Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur.
Benzin Pompası Arızasının Detaylı Tespiti
- Ateşleme testleri uygulanabilir. - Test edilen LPG'li bir araç, OBD cihazına bağlanarak arıza yeri tam olarak tespit edilebilir. - Benzin pompasının tüm parçaları teker teker kontrol edilerek detaylı incelenebilir.
Benzin pompasının çalışmama nedeni, sigortanın atmış olması, rölenin bozulması, bağlantı kabloları ve soketlerdeki kopma, gevşeme veya temassızlıktan meydana geliyor olabilir.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz. Ben de 2 aracımda da LPG kullandım hiç bu tür bir sorun yaşamadım.
Mazot pompası arızalanırsa gerekli miktardaki yakıtı ve basıncı motora iletmeyeceği için motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı aracın zor çalışmasına, hatalı ateşleme yapmasına, tekleme ve stop etme gibi problemlere yol açacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Aracın bakımını aksatmak ya da aldığınız yakıtın kalitesi, yakıt pompasında arıza oluşumuna neden olabilir. Özellikle bozuk, tortulanmış ya da kil gibi oluşumlara ev sahipliği yapan yakıtlar, mazot pompasında ciddi düzeyde arızaların oluşmasının en temel nedenidir.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Yakıt pompası, akaryakıt depolarından araç motorlarına yeterli miktarda yakıtın gerekli basınçta aktarılması için tasarlanan parçalardır. Dizel yakıt pompalarının tamiratı, benzinli pompaların aksine çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.
Dediklerinize dayanarak bir de olaya şu taraftan bakalım: LPG sistemi takılı araçta sürekli çalışan benzin pompası normalde LPG olmasa da sürekli çalışacaktı. Yani yakıt pompasını çok az benzinle başbaşa bırakmadığımız sürece, depoyu çeyrek-yarım tuttuğumuz sürece sorun yok.
ama normalde benzin pompasının bir ömrü yoktur... 188.000 km'de değişti.
kontrollü ortak yakıt sisteminin aşınan bir parçası olan yüksek basınç yakıt pompası ve ona hareket veren itici fincanı (febi no: 37162) inceliyoruz. Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir.
Yapılan İşlemler. Tamirci, yakıt sistemiyle ilgili arızalar için aracı bilgisayara bağlayarak hata kodlarına bakar. Tamirci yakıt besleme sistemini ve yakıt pompasını denetler. Tamirci yakıt pompasını değiştirir.
Yakıt filtresi tıkanırsa araç stop edebilir. Rölantideyken sorun yaşanır. Araç tekleme yapabilir.
Gösterge yalnızca belirli pozisyonlarda düzgün çalışır: Şamandıra kısmı arızalı ise yakıtın bazı seviyelerinde düzgün çalışabilir. Örneğin, tam dolu bir depoyu yarısına kadar sağlıklı bir şekilde ölçüp daha sonra ölçümü kesebilir. Bu durumda yakıtınız yarımın altına düştüğünde çalışmayıp sabit kalacaktır.
yakıt sisteminde hava varsa araç tek seferde çalışmaz, çalışsa bile sistemde hava dolaştığında enjektörlere yakıt yerine hava geldiğinde çekiş düşüklüğü olur hatta araç stop edebilir ve araç arıza lambası yakar. bunların hiçbiri yoksa pompacının söylediği gibi bir durum yoktur.
Teklemeler ve rölanti sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle sabahları ilk çalıştırmanızda geç çalışma gibi sorunlar yaratabilir. Bu geç çalışma sorunu gün içinde başka çalıştırmalarda da görülmeye başlayabilir. Çok uzun süreler değiştirilmeyen yakıt filtresi artık görevini yerine getirememeye başlayabilir.
Elektrikli yakıt pompası, gücünü aküden alan elektrik motoru vasıtasıyla aktif hale gelir. Genelde otomobillerin arka koltuk kısmında bulunur. Aracın kontağı açıldığında hızlı bir şekilde çalışarak yakıtı motora iletir.
Sesin kaynağı yan sanayi parçadan kaynaklanabilir. (Depoda az benzin kalıp ısınınca) Yan sanayi direksiyon pompası da, orijinalinden daha fazla uğultu yapabiliyor. Veya yan sanayi klima kompresörü, biraz daha uğultu yapabiliyor.
Öncelikle arabanız LPG'li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz. Bu, çok basit bir bilgi ama pek çok araç sürücüsü LPG'li aracın benzinle çalıştığını bilmez. Bu durumda yapacağınız ilk şey, en yakın akaryakıt istasyonundan bir küçük bidon benzin alarak depoya boşaltıp aracı çalıştırabilirsiniz.
Pompa arızalı ise her türlü muayeneden geçemezsiniz.Ama Serdar Beyin dediği yöntemi bir uygulamakta fayda var.
Fren müşürü arızası halinde ilk olarak stop lambalarında sürekli bir yanma söz konusu olacaktır. Aynı zamanda ECU yakıt enjeksiyon durumunu azaltır ve bu duruma göre motor çekiş sistemi düşer. Hız sabitleme sistemi araç içerisinde bulunuyorsa, çalışmaz.
Yakıt pompası; yakıtı depodan emen ve motora ileten parçadır. Motorlu araçlar için kritik olan bu parça, dizel motorun kullanıldığı araçlarda mazot pompası olarak geçer. Mazot ya da benzin pompaları, depo ile motor arasında yer alırlar ve motor çalıştığı zaman devreye girerler.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Genellikle yakıt filtresi arızası, filtrenin tıkanmasından kaynaklanır. Filtre tıkandığı zaman yakıt deposundan gelen yakıt motora pompalanamaz. Motor yeterli yakıtı almadığı için ya sarsıntılı çalışır ya da hiç çalışmaz. Arızaya sebep olabilecek diğer bir faktör ise filtrenin yerinden oynamasıdır.
Yakıt filtresi her periyodik bakımda değişen parçalardan biri değildir. Peki, yakıt filtresi ne zaman değişir? Yakıt filtresi her periyodik bakım da değişmese bile aslında çok önemli bir parçadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri