BepantholAnti-Scar Jel'in içeriğindeki B5 vitamini, ciltteki suyu tutarak yaranın üzerindeki ve çevresindeki nem dengesini korumaya yardımcı olur. BepantholAnti-Scar Jel'in düzenli uygulanması kızarıklık ve kaşıntının azalmasına, yara izinin daha az görünür hale gelmesine yardımcı olur.
Cilt Sağlığına Destek Olan Bepanthol Anti Scar Jel Özellikleri. Cildinizin nemini arttırarak, eski sağlığına kavuşturan ve yara izlerinin yok olmasına yardımcı olan Bepanthol Anti Scar Jel, vücudun her noktasında kolaylıkla kullanılabilir.
Eski yara izlerinin geçmesi için çeşitli lazer tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Bunlar arasında iğneli lazer, radyofrekans, IPL lazer ve kimyasal peeling gibi yöntemler bulunur. Yaranın boyutu ve oluşum zamanına göre en doğru tedaviye uzman eşliğinde karar verebilirsiniz.
E vitamini, kakao yağı kremi, silikon jel, soğan özü ürünleri ve vaseline ve aquaphor gibi çeşitli cilt bakım ürünleri gibi topikal uygulanan tedavilerin uygulanması yara sonucu oluşan iz görünümünün iyileşmesine katkı sağlayabilir.
Hangi nedenle olursa olsun hangi yöntemle yara kapatılırsa kapatılsın onarım bölgesinde bir tamir süreci başlar. Yara izinin son halini alması 1-2 yıl sürer. Zamanla yara izi ten rengine döner. Başlangıçta hissedilen sertlik yumuşar ve daha düzenli hale gelir, ancak iyi veya kötü mutlaka bir iz kalır.
İlgili 44 soru bulundu
Yara izi travma, cerrahi, düşme, kesme, yanma gibi etkenlere bağlı oluşur. Cerrahilerde mutlaka kesilen her yerde iz kalır ancak ameliyatlarda bu izler saklamaya ya da en aza indirilmeye çalışılır. Aslında tamamen yok edilemez ancak görünürlüğü azaltılır, fark edilmeyebilir.
Cilt dokusuna gelen zararlardan ötürü yara ve ameliyat izlerinin kalması oldukça normaldir. Yara izlerine sahip olan kişiler farklı yöntemler kullanarak yara izlerini gidermeye veya kapatmaya çalışmaktadır. Bu yöntemlerden biri de lazerle yapılan tedavi yöntemidir.
Hafif hareketlerle kan dolaşımını hızlandıran masaj ayrıca, izleri daha yumuşak ve daha düz hale getiren kollajen liflerini kırmaya da yardımcı olur. Yara izlerinin düzenli masajla tedavisi, yara izi yapısını önemli ölçüde iyileştirebilir ve yara izini daha hareketli ve daha az dikkat çekici hale getirebilir.
Faça İzi Tedavisi
Derin olmayan faça – jilet izlerinde ki, bunlar genelde oldukça küçük bir oranı oluşturur, lazer ya da dermabrazyon izi azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Daha geniş alanlar için ise komşu derinin altına konacak doku genişleticiler ya da deri nakilleri şu an için en geçerli olan yöntemlerdir.
BepantholAnti-Scar Jel'in düzenli uygulanması kızarıklık ve kaşıntının azalmasına, yara izinin daha az görünür hale gelmesine yardımcı olur.
Yara üzerinde oluşan kabuk vücudu enfeksiyona karşı korur, ama deride iz bırakır. Yara izini oluşturan doku normal deri ile aynı hücrelere sahip olsa da, kolajen adlı proteinin yapısı nedeniyle farklı bir görünüm ve his yaratır.
Protein, yara iyileşmesinde en etkili besin grubudur. Enerji ( karbonhidrattan ve yağdan gelen kaloriler), amoniasitler, antioksidanlar ve mineraller ( zinc) ayrıca çok önemlidir.
Bazı bulaşıcı hastalıklar, cilt kanserleri, cildin damarsal yapısının bozulmasına neden olan iç organ hastalıkları, sistemik hastalıklar, uzun süre devam eden allerjik durumlar, güneş hassasiyetine bağlı bazı hastalıklar, iyileşmeyen yaralarla kendini gösterebilir.
Bepanthol®sensiderm beyaz krem yapısı ve kortizon içermeyen formülüyle kaşıntıyı 30 dakikada rahatlatır ve cilt bariyerinin yeniden yapılandırılmasını sağlar. Içeriğindeki özel lamellar lipidler sayesinde zarar görmüş cilt bariyerini inceltmeden onarır.
Yumuşak dokusu sayesinde oldukça rahat sürülen bu krem, cildin üzerinde herhangi bir yağlılık hissi yaratmaz. Bepanthol bakım kremi günlük olarak düzenli olarak kullanılabilir.
Zamanla dış etkilere karşı savunmasız hâle gelen cilt bariyeri zayıflayarak kırışır ve parlaklığını kaybeder ancak cildiniz ne kadar nemli olursa yaşlılık belirtilerine o kadar direnç gösterir. Bepanthol Cilt Bakım Kremi ise nemlendirme etkisinin yanında onarıcı ve yenileyici özellikleriyle de oldukça popüler.
Her uygulamada 2 hafta kadar bir kabuklanma oluşur, 1 ay sonra izlerin daha iyi hale geldiğini görebilirsiniz.
Olası bir kesik anında hemen E vitamini yağını alın ve birkaç damla kanı sildikten sonra cildinize sürün. E vitamini yağının hücre onarıcı etkisi yüksek olduğu için kesilen alan kısa sürede acı vermeden iyileşecektir. E vitamini yağını jilet yapacağınız bölgelere nemlendirici etkisi vermesi için de kullanabilirsiniz.
Jilet İzi Geçer Mi? Jilet vb. kesici aletler ile yapılan kesiler bağ dokusu üretimi ile iyileşir ve oluşan yeni doku normal bir deriden farklı renktedir ve üzerinde kıl kökleri bulunmaz. Bu nedenle oluşan izler ömür boyu kalıcıdır maalesef.
Yara izleri kalıcıdır ama değişmez değildir. Yara izi, üç kademede sınıflandırılan yara iyileşmesinin görünür son adımıdır: Enflamasyon evresi, çoğalma evresi ve yeniden yapılanma evresi. Yara izi oluşum süreci bir-iki yıl kadar sürebilir. Bu zaman zarfında görünümü olumlu etkileyebilirsiniz.
Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra temiz kuru bir pansuman bezini yaraya kapatarak yapıştırırız.
Bu durumda ise iyi bir estetik uzmanına danışılmalıdır. Jilet izlerinin tedavisi; bulunduğu bölgeye, yaranın büyüklüğüne ve yaranın oluşma zamanına göre değişebilmektedir. Dolayısıyla iyi bir uzman alacağınız tedavi yardımı, izlerden en iyi ve en doğru şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.
Ciltteki tahrişi azaltabilir, iyileşme sürecini hızlandırabilir ve enfeksiyon riskini azaltabilir. Yaraların, mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Ameliyat izi, kesik gibi yara izlerinin kolay iyileşmesini sağlar.
Eğer ameliyat gerektirmeyen bir durum varsa veya yapılacak cerrahi sonrası kalan izleri fraksiyonel lazer ile daha iyi hale getirmek mümkündür. Lazerle iz tedavileri minimum 3-5 seans gerektirir. Tedavi aralıkları ortalama 4 haftadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri