Bu yüzden mutlaka ve koşulsuz olarak saf beyaz çikolata için metalize çikolata boyası kullanabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken iki nokta, kullanılacak beyaz çikolatanın eritilmeye elverişli ve iyi kalite olması ve renklendirmek için yağ bazlı boyaya sahip olunması. Piyasada satılan veya elinizin altındaki şeker hamuru, royal icing gibi tarifleri renklendirmek için kullanılan bütün boyalar su bazlıdır.
Dr Gusto Yağ Bazlı Beyaz Toz Gıda Renklendirici 7 gr Yağ bazlı çikolata boyası ile rengarenk çikolatalar elde edebilirsiniz. Çikolata renklendirmek için özel olarak üretilmiştir, benmari usulü erittiğiniz çikolatanıza istenilen renk elde edilinceye kadar ekleyebilirsiniz.
Bir miktar renkli tozla kalıp boşluklarını fırçalayın ve kalıbı bir kağıt parçasıyla kaplanmış tezgahınıza vurarak fazla tozu giderin. Çikolatayı birkaç dakika boyunca oda sıcaklığında sertleşmeye bırakın ve kalıpları daha önce kullanılmamış tipte temperlenmiş çikolatayla doldurarak güzel bir renk kontrastı yaratın.
Beyaz çikolata, genellikle kakao yağı, şeker, süt tozu veya süt katılarından oluşan bir çikolata türevidir. Çoğunlukla fildişi rengi tonuna sahip beyaz renkte veya sarının oldukça soluk tonlarında üretilir.
İlgili 18 soru bulundu
➢ Bitter çikolata 45 °C'yi, sütlü ve beyaz çikolata ise 40-45 °C'yi geçmeyecek şekilde eritilmelidir.
hayır kesinlikle çikolata değildir. Neden diye sorarsanız; Çünkü içeriğinde kakao yoktur. Çikolatanın çikolata olması için kakao ihtiva etmesi lazım. Beyaz olana çikolata tadı verebilmesi için kakao yağı katılmıştır.
YAĞ BAZLI TOZ GIDA RENKLENDİRİCİSİ
Çikolata, Krema ve Yağ bazlı ürünlerin renklendirilmesinde kullanılır. Çikolata hamurlarını renklendirme, çikolata boyama, çikolata renklendirme, fırça ile boyama vb.
Diğer yandan beyaz çikolata oldukça şekerlidir. Bu nedenle beyaz çikolata, ekşi veya asitli meyvelerle iyi bir denge yakalar. Yani portakal ve limon gibi narenciyeler veya kavun bunlardan bazıları olabilir. Ayrıca beyaz çikolatanın orman meyveleriyle uyumu da çok başarılıdır.
“Gıda boyası yenir mi?” sorusu incelendiğinde ise tek başına tüketilmemesi gerektiği sonucuna erişilir. Sadece yapılan yemeklere eklenebilir. Ancak bu durumda bile kimi zaman çeşitli olumsuz etkiler görülebilir.
En iyi gıda boyası markası denildiğinde akla ilk gelen seçenekler arasında bulunan Dr. Gusto'nun 30 gram Sarı Jel Gıda Boyası, sahip olduğu jel formu sayesinde homojen bir dağılım gerçekleştirir.
Kullanım Alanları: Şeker hamuru, krem şantilerde. kremalarda, şekerlemelerde, jellerde, kurabiyelerde ve Gıda Kodeksinin uygun gördüğü yerlerde kullanılır.
Beyaz çikolatanın normal çikolatalardan en önemli farkı, içinde kakao tozunun olmamasıdır. Kakao tozu, besleyici ve mineraller açısından oldukça zengindir. Beyaz çikolata bu bakımdan fakir bir besindir. Kakao tozunda kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum, fosfor, sodyum ve çinko bulunur.
Beyaz çikolata, genelde kakao yağı, süt tozu ve şeker ile yapılan bir çikolata türevidir. Genelde fildişi rengine sahip olan bu çikolata, sarının solun tonlarında üretilir. Kakao yağının erime noktası, yeterince yüksektir.
Gıda sektöründe sıvı ve katı maddelerin üretiminde renklendirici olarak kullanılır, yağda çözünür.
iki çeşit gıda boyası bulunmaktadır. 1.si Su bazlıdır, 2.si ise yağ bazlıdır. Bu iki gıda boyasını ayrılması ise tamamen kullandığınız ürünlere göre değişim göstermektedir.
İnsan sağlığı üzerindeki etkisi. Doğal gıda boyaları, tüketilen meyve ve sebzelerinde içinde doğal olarak bulunduğundan, bu grupla ilgili olumsuz bir zararlı etki gözlemlenmemiştir.
Şeker hamuru, kek hamurları, krema, sos, glazür, içecekler ve tüm süslemeler için... Tüplerden direkt kullanıma hazır jel yapısı sayesinde tüm tariflerinizde kolayca kullanabilirsiniz. Kolay dozajlama sayesinde pastel veya canlı renkler elde edebilirsiniz.
Yağ oranı yüksek olan bu çikolata bir kaç parçadan fazla tüketildiğinde vücuda ciddi hazarlar verir. Özellikle kötü kolesterol oranını yükselmesine neden olan beyaz çikolata damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.
Bitter çikolata raf ömrü 2 yıl, sütlü ve beyaz çikolata 1,5 yıl tüketime göre üretilir ve bu üretimden tüketime olan süreçler son kullanım miadı olur.
Beyazlaşmış çikolata yenir mi? Beyaz çikolata yemek sağlık açısından sorun teşkil etmez. Mikrobiyolojik bozulma veya küflenme durumu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri