Yazar Lorna Hordos, beyaz dolaplardaki sarı rengi çıkarmak için şu karışımı öneriyor: 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat. Bir de dolapları beyaz tutabilmek için ayda bir kez ılık su ve yağ çözücü ile silin.
Parlak Beyaz Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Sirke ve bulaşık deterjanına ek sıvı arapsabunu ya da katı sabunun suya rendelenmesiyle elde edilen temizlik solüsyonu ile temizliği yapılır.
Bu noktada “Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını aradığınızı biliyoruz. Bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su ile hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyup özellikle yağ lekelerinin yoğun olduğu bölgelere bu temizleyiciyi sıkıp biraz bekledikten sonra nemli bir bezle alanı silebilirsiniz.
Bu sorunun da ferahlatıcı bir yanıtı var! Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin.
Dolap temizliğini unutmuyoruz
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
İlgili 21 soru bulundu
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Yazar Lorna Hordos, beyaz dolaplardaki sarı rengi çıkarmak için şu karışımı öneriyor: 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat. Bir de dolapları beyaz tutabilmek için ayda bir kez ılık su ve yağ çözücü ile silin.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Sirke ile yağ lekelerini temizlemek
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.
Beyaz mutfak dolaplarını temizlerken oldukça etkili ve zarar vermeyen bir ürün olan Beyaz Sabun, mutfak dolaplarınızı pırıl pırıl yapacaktır. Beyaz sabunu sulandırıp sünger yardımıyla dolaplara sürün. Temiz bir bez yardımıyla, dolaplarınızı silin ve tutma yerlerini silin.
Kirleri biraz sabunlu su ile sil. Bu, çoğu ahşabı temizlemenin en güvenli ve en kolay yoludur ve beyaz ahşap mobilyalar da bir istisna değildir. Bir kovayı ılık suyla doldur ve su akarken içine biraz yumuşak bulaşık deterjanı sık.
Peki, mutfak dolapları nasıl temizlenir? İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın.
Beyaz mutfak dolapları uzun süre temizlememe, yanlış temizlik ürünleriyle temizleme, eskime gibi birçok sebeple sararabilir.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Akrilik dolapların temizliği için kullanılabilecek en ideal bez mikrofiber bezdir. Mikrofiber bez ıslatılarak ve iyice sıkılır. Bu bez yardımı ile dolap içleri iyice silinir. Daha sonra kuru bir bez ile kurulanarak kapaklar kapatılır.
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Profesyonel mutfaklarda kullanılan leke sökücü özelliği olan elde bulaşık yıkama deterjanıdır. Bulaşık dışında diğer tüm mutfak ekipmanlarının temizliğinde de kullanılabilir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Dolap kulpları ve kapak kenarları, sık dokunulan alanlar olduğu için düzenli olarak temizlenmelidir. Bu bölgeleri temizlemek için, yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanılabilir. Dezenfekte amaçlı beyaz sirke ile su karışımı da kullanılabilir.
BEYAZ SİRKE KARBONAT
Bir kovanın içine sıcak su doldurun içine bir su bardağı beyaz sirke ve 3 yemek kaşığı karbonat koyun. Karıştırıp içine toz tutmayan bez batırıp dolapları silin. 10 dakika bekledikten sonra üzerinden ılık bir havlu ile geçip kurutun.
Lake mutfak dolaplarının temizlenmesi kolaydır, sadece suyla silip kurulamanız bile yeterli olur. Temizlik malzemesi kullanmak isterseniz Camsil türü bir maddeyi sulandırarak kullanabilirsiniz.
Temizliğe konfor getiren bu sprey, ocak temizliği, ankastre temizliği, mutfak dolabı, fayans, evye, tezgah, aspiratör ve fırın temizleme gibi alanlarda veya endüstriyel mutfaklarda da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri