Beton bir zemini boyamak istiyorsanız yapmanız gereken şey Dış Mekân Zemin Boyası yani diğer adıyla dış cephe boyası kullanmaktır. Beton bir zemini en iyi şekilde boyamanın yolu budur.
Yüzeyin temizlenmesi için öncelikli olarak astar uygulaması yapılmalıdır. Ardından su bazlı boyalarla betonun boyanması sağlanabilir. Betona uygun bir astar sürüldükten sonra iki kat olacak beton boyası uygulanarak, en başarılı beton boyama sonuçları elde edilebilir.
Son kat olarak kullanacağınız hem beton hem de epoksi boya ile uyumlu bir astar seçin. Epoksi boya, çok fazla suistimal edilen zeminler için en iyi seçimdir. Epoksiden en dayanıklı sonuçları alırsınız ve zamanla lateks boyadan daha iyi durur.
Önce temizlik, ardından astar ve son olarak çift kat boya uygulanarak beton zeminleri kolayca boyayabilirsiniz.
BETON ZEMİN BOYAMA VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Beton zemin akrilik boya, epoksi boya, poliüretan emaye ve kauçuk boya ile boyanabilir. Akrilik neme ve aşırı sıcaklıklara karşı dayanıklıdır. Su ile seyreltilerek kullanılır ve zemin iki gün içinde kullanıma hazır hale gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Dış Mekân Zemin Boyası, genel olarak beton veya duvar gibi yapılardan oluşmaktadır. Bu yapıların boyanmasına denilmektedir. Bu boya, özel beton boyası, dış cephe boyası, selülozik boya, sprey boya ve yağlı boya olarak da karşımıza çıkar. Özellikle Dış Mekân Zemin Boyası beton boyarken kullanılır.
Beton Renklendirilmesinde Agrega Yapısı ve Renk Faktörü
Koyu renk kum ve mıcır pigmentin renklendirme gücünü azaltıcı yönde etki etmektedir. Beton renklendirmesinde açık renk kum ve açık renk ince mıcır kullanmak en iyi sonuç veren üretim şeklidir.
Akrilik Zemin Boyası genellikle kusursuz bir görünüm sunan boya çeşitlerinden bir tanesidir. 2 ila 3 mm arasında değişen bir kalınlığa sahiptir. Zemin olarak ise kaplamanın yapılacağı yer genelde asfalt ya da beton yapının üzeri olarak karşımıza çıkmaktadır.
İç ve dış mekanların hemen hepsinde çimento boya çeşitleri uygulanabilir. Bununla ilgili kişisel ve kurumsal beklentiler de belirleyici olacaktır.
Epoksi Boya Kullanım Alanları Ve Sarfiyat Oranları
Epoksi Boya Fiyatları 01,12,2022 Tarih itibari ile 1kg astar fiyatımız 165 TL+Kdv, 1 Kg epoksi portakal Desen Boya 130,00TL +Kdv, Epoksi selflevelink yayılma özelliği üstün 1kg Fiyatımız 135,00TL + Kdv dir.
Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir. Buradaki en büyük engel, alçısız duvarların boyayı tam çıkartmamasıdır. Yani ne kadar boya sürseniz bile duvar, pürüzsüz görünmeyecektir.
SureLock™ Boya
SureLock 3 komponent sistem beton yüzeylerin boyanması ve parlatılması için tasarlanmıştır. Genel Özellikler: Küçük moleküllü yapısı ile çimento esaslı yüzeylere tam penetre olur ve bir daha beton kazınmadıkça çıkmaz.
Gazbeton Ytong, betondan daha hafiftir, bu da çatı veya duvar gibi ağır bileşenleri monte ederken avantaj sağlar. Ayrıca malzemenin taşınmasını beton gibi daha ağır malzemelere göre daha kolay hale getirir. Gazbeton paneller bakım gerektirmez ve asla boyanmaya veya lekelenmeye ihtiyaç duymaz.
Beton zemin boyası yalnızca dekoratif bir rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda tüm yüzey için önemli bir koruma görevi görür. Evinizde minimum bütçeyle maksimum dönüşüm için taban boyası büyük kolaylık sağlar.
Sıvasız bir duvar tabakasının (kum-kireç taşı, tuğla) boyanması hava koşul- larından dolayı neme karşı ek koruma sağlar. Bu amaçla dispersiyon esaslı silikat boyalar veya silikon reçine dış cephe boyaları uygundur. Yüzeyin yapısına bağlı olarak uygun bir ek astarlama yapılmalıdır.
Boya uygulamadan önce bir astar uygulaması yapılır. Astar uygulamasından sonra ise bir ara kat malzemesi uygulanmaktadır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra epoksi boya tüm yüzeye uygulanır. İsteğe bağlı olarak düz ya da desenli bir boyama yapılabilir.
Beton Renklendirme işlemiyle silinen beton zeminin renklendirilmesi, betonun içine empreye olan ve betona kimyasal bağlarla işleyen, su bazlı kimyasal boyalarla yapılmaktadır. Bu boyalar, duvar boyası gibi beton yüzeyini boyamak yerine beton içine işleyerek betonun renklendirilmesine olanak sağlar.
Bahçe duvarı yağmur- çamur, rüzgar gibi etkenlerle maruz kalır ve boyanın çabuk yıpranmaması için su geçirmeme özelliğine sahip silikon boyalar tercih edilmelidir.
Beyaz çimento, suya dayanıklılığı nedeniyle su yapıları ve yüzme havuzlarının yapımında yaygın olarak kullanılır. Bu tür yapıların yapıştırılması ve tamiratı için uygun bir çözümdür. Beyaz çimento, su geçirmez özelliklere sahip olduğu için havuz ve su yapılarının uzun ömürlü olmasını sağlar.
Rahatsız edici bir kokusu olmayan ve kolay kullanımı ile bilinen akrilik boyalar, çabuk kuruma özelliği ile öne çıkar. Kurumadan önce uygulandığı yüzeyden su ve sabun ile temizlenmesi mümkündür. Kuruduktan sonra ise suya dayanıklı bir forma sahip olur.
Mobilya yenileme projelerinde, mutfak yenilemede, fayans zeminlerde rahatlıkla tutunabilen akrilik boya ahşap, cam, seramik, porselen, kumaş, polyester, deri, plastik, metal, duvar gibi yüzeylerde de çok yüksek kapatıcılık sağlar.
Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz. Pamuklu bir bez veya pamuklu tülbent üzerine az miktarda alkol veya tiner damlatın. Lekenin üzerini nazikçe silin, yüzeyi çizmemeye dikkat edin.
Beton denince akla gri renkte taş gelir. Gri veya ona yakın rengi günümüzde kullanılan bağlayıcı maddenin çoğunlukla Portland çimentosu olmasındandır.
Beton astarı, brüt beton astarı akrilik emülsiyon esaslı bir astar çeşididir. Alçı ve çimento esaslı sıvı uygulamalarında kullanılan bir çeşit astardır. Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, yüzey doldurucu özellikli, beyaz pigmentli astarıdır.
Beton Duvar Renk Tonları
Beton rengi duvarlar aslında bir sıva görünümündedir. Bu rengin elde edilmesi için de beyaz, siyah ve kahve tonları karıştırılır. Bu sayede çimento rengi elde edilmeye çalışılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri