Betondan su sızmasını engellemek için, toprak kaldırılıp betona yalıtım yapılmalıdır. Aksi durumda su sızmasını engellemek kolay olmayacaktır. Bodrum katlarda duvardan su sızması yine topraktan kaynaklanır. Özellikle yağmurlu havalarda, toprak suya doyar ve betona sızdırır.
Pencereden su sızıntısını önlemek için su sızıntısı bulunan noktalara saf silikon çekilmelidir. Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir.
Su Kaçakları Betona Zarar Verir Mi? Evet, su betona zarar verir. Hem de binanın ömrünü kısaltacak derecede yıpranmasına sebep olur.
Teras akıyor olmasının sebebi fayanslardan kaynaklıysa eğer, teras katın balkonundaki fayanslara yeniden derz dolgu yapılmalıdır. Yapılan derz dolgu sayesinde fayans yüzeyinden alt kata su sızması engellenir.
Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Üst Kattan Su Damlıyor Site Yönetimine Şikâyet
Site yönetimi üst kat komşunuza ihtarda bulunabilir. Komşunuz hala sorunun çözümüne yanaşmamakta ısrar ederse, site yönetimi kendisine dava açabilir. Üst komşudan su akması sorununu çözümü çoğu zaman site yönetimi tarafından sağlanır.
Beton, klasik karışımda yüzde 100 su geçirmez değildir. Bununla birlikte, en popüler beton mukavemet sınıfları C 16/20 ve C 20/25, karşılık gelen basınca ek olarak bir miktar su tutar. Bununla birlikte, kalıcı olarak veya yüksek basınç altında maruz kaldıklarında nemi belirli bir derinliğe kadar emebilirler.
Üst katın betonundan su akıyorsa, betonun çatlak olabileceğini belirtmiştik. Bu çatlağın onarılması gerekir. Sağlam yapılarda, betonun sudan etkilenmemesi için ve çatlamaması için betonun harcının içine özel bir ilaç koyulur. Bu ilaç sayesinde beton suyu geçirmez.
Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
Bunu engellemek için; bina çevresine drenaj hattı yapılmalıdır. Drenaj hattı sayesinde, yağmurlu havalarda toprak içinde biriken fazla su drenaj borularına akar. Drenaj boruları toprak altına döşenen, üstü delikli borulardır. Topraktaki fazla su, borunun üstünde bulunan bu deliklerden boruya akar.
Beton kalitesinin denetlenmediği ülkemizde su taşıyıcı yapı elemanları içerisine rahatlıkla girmektedir. Binalarımıza nüfus eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur.
Çimento ile hidratasyona giremeyen fazla su betonda boşluklar oluşturur ve betonun geçirimli bir hale gelmesine sebep olur. Bunun sonucunda yapının taşıyıcı sistemi dış etkilerle karşılaştığında betonda dökülmeler ve donatıda paslanma meydana gelebilir.
Su altında sürekli iletim yoluyla beton dökümünde kullanılan en yaygın yöntem “tremi yöntemi”dir. Tremi üst ucu huni şeklinde olan bir borudur. Tremi yöntemiyle su içindeki dar ve derin kalıplar içine ve doğrudan su altı zeminine beton dökümü yapılabilmektedir.
Terastan sızan suyun giderle ilgili olması durumunda sorun olan bölge tespit edilerek değişim yapılmaktadır. Su tesisatı ve atık su gider borularında herhangi bir sorun yoksa sızıntının çatı ya da teras kaynaklı olduğu sonucuna varılmaktadır. Cihazla tesisatın incelenmesi, sorun çıkmasa bile avantajdır.
Fayanslar döşendikten sonra, fayansların birleştiği noktalar derz dolgu adı verilen özel bir kimyasalla kapatılır. Bu kimyasal ilaç, sudan etkilenmez ve suyu geçirmez. Bu sayede dairenin kat betonu sudan korunmuş olur. Derz dolgular zarar gördüğü zaman fayans üstündeki su, fayansın altına geçmeye başlar.
Üst kattan su sızması sebebiyle zarara uğrayan daire sahibi su sızması olayının gerçekleştiği tarihten itibaren 2 yıl, her halde 10 yıl içerisinde dava açmalıdır. Bahse konu süreler su sızıntısı devam ettiği sürece işlemeye başlamaz, zamanaşımı süresinin başlayabilmesi için su sızıntısının durması gerekmektedir.
Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Beton hazırlanırken içerisine eklenen su, betonun dayanıklılığını azaltırken, beton prizi alındıktan sonraki süreçte betona ilave edilen su ise beton için çok yararlıdır.
Kuruyan çimento higroskopiktir, nem çeker. Çimento sertleşmek için suya ihtiyaç duyar. Temas ettiği her yüzeydeki suyu çekecektir, bu yüzeylere deri de dahildir. Betonun içindeki kireç ciddi yanıklara neden olabilir.
Genellikle su geçirmez bazı yüzeyler arasında ahşap, beton ve tuğla bulunur. Malzeme tipine bağlı olarak, malzemenin kalınlığını ve dayanıklılığını korumak için çeşitli uygulamalar gerekebilir. Ayrıca, aileniz ve hayvanlarınız için güvenli bir kaplama seçtiğinizden emin olmalısınız.
İkinci mastarlamanın hemen arkasından su kürüne başlanmalı, en az 3 gün boyunca, aralıksız bütün beton yüzeyleri ıslak kalacak şekilde bol su ile sulanmalıdır. Dökümden itibaren en az 14 gün boyunca kurumasına fırsat vermeden, yüzeyler nemli olacak şekilde su kürüne devam edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri