Chrome, Edge ve Safari dahil olmak üzere tüm ana web tarayıcıları da PNG'leri açabilir.
.png Uzantılı Dosyalar İçin Alternatif Programlar
Png formatı aklınıza gelebilecek tüm görsel düzenleme programı ile açılabilir ve düzenlenebilir. Bu programlardan bazıları ise şöyledir; Paint, Microsoft Windows Photos, Adobe Photoshop, CorelDRAW ve Gimp.
Görüntü dosyalarını açma
Acrobat Reader uygulaması; jpeg, jpg, png ve diğer dosya formatlarındaki görüntü dosyalarını açmanıza olanak tanır.
Portable Network Graphics (PNG'ler) sıkıştırılabilir dosyalardır ve JPEG'ler gibi 16 milyon rengi işleyebilir. Bunlar, JPEG'lerden daha fazla depolama alanı kapladığı için yüksek kaliteli fotoğraflar yerine çoğunlukla web grafikleri, logolar, tablolar ve illüstrasyonlar için kullanılır.
PNG görüntü dosyası, görüntüleri kayıpsız sıkıştırarak kaydeden bir dosya saklama şeklidir. Portable Network Graphics kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmasıdır. Türkçeye Taşınabilir Ağ Grafiği olarak çevrilir.
İlgili 40 soru bulundu
Chrome, Edge ve Safari dahil olmak üzere tüm ana web tarayıcıları da PNG'leri açabilir. Görüntülemek için masaüstünüzden tarayıcınıza bir PNG dosyası sürükleyip bırakmanız yeterlidir.
JPG ve PNG arasındaki fark, görüntüleri sıkıştırmak için kullandıkları algoritmadır. JPG'ler daha küçük olma eğilimindedir, ancak kayıplı sıkıştırma kullanırlar, yani onları her kaydettiğinizde bir miktar kalite kaybedersiniz. PNG'ler daha büyüktür ancak kalite kaybı olmaz.
PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.
PNG dosyaları, daha büyük dosya boyutuna sahiptir ve görüntü kalitesini korur. JPG dosyaları ise, bir miktar kalite kaybına uğrasa da dosya boyutları çok daha küçüktür ve dosyalar çok yönlüdür. JPG, resimleri depolamak için varsayılan dosya biçimidir.
PNG dosyası nedir? PNG, Portable Network Graphics kavramının kısaltmasıdır. Bu dosya türü, web grafikleri ve logoların yanı sıra ayrıntılı, yüksek kontrastlı dijital fotoğraflar için de temel bir tasarım alanıdır. PNG'lerin temel avantajları arasında 16 milyon renk, saydamlık ve kayıpsız sıkıştırma desteği yer alır.
PNG dosya uzantısına sahip durumda olan bir dosya bir Taşınabilir Ağ Grafikleri dosyasıdır. PNG formatı kayıpsız sıkıştırmayı kullanmakta olup genelde GIF görüntü formatının yerine geçtiği kabul edilmektedir. Fakat, PNG dosyası, GIF'den farklı olarak, animasyonları desteklememektedir.
Örneğin Google Chrome ya da Internet Firefox bu iş için idealdir. Ama bu iş için ayrı bir program kullanmak isteyenler için ek programlar da her daim mevcuttur. Mac tabanlı bir bilgisayar için de Apple Photos JPG ya da Apple Preview JPG dosyasını çok rahat olarak açabiliyor.
Portable Network Graphic (PNG) dosyası, kayıpsız sıkıştırma kullanan bir raster görüntüdür. Bu, PNG'lerin sıkıştırıldıklarında tüm orijinal dosya verilerini koruyabileceği ve böylece çok daha fazla görüntü ayrıntısı içerebileceği anlamına gelir. Ayrıca opaklığı ve saydamlığı da destekler.
AI dosyaları; Illustrator çizimlerini, logolarını ve illüstrasyonlarını yüksek derecede ayrıntılı olarak işler.
Dosyaların boyutu önemli değil ve daha yoğun bir görüntü üzerine çalışıyorsanız PNG seçiminiz en doğru seçim olacaktır. GIF gibi PNG'de kayıpsız bir görüntü sunar bu nedenle sıkıştırmalarda veri kaybı yaşamazsınız. Ayrıntılı görseller için PNG seçimi idealdir, saydamlık desteği de en büyük avantajı.
Google gibi arama motorları XML programlama dilini okuyabildiğinden SVG'ler, web tasarımında da popüler bir seçimdir. Bu durum SEO ve web sitesi sıralaması çalışmalarında yardımcı olur. PNG'lerin aksine, SVG'ler vektör tabanlıdır. Yani, görüntüleri göstermek için matematiksel algoritmalar kullanılır.
Aynı anda Güç/Kilit düğmesine ve ses kısma düğmesine basarak 1-2 saniye bekle.
Ayrıca, JPEG resim formatı gibi 16 milyon renge kadar da uyum sağlayabilir. PNG formatı genellikle logolar, grafikler, illüstrasyonlar, web grafikleri ve diğer yüksek kaliteli fotoğraflar için kullanılır. JPEG ve PNG arasındaki fark, PNG dosya formatının şeffaf arka planları destekleyebilmesidir.
JPEG formatı, görüntülerin sıkıştırılması için en yaygın kullanılan dosya formatıdır. Bu nedenle, yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleri oluşturduğunuzda, JPEG formatını seçmek genellikle en uygun seçenektir.
JPG'ler ve JPEG'ler aynı dosya formatıdır. JPG ve JPEG, Joint Photographic Experts Group'un kısaltmasıdır ve her ikisi de raster görüntü dosyası türleridir. JPG'nin dört karakter yerine üç karakter uzunluğunda olmasının tek nedeni Windows'un ilk sürümlerinin dosya adları için üç harfli bir uzantı gerektirmesidir.
Dosyalarınızı png'ye ve png'den çevrimiçi olarak dönüştürün
PNG Söndür için kayıpsız sıkıştırma algoritması kullanan bir raster grafik veri depolama biçimidir.
Aynı zamanda Joint Photographic Experts Group (JPEG) sahneye çıktı ve grafik dosyalarını ortalama bir bilgisayarda çalışacak kadar sıkıştırmak üzere kendi standardını oluşturdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri