalkması sağlanır.
Bazı benler lazerle alınmaya çok uygun değildir; örneğin düz benler veya yüksek pigmentli / koyu renkli benler.
Benlerin üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.
🤔 Hayır, yaş sınırı yoktur. İşlem sırasında hareketsiz ve.
Benler yakma, dondurma ve lazer gibi özel teknikler kullanılarak alındığı için cilt dokusundan alınır. Ben aldırma işlemi benin bulunduğu yere ve boyutuna bağlı olarak iz kalma ihtimali de olduğu için mutlaka plastik cerrah tarafından cerrahi müdahale ile benin aldırılarak riskin minimuma indirilmesi gerekmektedir.
Yara dudaklarının, klasik dikişle birleştirilmesi
Vücudumuzun yara iyileşme mekanizması, iki yara dudağı arasını iyileşme dokusu ile doldurarak iyileştirir. Ancak böyle bir kendi kendine iyileşme, hem daha uzun sürer hem de belirgin, geniş bir iz kalır.
Aslında estetik cerrahi iz konusunda cerrahi branşlar arasında en hassas olan ve derin eğitim alan ve ameliyatlarda cildin kapatılmasına en fazla zaman ayıran branştır. Ancak her cerrahi işlem sonrası, her estetik ameliyat sonrası mutlaka estetik ameliyatlarda iz kalır.
Belirgin iz durumlarında özellikle kaza ve travmalardan sonra yüzde kollarda kalan izler maalesef tamamen geçirilemez. Bunları azaltmak mümkündür. Bazı çok kötü izlerde cerrahi müdahale yapılarak en azından yaranın kalınlığı, genişliği azaltılmaya, daha ince bir hale getirilmeye çalışılır.
Contractubex krem; Vücutta yıllardır iyileşmeyen yara izler ya da ameliyat sonrası kalan dikiş izleri, kalıcı hasar bırakan yanıklar, koparılmış sivilce izleri gibi kolay kolay geçmeyen izleri kısa sürede geçiren aynı zamanda yalnızca medikal bir kremdir.
BepantholAnti-Scar Jel:
Yara izlerinin kızarık ve kabarık görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur. Cildi nemlendirir.
Dikişler alındıktan sonra yara iyileşmesinin devam etmekte olduğu unutulmamalıdır. Keside kötü iz oluşmasını engelleyebilmek için steroidli pomadlar 6-18 ay süre ile masaj yaparak kesi bölgesine uygulanabilir. Bazı durumlarda steroid enjeksiyonu, bası giysisi, silikonlu gel sheet kullanımı önerilebilir.
Kötü huylu olmayan ve düz ya da deriden hafif kabarık benler lazer ile ben aldırma için uygun olabilir. Deriden kabarık veya derinin derinliklerine nüfuz etmiş benlerin tamamen çıkarılması için cerrahi ben alımı gerekir. Ayrıca çok büyük ya da çok koyu renkli benler lazer tedavisine iyi yanıt verememektedir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Ben aldırma hangi bölüm? diye merak ediyorsanız, ilgi alanı olan branş cilt hastalıkları bölümü olmaktadır. Cildiye bölümüne randevu alarak, ciltteki benlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Alanında uzman bir doktora danışmadan benlerinizi ellememeniz oldukça önemlidir.
Ben aldırma operasyonundan sonra iz kalır mı? Ben aldırma estetiğinde, benin derinliğine ve kullanılan tekniğin türüne bağlı olarak, hafif bir yara izi oluşabilir.
Ben Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer.
Detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurunuz. Benler yapılarına göre cerrahi kesi ile veya lazer ile alınabilmektedir. Lazer için birden fazla seans gerekebilmektedir. Ben alma işlemi 5-10 dk sürer ve cerrahi kesi ile bir kerede alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri