Demetinizi üzerindeki ipi çıkarmadan, sadece selenit taşını çıkarınız ve üst kısmından birkaç dalı çakmakla hafifçe yakın. Tütmeye başladığında yayılan dumanı, bulunduğunuz mekandaki köşelerde, doğal taşlarda ve bedeninizde dolaştırın.
ALTIN OTU: Zenginlik enerjisi yayar, bolluk bereketi çeker. ÜZERLİK: Nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılır.
Mum içerisindeki lavanta evinize bolluk bereket getirir ve kötü enerjilerden arındırır. Altın otu bolluk ve bereketi çeker. Gül frekansı en yüksek bitkidir enerjiyi yükseltir.
Ayrıcalıklı bir tütsü arıyorsanız Garden Fresh Money Drawing (Para Çekmek ) Organik Stick Tütsü aradığınız tütsü olabilir. Doğal yöntemler ile Hindistan'da el yapımı ile üretilmiştir. El değmeden paketlenmesi sayesinde kokusu, ilk yapıldığı günkü kadar tazedir.
Limon Selvi, Portakal ve Tarçından oluşan tütsü demetimiz hayatınıza bolluk ve bereket çekmeye yardımcı olur. Eski dönemlerden beri portakal ve tarçın, bereket ve bolluk ile ilişkilendirilmiştir. Bir çanak içerisinde yakarak dumanını bulunduğunuz alanda gezdirilir. Tütsü boyutu: Yaklaşık 15 cm ve 35 gr.'dır.
İlgili 34 soru bulundu
Üzerlik otu nazarlık olarak çeşitli kültürlerde nazara karşı etkili olmasıyla nedeniyle yaygın olarak kullanılır. Anadolu'da birçok evin girişinde veya bazı köşelerinde bu ürün bulunur; üzerlik tütsüsü olarak kullanımı mümkündür.
Tütsü Ne Zaman Yakılır? - Tütsü Dükkanı Tütsü yakmak hayatın akışının her anında olabilecek tıp ki günlük aktivitelerimiz gibi görebileceğimiz bir eylemdir. Bu sorunun cevabı aslında canınız ne zaman isterse o zaman tütsü yakabilirsiniz olabilir.
Lavanta tütsüsü, genellikle rahatlama, stresi azaltma ve uykusuzluğu giderme amaçlarıyla kullanılır. Lavanta tütsüsü, aromaterapi özellikleri nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Lavanta tütsüsü, sakinleştirici özellikleri sayesinde stresi azaltabilir, zihni sakinleştirebilir ve uyku kalitesini artırabilir.
HEM SANDAL VANİLYA KOKULU ÇUBUK TÜTSÜ
Hem Marka Sandal Vanilya kokulu tütsü ile tüm kapalı ve yarı kapalı alanlarınızı, evlerinizi ve iş yerlerinizi eşsiz aromatik egzotik kokuları ile kaplamasını sağlarsınız. Hoş koku tütsü çeşitliliği ile hayatınıza ayrı bir güzellik renk ve huzur katan tütsü ürünleridir.
Limon (Lemon) Tütsü Limon tütsü, limon çiçeğinden üretilir. İçi kıpır kıpır eden ferahlıktaki kokusu tütsülediği ortama neşe ve coşku getirir. Şifada, aşk acısı dindirmede ve yatıştırıcı olarak kullanılır.
3) Evin Bereketini Artırır
Adaçayı yakmak negatif enerji dönüşümü için kullanılmaktadır. Bu tütsünün yaydığı enerji sayesinde evinize bereket gelecektir. Yakılan adaçayının küllerini ise çöpe atmayınız. Mümkünse pencereden dışarı savurmalısınız.
BOLLUK VE BEREKET GETİRİR
Adaçayının yakıldığı ortama bolluk ve bereket getirdiğine inanılır.
Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Karanfil ve gül çeşitleri, gardenya, yasemin, frezya, leylak, zambak, sümbül, sardunya, lavanta, ıtırşahi gibi kokulu çiçekler, tütsü yapımı için ideal. Otlar arasından ise adaçayı, defne yaprağı, okaliptüs yaprağı, limon otu, kekik, biberiye gibi aromatik olanları tercih edebilirsiniz.
koyulur. ve yakılır, duman çıkmaya başladığında eğer ev. tütsülenecekse tüm odalar gezdirilir bu esnada felak ve. nas sureleri veya Kuddus esması bolca okunur..
Adaçayı yakılan ortamda, kötü enerjilerin uzaklaştırıldığına inanılır. Özellikle evinizde ağırlık varsa, evin içindeyken kendinizi sürekli yorgun ve uykulu hissediyorsanız, adaçayı tütsüsünü deneyebilirsiniz. Sinirlere iyi gelir.
KEKİK TÜTSÜ:NEGATİF BÜYÜYE KARŞI KOYABİLMEK VE KÖTÜ OLANBÜTÜN ENERJİLERDEN KORUNABİLMEK İÇİNKULLANILIR.TÜTSÜNÜZÜ YAKMADAN ÖNCE BİR PARÇA KOPARIN VE CÜZDANINIZDA BİR PARÇAKEKİK DALI TAŞIYIN. BALMUMU:YAŞAM ALANINIZIN ENERJİSİNİ DENGELEYEREK HEM KÖTÜ ENERJİNİN KAYBOLMASINA HEM POZİTİF DÜŞÜNMENİZE YARDIMCI OLUR.
Lotus Tütsü Lotus çiçeğinden elde edilen yağlar ile üretilen Lotus Tütsü'nün pek alışık olmadığımız muhteşem bir kokusu vardır. Şifada, cinsel gücü arttırmak ve cinsel sorunları gidermek amacıyla kullanılır.
Yasemin tütsüsü sakinleşmek ve geniş düşünebilmek de için kullanılır. Yasemin tütsüsünü yoga ve meditasyon sırasında da kullanabilirsiniz. Bu tütsü vücudunuzda bulunan negatiflikleri atmanız konusunda size yardımcı olacaktır.
Lavanta çayı ise lavanta bitkisinin çiçeklerinin demlenmesiyle elde edilen ve hoş kokusuyla bilinen doğal bir bitki çayıdır. Lavanta çiçeklerinin kurutulması ve kaynatılması ile hazırlanır ve yaygın olarak rahatlama, stres azaltma ve uyku kalitesini artırma gibi faydaları nedeniyle tüketilir.
Hoş kokuya sahip tütsülerden biri olan lavanta tütsüsü; yakıldığında mekânın güzel kokmasına ve ortamdaki kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Lavanta da diğer aromatik kokulara sahip bitkiler gibi kaygı ve stresi azaltmaya yardım edebilir.
Tütsüleme yaptığı ortamı bir anda kahve bahçesine çeviren kokusuyla ve kötü kokuları emme özelliği ile tüm kahve sevenlerin vazgeçemeyeceği favori tütsüsü olabilir ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında halsizlik ve yaşam enerjisi için yapılan terapilerde yardımcı olarak kullanılır.
Defne yaprağı tütsüsü
3 adet kuru defne yaprağını ateşte renk değiştirene kadar ısıtın. İstediğiniz ortamda bir tabağın içinde gün bitimine kadar tutmanız iyi gelecektir.
Yanan bir çubuk tütsünün ortalama süresi 45-50 dk. civarındadır. Bu süre bittiğinde tütsü kendiliğinden söner. Bu süreyi beklemeden söndürmek isterseniz eğer yanan kısmın hemen ardını makas ile kesebilirsiniz. Ya da bulunduğunuz yerde toprak varsa yanan ucu toprağa batırabilirsiniz.
Çıkan Duman kokusunu kapı girişinden başlayarak, saat yönünde soldan başlayarak evin her yerinde dolaştırıp en sonunda da sokak dış kapısından tütsünün dumanını çıkartarak bitirilmesidir. 10 dakika sonra bütün pencere camları açılarak içerisi havalandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri