Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir. Eğer çamaşırın renginin açılması sorun olmayacaksa sıradan klor formüllü çamaşır sularını da kullanabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Beyaz İç Çamaşırı Beyazlatmak İçin Yöntemler
Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşırı rengi açılacaktır. Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz.
Bunun için yıkama işlemini, çamaşır makinesinin içerisine yarım bardak sirke ekledikten sonra gerçekleştirebilirsiniz. Makinenin içerisine koyulan sirke, beyaz çamaşırların rengini açarak çok daha parlak görünmelerini sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
Boyanan beyaz renkli çamaşırları ıslak şekilde makineye atın. Fakat sadece boyanmış çamaşırları atmalısınız. Beyaz renkliler için üretilmiş deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu deterjan gözüne koyun ve makineyi çalıştırın. Çamaşırlar yoğun şekilde renk değiştirdiyse leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
BEYAZ ÇAMAŞIRLARI YIKAMANIN PÜF NOKTALARI
Beyaz çamaşırları yıkarken mümkün olduğunca soğuk su kullanın. Soğuk su kumaşın rengini korumasına destek olur. Kıyafetlerin yıkama talimatlarına dikkat edin. Deterjanların beyaz çamaşırlar üzerinde bıraktığı lekelerin önüne geçmek için kimyasal deterjan yerine boraks kullanın.
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı 1 lt güçlü bir çamaşır leke çıkarıcıdır. Beyazlar ve açık renkliler için geliştirilmiş özel formülü ve yoğun kıvamı sayesinde çamaşırlarınızda hijyen sağlar. İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir. Bu sayede arzu edilen kar beyazı rengini elde etmek mümkün hâle gelir.
Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.
Beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığında kalmasını sağlıyor
Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak.
Dolap içi temizliği sık sık yapılmazsa, dolapta gözle görülemeyen bakteriler yer oluşur. Kıyafetlerin sararması da bu bakteriler nedeniyle hızlanır. Açık renkli ve beyaz kıyafetlerin katlanması doğru değildir. Katlandığında daha çabuk sararma meydana gelebilir.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Beyaz çamaşırlar için aspirin yöntemi Beyaz çamaşırlarınızı yıkarken aspirin yöntemi ile lekelerin tümüyle çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Alternatif tedavi de sık tercih edilir ve alkali derecesini değiştirme niteliğine sahiptir. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na2CO3 olan bu kimyasal bir çok deterjan türünde kullanılmaktadır. Doğada beyazımsı, şeffaf ve taş şeklindedir.
Suyu yumuşatması sebebiyle beyaz çamaşırlardaki grileşmeyi önlerken içeriğindeki optik parlatıcı ile beyazlar daha beyaz, renkliler daha renkli görünür. Sudaki kireç çamaşırlarınızın dokusuna girerek temizliği zorlaştırır, kumaşları sertleştirir ve yıpratır.
3) Karbonat ve Sirke
Karbonat ile çamaşır makinesi temizliği oldukça kolay! Çamaşır makinesi temizliği karbonat ve sirke ile daha da etkili bir hal alacak. Karbonatın ev eşyalarına zarar vermeden temizleme özelliğini günden güne herkes öğreniyor.
Hassas yapısı bulunmayan beyaz çamaşırların ise kirlerinden iyice kurtulması ve hijyen sağlanması için yüksek ısılarda yıkanması tavsiye ediliyor. Özellikle vücudunuza direkt olarak temas eden iç çamaşır ve havlu gibi beyaz renkli çamaşırlarınızı yıkarken yüksek ısıları tercih edebilirsiniz.
Kullanım Şekli; Otomatik makinelerde; Makinenizin deterjan gözüne deterjandan sonra Ernet Çamaşır sodası ilave ediniz. Elde yıkamada; Deterjanınızı koyduktan sonra Ernet Çamaşır sodası ilave ediniz.
Beyaz kıyafetler (atlet, iç çamaşırı vb.) genellikle 60-90 derece arasında yıkanır. Bu sıcaklık, beyaz kıyafetlerin daha temiz ve daha beyaz görünmesini sağlar. Ancak yine de kıyafetin üzerindeki etiketi kontrol etmek önemlidir.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Beyaz çamaşırların kabusu inatçı lekeleri çıkarmak için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir.
Karbonatla Beyazlık
Doğal bir malzeme olduğu için insan sağlığına zararı yoktur. Zor kirler için birkaç saat karbonatlı suda bekleyen beyazların eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri