Köpük beton, genellikle yapıların iç duvarlarda ve dış duvarlarda yalıtım amaçlı duvar malzemesi olarak, şap betonu gibi yerine kullanılır. Köpük betonun, hafif olmasından dolayı ısı yalıtımı avantaj sağladığı için maliyetleri düşürür ve çevreci bir yapı malzemesidir [16, 18].
Köpük beton, yangına dayanıklıdır. Ayrıca, ısıl ve akustik yalıtım özellikleri sayesinde zemin ve çatı yalıtımından boşluk doldurmaya kadar çok çeşitli kullanım alanları vardır. Dolgu ve yama yaparak tadilat için de özellikle yararlıdır.
Köpük beton, kullanım amacına göre hazırlanacak olan reçeteye uygun olarak, çimento, su, agrega ve jeneratörde oluşturulmuş olan köpüğün mikserde karıştırılması suretiyle elde edilir.
Hafif Köpük Beton (Foam Crete) NEDİR ? Hafif Köpük Beton, ısı ve ses yalıtım sağlayan, boşluk doldurma ve diğer hafif uygulamalar için tasarlanmış hafif betondur. Foamcrete, hafif, serbest akışlı köpüklü betondur ve CELLONAS köpük ajanı kullanılarak üretilir.
Çoğu hallerde yedi gün kafidir. Genellikle betonun suyunun buharlaşması sonucu sertleştiği zannedilir. Gerçekte bu doğru değildir. Su olmaksızın ne hidratasyon ne de sertleşme olabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Herhangi bir agrega ve su ile hazırlanan beton karışımında, çimento miktarı nın artırılması ile betonun dayanımını artacaktır.
Şap kurutma cihazı, ortamdaki nemi emerek içinde bulunan su haznesine depolar. Bu sayede ıslak olan şap ve betonlarınız hızlı ve derinlemesine bir şekilde kurur. Şap kurutma cihazı satın almak, kiralamak veya bu cihazlarla iş yapan bir firmadan hizmet satın almak da mümkündür.
Duvarlarda kullanılan köpük polistiren ısı yalıtımının dengede olmasını sağlar. Binalarda yapılan ısı yalıtımı bir nevi dış cephe kaplamadır. Duvarlar strafor ile kaplanarak kışın soğuğun yazın ise sıcağın geçirgenliğini korumak için yapılır.
Köpük beton, tüm binaların iç ve dış duvarları ile zeminlerinde kullanılan klasik yapı elemanlarının (taş, tuğla, bims briket, tesviye betonu, yanabilen dış cephe mantolama malzemeleri ve benzeri) yerine kullanılabilecek, bünyesinde ince kum , özel ajan ve çimento dışında malzeme bulundurmayan, insan sağlığına zararlı ...
Bu dinamik etkilerin oluşturacağı gerilmelerin küçülmesiyle yapılar depreme daha dayanıklı olacaktır. Köpük betonlar iyi bir ısı ve ses yalıtımı özelliğine sahiptirler.
Beton oranı açısından, elde etmeye çalıştığınız ürünün dayanıklılığına bağlıdır, ancak genel bir kılavuz olarak standart bir beton karışımı, 1 ölçek çimentoya 2 ölçek kum ve 4 ölçek agrega olacaktır. Temeller için 1 ölçek çimento, 3 ölçek kum ve 6 ölçek agrega karışımı kullanılabilir.
İnce ve silisli bir agrega ve inorganik bir bağlayıcı ile hazırlanan karışımın, gözenek oluşturucu bir madde katılarak hafifletilmesi yolu ile elde edilen hafif betondur.
Sentetik veya protein yapıda olabilen köpük ajanı ise pratikte sıvı-sıvı veya gaz-sıvı arasındaki yüzey gerilimini düşürerek köpük oluşumunu kolaylaştıran yüzey aktif madde olarak tanımlanabilir.
Kaliteli hazır beton, depreme dayanıklı ev yapımında en çok kullanılan ve en iyi sonuç veren yapı malzemesidir. Günümüzde, bütün dünyada en yüksek ve en güvenli yapılarda betonarme kullanılmaktadır.
Bir tür tuğla olan asmolen, tavan tuğlası ya da döşeme tuğlası olarak da adlandırılır. Düz bir tavan elde etmek için yapılır. Ayrıca ses yalıtımı sağlar ve duvar ya da döşemelerde, kirişli döşemeye göre daha az çıkıntıya neden olur. Kalıp işçiliği de kolaydır ve kalıp maliyeti düşüktür.
Asmolen köpük avantajlarıyla birlikte dezavantajları da olan bir döşemedir. Dezavantajın temel sebebi köpükun yangına karşı dayanıklı olmamasıdır. Bunun dışında bir olumsuz durum söz konusu değildir. Asmolen köpük döşendiği yerde üzerine yangına dayanıklı sıva ile sıvandığı zaman olumsuzluklar ortadan kalkacaktır.
FoamCrete 600-650 ısı yalıtım özelliğine sahip olduğundan dolayı Teras Eğim Şapı olarak kullanılır. Avantajları ise Su yalıtımını korur, ısı yalıtım ihtiyacını karşılar, binanın yükünü hafifletir, yardımcı bir su yalıtımı malzemesidir, tek seferde eğim şapı olarak uygulanır ve maliyetleri düşürür.
Topuk betonu, tuğla duvar örülmesinden önce yapılmaktadır. Böylece duvarlar arasındaki su yalıtım malzemeleri daha etkili bir şekilde görevlerini yerine getirebilmektedir. Prefabrik topuk beton, izolasyon malzemelerinin örülen duvarlara çok daha kolay bağlanmasını sağlamaktadır.
Geleceğin inşaat projeleri daha esnek malzemeler kullanacak: karbon elyafı ve polimer gibi mühendislik işleminden geçmiş maddeler ya da ipek ve pamuk gibi doğal malzemeler. İleride, yoğun ve esnek olmayan betona alternatif olarak çok daha sürdürülebilir, hafif ve ucuz malzemeler olacak.
EPS' NİN ÖMRÜ NE KADARDIR? Bazı kişilere göre EPS kullanıldığında zamanla yok olabilir iddiası taşısa da aslında sonsuz ömürlü bir malzemedir. EPS doğru yerde ve doğru alanda doğru ebatlarda ve kalınlıkta kullanıldığı takdirde yok olması söz konusu değildir.
Sürekli kullanılan binalarda zorunlu kalmadıkça önerilmez. Döşemede ve iç duvar birleşimlerinde ısı köprüleri oluşur kiriş ve kolonlar yalıtılamaz. İç taraftan yalıtım hızlı ısınma sağladığı için konferans salonu vb uzun aralıklarla kısa süreli kullanılan binalar için uygundur.
Yalıtüp Sprey Poliüretan Tüp Köpük Kaç m2 yer yapar? *1 tüp düz zeminde 3 m2 ye kadar 1,5-2 cm kalınlığında yer yapar.Girintili ve çıkıntılı yüzeylerde 2 m2 kadar düşer. Dilerseniz kalınlığı arttırabilirsiniz.
Uygun kür süresi yaklaşık 7 gündür. Kış aylarında bu süre uzatılmalıdır. Su püskürtülerek beton yüzeyinin ıslatılması çok iyi bir kür metodudur.
Bu da betonun atıldıktan ve kalıptan çıkarıldıktan sonra en az 1 hafta boyunca sulanması gerektiğidir. Beton sulanmazsa çatlaklıklar oluşur. Betonun iskeletini agregalar oluşturur, çimento bu yapıyı sarar. Agregaların iyi olduğunu ise içinde deniz kabuğu olmamasında anlayabiliriz.
İkinci mastarlamanın hemen arkasından su kürüne başlanmalı, en az 3 gün boyunca, aralıksız bütün beton yüzeyleri ıslak kalacak şekilde bol su ile sulanmalıdır. Dökümden itibaren en az 14 gün boyunca kurumasına fırsat vermeden, yüzeyler nemli olacak şekilde su kürüne devam edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri