Yağlı boya ile boyanmış kapılar zaman içinde sararır.Bunun nedenlerinden biri ev içindeki ışık eksikliğidir. Kapıların sararmasına bir diğer neden ise kalorifer ve sigara dumanıdır. Peteklere yakın olan kapılar, hızlı bir şekilde sararır. Sebebi ise sının oksidasyonu hızlandırmasından kaynaklıdır.
Arap sabunu bulunmuyorsa bulaşık deterjanı kullanın.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
Su bazlı kapı boyası, hem kokusuz hem de daha sonrasında kapında her hangi bir sararma ve solma ile karşılaşmanı engeller.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
İlgili 26 soru bulundu
Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
Sıcak bir kova suyun içine az miktarda bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu eklenir ve mikro fiber bezle paslı bölgeler iyice bastırarak temizlenir. Pas lekeleri tek seferde dahi geçecektir. Bu yöntem 2-3 kez üst üste uygulanıp ardından durulandığında çelik kapıda tüm pas lekeleri anında temizlenir.
Çelik kapılar, diğer kapılara göre daha kolay temizlenmektedir. Bir kova suyun içerisine çok az çamaşır suyu ya da sirke ekleyerek kısa sürede temizlenmektedir. Çelik kapılarda paslanma ve iz problemleri olabildiğinden sık sık temizlenmesi gerekmektedir.
Günümüzde iç kapılarda en çok tercih edilen renk beyaz veya ahşap rengi olmaktadır. Beyaz iç mekanda ferahlık ve sadelik yansıtırken ahşap ise doğallığı yansıtmaktadır. Bunun yanı sıra modern ev tasarımlarında gri ve siyah renkli iç kapılar da sıklıkla tercih edilmektedir.
Yüksek sararma ve çizilme direncinin istendiği uygulamalar için en uygun ürünlerdir. Çeşitli parlaklık sunan bu boyalar, yüksek doldurma gücü ile zemin hatalarını ortadan kaldırarak, mükemmel yayılmaları ile düzgün bir yüzey oluştururlar. Aynı zamanda hızlı kuruma özelliğine sahiptirler.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda , yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir . Beyaz temiz bir bez , çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır .
Bir bardak suya birkaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Limon suyu, lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olabilirken, ferah bir koku bırakır. Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar.
Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
Kapı temizliğinden en iyi sonucu almak için doğal ve bitkisel içerikli deterjanları kullanmanız önerilmektedir. Bununla birlikte karbonatla kapı temizliği en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır.
- Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbonat ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz.
Kıyafetteki sararmış bölgeyi kapatacak kadar karbonat dökün. Karbonatın üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Bölgede köpürme meydana gelecektir. Bu aşamada sarı lekeler aşınarak kumaştan çıkar.
Yağ bazlı boyaların bir diğer ve önemli dezavantajı da bu boyaların sararmaya karşı dayanıksız olmasıdır. Bileşeninde yüksek keten tohumu yağı bulunan çeşitleri çoğunlukta olmak üzere, dış ortamda kullanılmaları durumunda yağlı boyalar küflenmeye çok müsait boyalardır.
Panel kapı üzerinde orjinal boyası selülozik boyadır. (poliüretan boyadir) Eğer subazli boya ile yaptıracaksanız astar vurulması lazım subazli boya geçiş için .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri