İşlemden önce krem veya iğne ile lokal anestezi uygulanır. İşlem aynı lazer ile ben yakma da olduğu gibi oldukça kısa sürer ve sonrasında dikiş gerekmemektedir.
Ben aldırmak isteyenler ben tedavisi sonrası iyileşme süreci hakkında bilgi sahibi olmak ister. Cerrahi müdahalede dikişler kesi büyüklüğüne göre 5 ila 15 gün içinde alınır.
Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir. Dikiş bölgesinde hissedilen gerginlik normaldir. Dikişler bir yada iki hafta sonra aldırılır.
Ben alım işlemi yapılmadan önce benin iyi ya da kötü huylu olup olmadığı araştırılması gerekir. Bu yüzden alanında uzman bir doktora başvurarak, benin alınıp alınmayacağı teşhisi konulmalıdır. Ben alım işlemi genel olarak 10-15 dakika süren ve lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir.
Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir. Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.
İlgili 19 soru bulundu
Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir.
Eğer yarada bir problem yoksa, normal şartlarda ameliyattan 48 saat sonra yarada su geçirmez tabaka oluşur ve banyo yapmakta bir sorun olmaz.
Ben aldırırken acı hissedilir mi? Operasyondan önce lokal anestezi uygulandığı için herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez.
İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir. İlerleyen zamanda ise bu izde ortadan kaybolabilir.
Genellikle ben alma işleminin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra yeniden ben çıkması durumu söz konusu olabiliyor. Ancak bu gibi durumlarda da endişe etmeye gerek olmaz. Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir.
Lazer tedavisiyle alınan benlerde işlem sonrası ben bölgesinde kahverengi bir pullanma görülmektedir. 3 – 5 gün sonra bu pullanma dökülmekte ve yerini pembeliğe bırakmaktadır. Pembelik de zamanla geçip, iz bırakmadan iyileşme gösterir.
Ben Aldırma İşlemi
Anestezi küçük iğneler ile benin çevresine ve altına uygulanır. Anestezi etkisi hızlı bir şekilde görülür. Yapılan anestezi sonrasında cerrahi operasyon başlar ve ben ve deri altındaki yağ dokusu tamamen alınır. Bu işlemler yapılırken bene ait hiçbir kalıntı bırakılmadan ben, tamamen vücuttan atılır.
Ben aldırma hangi bölüm doktoruna gidilir? Ben alımı cerrahi bir iştir ve tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir. Ancak özellikle yüzde ki benlerin alınması için bir plastik cerraha başvurmanız kalacak iz ile ilgili daha iyi bir sonuç vaat edecektir.
Dikiş alma işlemi ağrısız ve basit bir operasyondur. Yara büyüklüğüne bağlı olarak, kısa sürede atılır veya sökülür.
Çoğu zaman cerrahi dikişler 5-7 gün içinde yüzden, 10 gün içinde kafa derisinden, 7 gün içinde boyundan, 10-14 gün içinde gövde ve kollardan ve 14-21 gün içinde bacaklardan alınır. Cerrahi dikişler beklenenden daha yüksek bir gerilim altındaysa, dikiş alınma zamanı ertelenmelidir.
Yara bölgesi yıkanmamalı, su ile temasından kaçınılmalıdır. İlk 24 saat boyunca yaranın üzerindeki bandaj çıkarılmamalıdır. Bu süreden sonra yaralı bölge ıslanmayacak şekilde duş alınabilir. İlk günden sonra, bandaj çıkartılmalı, yara bölgesi sabun ve su ile hafifçe temizlenmelidir.
Doktorların sık karşılaştığı sorulardan biri olan ''Ben aldırmak zararlı mıdır?'' sorusunun cevabı ise, cerrahi olarak çıkartılan benlerin kansere dönüşme ihtimali yoktur. Eğer kanser şüphesi var ise alınması zaten gerekmektedir.
Ben aldırma hangi bölüm? diye merak ediyorsanız, ilgi alanı olan branş cilt hastalıkları bölümü olmaktadır. Cildiye bölümüne randevu alarak, ciltteki benlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Alanında uzman bir doktora danışmadan benlerinizi ellememeniz oldukça önemlidir.
Bazı benler lazerle alınmaya çok uygun değildir; örneğin düz benler veya yüksek pigmentli / koyu renkli benler.
Buharlaştırma Yöntemiyle Ben Tedavisi
Elektrik enerjisinin temas ettiği bölgede ısı enerjisi oluşturmasını sağlamaktadır. Diğer ameliyatlarda kanama durdurma işlemi için kullanılmakta olan bu cihaz ben tedavisinde de uygulanmaktadır. Kabarıklık gösteren tüm benlerde en fayda sağlayan yöntem budur.
Benler yakma, dondurma ve lazer gibi özel teknikler kullanılarak alındığı için cilt dokusundan alınır. Ben aldırma işlemi benin bulunduğu yere ve boyutuna bağlı olarak iz kalma ihtimali de olduğu için mutlaka plastik cerrah tarafından cerrahi müdahale ile benin aldırılarak riskin minimuma indirilmesi gerekmektedir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır. Aynı zamanda deri rengi normale dönene kadar güneş koruyucu kullanmakda faydalı olacaktır.
Ben aldırma işlemi sonrası cilt yüzeyinde kabuk oluşabilir. Bu kabuk bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düşeceğinden endişelenmeye gerek yoktur. Kabuğun mutlaka kendiliğinden düşmesinin beklenmesi lazımdır.
İşlem 5-15 dakika kadar sürer. Sonrasında ağrı yoktur. Hafif yanma hissedilebilir. İyileşme süreci 7-10 gün kadardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri