Tarım ilaçlarının imalatında çinko kaynağı olarak önemli bir bileşiktir. Opak cam ve bazı şeffaf camların imalatında önemli bir bileşiktir. Topikal kremlerin üretiminde pigment maddesi ve küf önleyici özelliğinden dolayı kullanılır. Küçük imalatında hızlandırıcı ve aktivatör madde olarak kullanılır.
Köktürk, 'mavi' mühürün 'dürüstlüğü', 'yeşil' mühürün 'borcuna sadık olmamayı' 'kırmızı' mühürün 'tehlikeyi' ve sarı mühürün de 'çok tüketim'i simgelediğini anlattı. Sarı mühürlü aboneler de çok tüketim yaptıkları için takip edilecek.
Mühür (hâtem), genelde yazıların altına basılıp sözü bitirdiği ve son sözün söylendiği belgeleri geçerli hale getirerek bahis konusu olayı sonuçlandırdığı için hatm fiil kökü “bir şeyi sona erdirmek” anlamında da kullanılmış ve özellikle Hz. Peygamber'e “hâtemü'l-enbiyâ” (hâtemü'n-nebiyyîn) denilmiştir.
Sayaç mührü mavi olduğu zaman borcunu dürüst şekilde ödemiş olduğunun işaretidir.
Türk devletlerinde resmî hüküm ve yazılara kırmızı mürekkepli mühür vurulur ve buna "al tamga" denilirdi. Bugün de resmî koruma, kapatma ve iptallerde kullanılan mühür mumu kırmızıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Mühürler, kullanan şahsa ve kullanım amacına göre üç çeşittir: Devlet işlerinde kullanılan mühürler, mühr-i resmî (resmî mühür); şahıslara özel olanlar mühr-i zâtî (şahsî mühür); vakıf kütüphanelerine bağışlanan eserlere basılmak üzere özel kazıtılmış mühürler ise vakıf mührü olarak adlandırılır.
[1] Mühürlemek. [2] Onaylamak.
KIRMIZI MÜHÜR
- Aslına uygun belgelere 'aslı gibidir' ibaresiyle birlikte, kırmızı ya da mavi mühür basılması da yeni yönetmelikle devreye sokulacak. Elektronik belge ise alınan nüshaya bunların yanı sıra erişim adresi de eklenecek.
Ayrıca ıstampa mühürler mavi, yeşil, kırmızı ve siyah olmak üzere farklı renk seçenekleri sunar.
"Islak imza" terimi, yasal olarak bağlayıcı hale getirmek için bir belgenin basılı bir kopyasına kalem veya mühürle fiziksel bir imza veya farklı bir işaret koyan kişiyi ifade eder.
Ömer ve diğer sahabîler tarafından da nakledilmektedir. Üç satırdan ibaret bu istif yazının alttan yukarıya doğru okunuşu محمد رسول الله [Muhammed Resulüllah]'dır.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Mühür kimde ise Süleyman odur.
Mühür ya da kaşe, belge, senet, sertifika ve vesika gibi çeşitli evrakın onaylanması ve bazı durumlarda iletilen bilgilerin güvence altına alınması gibi fonksiyonları üstlenebilen, balmumu ya da kil gibi materyaller üzerine basılarak bırakılan işarete verilen isimdir.
Mühür, kanun veya yetkili makamı tarafından verilen emir ile bir yerin ya da şeyin olduğu gibi korunması veya değişiklik yapılmaması adına konulmaktadır.
mühür t.c. ibaresi ve bayrak içeren ve ilgili kurumun adını taşıyan yuvarlak, belgelere resmiyet kazandıran ıslak veya soğuk yani ezerek iz çıkarandır. kaşe ise kişi, kurum, şirket unvan ve adreslerini veya maktu ifadeleri tekrarlamak için kullanılan resmi değeri veya belgeyi resmileştirme özelliği olmayan şeydir.
İttifakın sütunu içerisine basılan mühür, ittifakın yanında yer alan parti veya ittifakın sütununa taşarsa oy geçersiz sayılır. Mühür, parti veya bağımsız adayın sütununu taşar ancak diğer parti, aday veya ittifakın sütununa karışmazsa oy geçerli, diğer sütunlara denk gelme halinde ise geçersiz sayılır.
Suçun mevzuattaki düzenlemesi şu şekildedir; '' Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.''
Madde 3 – Resmi Mühürler yalnızca kuruluş kanunları ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri gereği kendilerine kamu görevi verilmiş kurum veya kuruluşlarca kullanılabilir. a) (Değişik:RG-7/2/2019-30679-C.K. -716/1 md.)
okul mühür mürekkebinin hangi renk olması gerekir ? Siyah mı yoksa mavi mi ? Ayırt edicilik açısından mavi tercih edilir.
Kaşe, aynı zamanda resmi veya özel amaçlı işlerde kullanılabilen, kauçuk ya da lastik üzerinde bulunan şirket veya şahsa ait bilgilerin kağıt üzerine baskı yoluyla yazılmasını kolaylaştıran bir çeşit mühür veya damgadır.
Mühür kazma işine hakkâklik; bu işi yapana da hakkâk, mühür kesen gibi isimler verilirdi. Osmanlı toplumunda hakkâklik itibarlı bir meslek olarak kabul edilirdi. Zira bu mesleği icra edenler hem kabiliyetli, sanatkâr insanlar hem de asla sahtekârlık yapmayan, güvenilir insanlardı.
Mühürlenmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: nesnesiz Mühürleme işi yapılmak, mühür basılmak.
Mühür TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Bir kimsenin, bir kuruluşun adının veya unvanının tersine kazılı bulunduğu, metal, lastik vb.nden yapılmış araç, damga, kaşe. Bu araçla basılan ve imza yerine geçen ad.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri