Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.
Ancak hekim kontrolünde yapılmayan lazer uygulamaları, özellikle ciltte ileri dereceye kadar ulaşabilen yanık, kalıcı iz ve lekelenmelere yol açabilmektedir. Bu uygulamalar, vücutta bulunan benlerin üzerine yapıldığında "deri kanseri oluşumu" gibi geri dönüşü olmayan yan etkiler oluşturabilir.
Lazerle ben tedavisi rahatsız edici benlerin yara izi, aksama süresi veya çok fazla ağrı olmadan çıkarılması için ideal bir işlemdir. Ancak bu uygulama yalnızca kötü huylu olmayan, sığ veya deri üstü benleri için uygundur.
''Benlerin kötü huylu olma potansiyeli taşıyanları var, biz bunlara 'atipik ben' diyoruz. Atipik insan gibi benlerde de atibik özellikler var. Bu gibi benlere lazer işlemi yapmamak gerekir.
İğneli epilasyon hamilelerde, kalp pili kullananlarda, açık kalp ameliyatı geçirenlerde; egzama, mantar, bakteriyel enfeksiyon gibi rahatsızlığı olanlarda; ateşli hastalıklarda, tüylü benler üzerinde uygulanmaz.
İlgili 31 soru bulundu
Lazer ve IPL epilasyona bağlı hiçbir kanser olgusu bildirilmemiştir. Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.
Ben üzerindeki kılları çekerek (cımbız ile) veya epilasyon ile almamak gerekir. Makas ile kesilmelidir.
Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir.
Bu nedenle yan etki riski olmayan ve bronz ten dahil tüm cilt tiplerinin lazer epilasyonunda FDA onayına sahip Buz Lazer, bıyık bölgesi için ideal bir yöntemdir. Buz Lazer, ağrısız ve son derece konforlu olması ile de öne çıkan bir uygulamadır. Bıyık bölgesinda Buz Lazer 1 dakika gibi kısa bir sürede uygulanmaktadır.
Hangi benler lazerle alınmaz? Bazı benlerin tedavi ile alınması sağlıklı olmayabilir. Bunlar; koyu renge sahip yüksek pigmentli benler ve düz benlerdir.
Dış görünüş olarak rahatsız etmesi veya sağlık durumunu tehdit edecek bir biçime sahip olması durumunda cilt hastalıkları doktorları tarafından lazerle ben aldırma işlemi yapılabilir.
Kabarık benler cilt ile aynı düzeye gelene kadar cihazla işlem yapılır. İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir. İlerleyen zamanda ise bu izde ortadan kaybolabilir.
Lazer Tedavisi:
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Radyofrekans, Elektrokoterizasyon, Lazer ve Cerrahi yöntemler benlerin alınmasında kullanılabilir.
Lazer epilasyon işleminden sonra vücudunda yanık oluşan veya başka herhangi bir sağlık sorunuyla (vücutta morluk, renk değişikliği, deformasyon vb.) karşılaşan kişi lazer işlemi yapan kişi veya işletmeyi şikâyet etme hakkına sahiptir. Bu şikâyet, taksirle yaralama olan TCK 89. madde birinci fıkraya göre yapılmaktadır.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Lazer epilasyondan önce, kılları kökten alma işlemleri örneğin ağda, cımbız uygulanmaz. Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır.
Lazer ışınları cilt üzerini değil yalnızca kıl köklerini etkiler. Kıl kökleri dışında vücut ve cilt üzerinde herhangi bir etkisi olmayan lazer epilasyon, bu nedenle güvenli bir yöntemdir.
Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir.
Lazerle Ben Tedavisi Nasıl Yapılır? Uygulama öncesinde lokal anestezik kremle cilt uyuşturulur, bu sayede hasta ağrı hissetmez. Uygulama süresi 15- 20 dakika kadardır. Benler çok sayıda olsa bile lazer tedavisi ile tek seansta alınabilmeleri mümkündür.
Lazer epilasyon sonrası ilk birkaç duşunuzu serin bir sıcaklıkta tutmanız cildinize yardımcı olacaktır. Kesinlikle soğuk duş veya banyo yapamayan biriyseniz, lazer epilasyon sonrası sıcak banyo için iki gün beklemek en iyisidir.
Benlerin üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.
Kıllı Benler!
Bu tür benlerle ilgili mitlerin yayılmasının nedeni, kıl köküne biriken mikropların benin iltihaplanmasına neden olabilmesidir. Yine yukarıda açıkladığımız gibi bu benler de kendiliğinden kanserli hale dönüşebilirler; ancak bunun kıllarla bir ilgisi bulunmamaktadır.
Cilt üzerinde oluşan ben türlerinin tedavi öncesi belirlenerek, ben türlerine uygun bir Lazerle Ben Aldırma Tedavisi ile alınması gerekmektedir. Ben çeşitleri içerisinde yer alan mavi benler, et benleri, damar beni ve kıllı benler, özellikle estetik açıdan rahatsız edici bir görüntüye yol açan ben türleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri