Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
Yapılan araştırmalara göre pili en çok tüketen uygulamalar arasında birinci sırada Facebook yer alıyor. Facebook'u kullandığınız süre boyunca telefonun batarya ömrü oldukça hızlı azalıyor.
Telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları geliyor. Zira ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bitiyor. Bunun dışında yoğun uygulama kullanımı şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.
Araştırmacılara göre şarjı en çok tüketen uygulamaların ilk 10'nun içerisinde Fitbit, Facebook, Instagram, Skype, Uber ve Verizon yer aldı. Araştırmada akıllı telefonun şarjının çabuk bitmesine neden olan sosyal medya uygulamaları ve flört uygulamaları arasında iki ortak nokta keşfedildi.
İlk bakışta zararsız görünen yüksek enerji tüketen uygulamalar, aktif olmadığında bile şarj yiyor. Bu durum iki nedenden dolayı zararlı. Bunlardan ilki günlük hayatınızın şarj başında geçerek etkilenmesi. Diğeri ise uzun vadede telefonunuzun daha sık şarj olması ve bundan dolayı bataryanızın yıpranması.
İlgili 31 soru bulundu
Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı adımlarından pilinizde bir sıkıntı olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Pil sağlığınızda bir sorun yoksa o halde hangi uygulama ne kadar pil tüketiyor buna bakma vakti geldi demektir.
Android işletim sistemi yazılımsal işleyiş nedeniyle, RAM miktarı ne kadar yüksek olursa olsun, genellikle daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar. Yeni yüklenecek uygulamalar da RAM tüketimini artırabilir, bu nedenle telefonunuz yaşlandıkça arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız gerekebilir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Snapchat. Snapchat eskisi kadar yaygın kullanılmıyor ancak eğer kullanıyorsanız bilmeniz gereken önemli bir nokta, Snapchat'in şarjınızın bitmesinde başrollerden biri olduğu gerçeği. Arka planda çalışmaya devam eden Snapchat, telefonu oldukça yoran bir sisteme sahip.
Spotify, dünya genelinde en popüler müzik akışı uygulamalarından biridir. Ancak, yüksek kaliteli müzik akışı ve arka planda çalma özellikleri pil tüketimini artırabilir. YouTube Music, YouTube'un müzik akışı hizmetidir. Yüksek kaliteli müzik videoları ve arka planda çalma özellikleri pil tüketimini artırabilir.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır. 20-80 şarj etme seçeneği daha çekici görünüyor ve modern telefonlar büyük bir batarya kapasitesine sahip olduğundan her zaman yüzde 100'e şarj etmeniz gerekli değildir.
Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. 2. Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. 3. Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
Batarya ömrünün ne kadar çabuk tükeneceği, konum hizmetlerinin kullanılma şekline ve sıklığına bağlıdır. Örneğin, eğer bir uygulama konumunuzu sürekli olarak güncelliyor ve takip ediyorsa, bu, cihazınızın batarya ömrünü hızla tüketebilir.
Bir dönemlerin popüler sosyal medya platformu olan Snapchat'te gezinmek isterseniz, her saat 160 MB veri harcayacaksınız. Bu noktada basit bir hesaplama yapabilmeniz adına bir Snap görüntülemek ya da yüklemek, ortalama olarak 1 MB tüketecektir.
Snapchat
Efekt denilince ilk akla gelen platform Snapchat, 1 saatte 160 MB internet tüketerek Facebook ile aynı performansı gösteriyor.
iPhone'unuzu %100'e kadar şarj etmek veya bataryanın bitip kapanmasını beklemek pilinize çok büyük bir zarar vermese de zamanla ömrünü azaltıyor. Bu durumda Apple, telefonunuzu %40 ile %80 arasında şarj etmenizi öneriyor.
Normal bir telefonun şarjı kaç saatte biter? Normal bir telefonun şarj süresi, telefon modeline, batarya kapasitesine, kullanım alışkanlıklarına ve şarj cihazının özelliklerine göre değişebilir. Genel olarak, standart bir akıllı telefonun tam şarj olması ortalama 1 ila 2.5 saat arasında sürer.
Bu nedenle, kullanıcıların telefonlarını kısa sürede şarj etmeleri yerine, doğru bir şekilde şarj etmeleri gerekmektedir. Çoğu akıllı telefon fabrikadan, enerjileri dolu olarak 1-3 saat gibi kısa bir sürede çıkmaktadır. Bu nedenle, kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra önce bu enerjiyi tüketmeleri gerekmektedir.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
Uygulama Windows penceresinde etkin olmadığınız zaman bile uygulamalar eylem gerçekleştirmeye devam eder. Bunlar, genellikle arka plan uygulamaları olarak adlandırılır. Arka planda hangi uygulamaların çalıştırılamayacaklarını siz karar veebilirsiniz.
Arka Planda Uygulama Yenile'yi kullanma
Askıya alınmış durumdaki uygulamalar aktif olarak kullanılmaz, açılmaz veya sistem kaynaklarını kullanmaz. Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kullanırsanız askıya alınmış uygulamalar güncellemeleri ve yeni içerikleri denetleyebilir.
Pil ömrü ile arka planda çalışan uygulamalar arasındaki ilişkinin abartılacak bir boyutu yoktur. Elbette, bir uygulamanın arka planda da olsa çalışıyor olması pil tüketecektir. Ancak pil tüketimi o mobil uygulamanın arka planda yenileniyor olması ile alakalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri