Dil devriminden sonra literatüre giren bu kelime, kendime yakın bulmak, içselleştirmek ve alışmak anlamına gelir. İnsanlar hızlı bir şekilde uyum sağladığı mekanlara ya da kolay iletişim kurduğu insanları çok çabuk benimser. Benimsemek aynı zamanda sahip çıkmak manasında da kullanılır.
1. Kendine mâledilmek, sâhip çıkılmak: “Her gelen moda hemen benimseniyor.” 2. Kabul edilmek: “Teklif herkesçe benimsendi.”
Benimki TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Benim olan, benimle ilgili olan. zamir,teklifsiz konuşmada Kadınların kocalarından, kocaların karılarından söz ederken kullandıkları söz.
Sesli Sözlük - benimseyememe, katlanamama, kabullenememe.
Sahip çıkmak, bir şey hakkında benimdir iddiasında bulunmak. Kabullenmek.
İlgili 16 soru bulundu
Öz Türkçe bir kelime olan benimsemek, ''ben'' zamirinden türetilmiştir. Dil devriminden sonra literatüre giren bu kelime, kendime yakın bulmak, içselleştirmek ve alışmak anlamına gelir.
Yabancı hukukun tamamen ya da bazı kanunlarının olduğu gibi veya değiştirilerek kabulüdür. Benimsenen hukukun, benimseyen ülke tarafından istenerek gönüllülük esasına dayalı, bilinçli olarak seçimi ve aktarılmasıdır.
Özgecilik Kavramı Nedir
Özgecilik kavramını ise en genel haliyle karşılık beklemeden yardım etme olarak tanılar. Diğerkamlık ile yardım davranışı benzer tanımlarla kullanılır. İngilizce “altruism” ise Türkçe'ye alturizm, diğerkamlık, özgecilik olarak geçmiştir.
Eski Türkçede görk, göz alıcı ve güzel anlamına gelir. Güzel ve gösterişli olan kişilere ise görkemli denir. Anadolu'da boylu poslu ve iri yapılı kişiler için de "görkemli" kelimesi kullanılır. Silik, sönük ve mütevazi kelimeleri görkemli ile zıt anlamlıdır.
uyarlanabilir ne demek? Özellikleri taşıyan, bundan dolayı uyarlanması kolay olan, uyarlanmaya yatkın metin. Adaptable, filmable.
Kaide ve kural ile alâkalı.
başkasını ilgilendirmez anlamında kullanılan bir söz.
Birini ilgilenip korumak. 2. Bir şeyin kendisine ait olduğunu söylemek.
Kişinin hiç istemediği halde sık sık tekrarlanan şeylere alışmak zorunda kalması, kanıksamak olarak nitelendirilir.
6. yüzyıldan beri kullanılmakta olan beniz, Eski Türkçe bir kelimedir. ''Benz'' şeklinde de yazılan bu kelimenin sözlük anlamı yüzdür. 10. yüzyıldan itibaren yüzün rengini tanımlamak için de aynı sözcük kullanılmaya başlanmıştır. Bu kelime birçok deyim ve atasözünde de geçer.
“Kiziroğlu burada yaşamış, burada efsaneleşmiş” derler. Söylentiye göre; şimdiki Kizir'in yerinde 20-25 kadar ev varmış ve köyün sözü geçen kişisine muhtar anlamında “kizir” derlermiş. Vakti zamanında o köyün, haksızlık yapanlara, zalimlik edenlere haddini bildiren, ünü tüm Anadolu'ya yayılmış bir “kizir”i varmış.
Gösteriş, görünüş. gökrem, 6 karakter ile yazılır.
Bir şeyin güzelliğinin farkına varmak.
Diğerkâmlık veya altruizm (özgecilik), bireyin herhangi bir çıkar gözetmeden, dışarıdan ödül beklemeden, hatta bazen de bir bedel ödeyerek diğer bireylerin veya toplumun iyiliği uğruna fedakârlıkta bulunmasını prensip edinen bir tutumdur.
Özgeci Davranış: Belki insanlara iyilik yapmış olmanın verdiği doyum dışında, hiçbir karşılık ya da ödül beklentisi olmaksızın bir başkasına yardım etmek için gönüllü olmaya verilen addır. Birini yangından kurtarmak hangi koşullarda özgeci davranış olabilir?
Özgecilik/alturizm, genellikle karşılığında herhangi bir ödül veya fayda beklentisi olmaksızın, başkalarının refahı için özverili bir endişeyi ifade eder. Kişinin kendi çıkarlarını başkalarının üzerinde tutmasına öncelik veren bencilliğin tam tersidir.
Onama kararı yerel mahkemenin veya istinaf mahkemesinin vermiş olduğu kararın hukuka aykırı olmadığını ve yerinde bir karar olduğunu belirtmesidir. Yargıtayın onama kararı vermesi halinde karar kesinleşmiş olacaktır.
Arapça kökenli bir kelime olan “ikâme” kısaca, bir şeyi başka bir şeyin yerine koyma ya da kullanma anlamına gelmektedir. Bu kavram, hukuk ve diğer birçok alanda kullanılmakla birlikte, en yaygın kullanımı ekonomi bilimi içerisindedir.
Yani herhangi bir durum ya da olay karşısında kendi yararına olan durumu abartarak düşünen kişiler şekilde de anlatılabilir. Başkasının ne yaşadığını ya da zarara uğrayıp uğramadığını düşünmeden kendi çıkarını düşünen kişiler olarak ifade edilebilir.
Özdeşleşme, bireyin diğerinin bir yönünü, özelliğini veya niteliğini özümsediği ve diğerinin sağladığı model tarafından tamamen veya kısmen dönüştürüldüğü psikolojik bir süreçtir. Kişilik, bir dizi özdeşleşme aracılığıyla oluşturulur ve belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri