Özellikle kadınlar arasında saçın parlaklığına katkı sağlamak, saça ahenk katmak için de kullanılan papatya suyu saçların rengini açmak için oldukça sık tercih edilen bir uygulamadır. Papatya suyu saç bölgesine sürülerek yapılan uygulamada saçın renk tonlarına göre farklı tonlarda açılma meydana gelmektedir.
Bir avuç dolusu papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan su rengini saldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan papatya suyunun tamamını saçınıza sürün ve güneşe çıkarak saçınızın kurumasını bekleyin. (Aynı işlemi kışın uygulayacaksanız, saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz.)
Aynı şekilde papatya suyu saçları çok kurutmaktadır. Bu yüzden saça uygulama yapıldıktan sonra saçların bol bol nemlendirilmesi, sürekli şekilde bakım yapılması gereklidir. Aksi halde saçlar kırılır, yıpranır ve kurur.
Papatya suyunun saça bildiğimiz bir faydası yok ama tam tersi zararı olabilir. Öncelikle papatya suyu saçların kurumasına yol açar. Yaz aylarında saçlarımız nemsiz kalmaya daha meyillidir. Üzerine papatya suyu uyguladığında saçların daha fazla kuruyabilir ve mat görünmeye başlayabilir.
Papatyanın saça faydaları arasında doğal bir parlaklık kazandırmasını, saçların genel olarak daha sağlıklı görünmesini sağlamasını, kepeğin önlenmesine ve yok edilmesine yardımcı olabileceğini, huzursuz saç derisini yatıştırabileceğini sayabiliriz.
İlgili 45 soru bulundu
Özellikle yaz aylarında en popüler saç açma malzemelerinden biri olan papatya suyu, güneşin de etkisiyle dilediğin saç rengine kavuşmanı kolaylaştırıyor. Üstelik bu yöntemi boyalı saç rengi açmak için kullananlar da var.
Papatya suyu, cildi güzelleştirir. Kaynatılmış papatya suyu ile haftada bir defa yüzünüzü yıkayarak cildinizin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu cildinize düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizin tazelendiğini ve gençleştiğini fark edebilirsiniz.
Papatya ve zerdeçal açık kahverengi ve sarı saçlı kadınlar için erken beyazlamanın önüne geçiyor. Ayrıca saçı kökten ucuna kadar besliyor.
Tüy sarartan papatya suyu;
Güneş ışığı çok daha hızlı şekilde tüylerinizin sararması için avantajlı olacaktır. Bunu değerlendirmeniz durumunda, direkt olarak papatya suyunun kullanılması ile tüylerinizin sararmasını sağlayabilirsiniz.
150,00 TL Havale ile 4,50TL daha az ödeyin. Saf/Doğal kalitede. Buhar damıtma yoluyla elde edilir.
Uyguladığınız günde saçınızı başka bir ürün ile yıkamayın. Bir süre sonra saçınız kuruyacak ve bir iki ton açıldığını görebileceksiniz. Papatya suyu banyodan önce mi sonra mı yapılır diye kafanız karışıksa, uygulamayı duş aldıktan sonra yapmanızın hem etki hem de pratiklik açısından iyi olacağını söyleyebiliriz.
Bunu saç tarağı fırçası ile saçların her yerine gelecek şekilde saçınıza tamamen uygulayın. Güneşin karşısında 30 dakika bekleyin. Sonrasında her zaman kullandığınız şampuanla saçınızı durulayın. Bunu haftada 3-4 günde bir yaparak saçlarınızı doğal yolla açabilirsiniz.
Papatya çayının içeriğindeki bileşenler cildi ölü derilerden arındırmaktadır. Bu yüzden düzenli bir şekilde kullanıldığında papatya çayının cilt tonunu eşitlediği biliniyor. Bunun yanı sıra papatya çayı cildi beyazlatıcı bir etkiyi de sağlıyor.
Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor. Cildin nem dengesini koruyarak, kuruma ve çatlama gibi problemlerin önüne geçiyor.
Papatya çayının faydaları saymakla bitmiyor. Papatya çayının kadınların vücut tüyleri inceltmelerinde de yardımcı olabileceği ortaya çıktı.
Papatya suyu saçın rengini açmanın yanı sıra dökülmesini engeller, dolgun gösterir ve saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar. Uygulama sonrasında, saç kuruduktan sonra papatya suyundan arındırmak için yıkamak gerekmektedir. Papatya suyunun saçta kalması saça zarar verebilir. Bu uygulama her gün yapılmamalıdır.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Papatya Suyu Nasıl Saklanır? Papatya suyu hazırlandıktan sonra bir kap içerisinde oda sıcaklığında saklanabilir. Böylece istenildiği zaman yılın farklı mevsimlerin de kış ya da yaz aylarında kullanmak mümkün olur. Ancak evde özel olarak hazırlanmış papatya suyu çok fazla bekletilmemelidir.
Papatya suyu faydaları saça hacim kazandırmak, yıpranan saçı onarmak, dişleri beyazlatmak, mide kramplarını ve baş ağrısını hafifletmek, sakinleştirmek, uyku sorunlarını gidermek başta olmak üzere oldukça fazladır.
Papatya suyu
Özellikle harika bir doğal saç rengi açıcı olarak kullanılan papatya suyunu, kaşlarınızın rengini açmak için de kullanabilirsiniz.
1 fincan kaynamış su içerisine 3 tatlı kaşığı papatya çiçeği atarak demleyin. Ardından süzerek suyunu ayırın, suyun içerisine 1 yemek kaşığı gül suyu ve bal ekleyin. Krem kıvamını alana kadar karıştırın. Temizlediğiniz cildinize uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekleyin.
Cildinize çiçek dokunuşları: Papatya toniği
Papatya, doğal bir bakteri öldürücüdür. Kaynamış suda demlenip soğutulmuş papatya çayını içebileceğiniz gibi, vücudunuzun temizlemek istediğiniz herhangi bir bölgesine de sürebilirsiniz. Soğumasını bekledikten sonra içine yağları damlatın, toniğiniz tamamdır.
Papatya suyu gözenekleri sıkılaştırır, cildinizi yumuşatır ve iki ila üç haftalık bir süre boyunca sürekli kullanıldığında lekeler ve sivilce izlerini giderir.
Papatya banyosu, bedeni rahatlatır. Özellikle de hastalıklardan sonra yapılırsa kişinin kısa sürede toparlanmasını sağlar. Papatya suyu ilave edilmiş su ile duş almak cildi tazeler. Kaynatılmış papatyanın suyu ile yüzü yıkamak, cildi temizler ve yumuşatır.
Papatya suyu saçın rengini ne kadar açar? Papatya suyu saç açma konusunda etkilidir fakat büyük değişimler göstermez. Bitkisel bir ürün olduğu için kendi saç renginizde 1 veya 2 ton açık rengi elde edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri