Açıklama. Karabiber, kimyon, tarçın, kişniş ve yenibahar karışımından elde edilen burçak beş türlü köfte baharatı Burçak beş türlü köfte baharatı özellikle çiğköfte, köfte ve dolmalarda kullanılır.
Karabiber, kimyon, tarçın, kişniş ve yenibahar karışımından elde edilen burçak beş türlü köfte baharatı ile yemekleriniz çok daha lezzetli olacak. Özellikle çiğköfte, köfte ve dolmalarda kullanılan beş türlü baharat ile yemeklerinize tat katın.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Karanfil,Karabiber,Kimyon,Tarçın,Kişniş ve Yenibahar karışımından yapılmıştır.
Gaziantep yöresinin eşsiz baharatları ile 7 (Kekik, Kimyon, Pul Biber, Toz Biber, Nane, Çemen ve Sumak )farklı baharatın ideal ölçülerde harmanlanarak hazırlandığı özel bir karışımdır.
İlgili 15 soru bulundu
Beş baharat tozu, kahverengi bir toz olarak gösterilen öğütülmüş baharatların bir karışımıdır. Bu baharatlar genellikle tarçın, karanfil, yıldız anason, Szechuan karabiberi ve rezene tohumu veya zencefil içerir.
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
Sucuk baharatı içeriğinde; karabiber, tuz, kimyon, sarımsak, kırmızı biber, yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, tuz, zeytinyağı, şeker bulunuyor. Bulunan her malzemenin bir amacı oluyor. Bazıları lezzet bazıları da koruyuculuk bakımından sucuk baharatı karışımlarında yer alıyor.
Arifoğlu Köfte Baharatı 60 gr. kimyon, kişniş, acı toz kırmızıbiber, tatlı toz kırmızıbiber, yenibahar, kekik, karabiber, tarçın, soğan, sarımsak, zencefil, havlıcan, kuru maydanozdan oluşan bir baharat karışımıdır.
Çalışmalar baharatların kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürdüğünü, şeker hastalarında kan şekerini düzenlediğini, kanı sulandırdığını, iltihap giderici etkilerinin bulunduğunu ve kanser gelişimini önleyebileceğini göstermektedir.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak 1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.
Muskat, kimyon, yenibahar, karabiber, karanfil, tarçın ya da kişnişten oluşan yedi türlü baharat ya da kişniş, kekik, kimyon, yenibahar, kırmızı tatlı toz biber, acı toz biber veya nane şeklinde karışımlar da tercih edilebilir.
Taze ya da Kuru Kekik: Kekik neredeyse tüm yemeklerde kullanıldığı gibi hem tazesi hem de kurusu kırmızı ete de çok yakışır. Özellikle tazesini marinasyonda kullanmak çok fark yaratır. Taze Biberiye: Yine kırmızı etin marinasyon aşamasında kullanabileceğin bu baharat, etin lezzetiyle çok güzel bir uyum sağlar.
Patlıcan: Fesleğen, tarçın, dereotu, sarımsak, mercanköşk, nane, kekik, maydanoz, adaçayı ve yabani kekik.
Kırmızı et tarifleri için; taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
80 kg. az yağlı sığır eti, 20 kg. sığır içyağı, 2 kg. toz halinde tatlı kırmızı biber 1 kg. toz halinde acı kırmızı biber (İsteğe göre acı kırmızı biber artırılır veya eksiltilir.) 2 kg. sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg. karabiber, 4 kg. yenibahar, 2,5 kg. sarımsak.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Sucuk tamamen kıymadan yapılır.
Bir de baharat eklenir. Karkas etin kilogram fiyatı 27 TL seviyelerinde olduğuna göre 1 kilogram sucuk üretebilmenin maliyeti en az 30 TL'dir. 1.2 kilogram etten 1 kilograma yakın sucuk elde edilebilir. 30 TL'lik bir ürüne işletme giderlerini de eklediğinizde maliyetiniz 37 TL olur.
Avrupa ülkelerine de Hindistan ve Seylan gibi ülkelerden getirilen baharatlar ilaç ve merhem yapımında kullanılırdı. O yıllarda bilinen ilk baharat az bulunduğu için çok pahalıya satılan Hint karabiberiydi ve birşeyin pahalı olduğunu belirtmek için ''hint karabiberi'' gibi denilirdi.
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.
Baharat doğu ülkelerinin bir ürünüdür. M.Ö 3000 yıllarında tarçın, kakule, zencefil ve zerdeçal satışına dayanan baharat ticaretine Çinliler başlamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri