Beyaz mutfak dolapları için önerilen fayans renkleri ise koyu gri, lacivert ve şarap kırmızısı olarak sıralanabilmektedir. Bu gibi renk seçimleri ile de sade ama göz alıcı bir mutfak görünümü elde edebilirsiniz. Beyaz dolaba hangi renk graniti tercih edeceğiniz de mühim aşamalardandır.
Beyaz Mutfak Dolabına Hangi Renk Tezgah Olur? Beyaz mutfak dolabına en uygun mutfak tezgahı siyah renk olur. Bu tasarımlar ile siyah granit ya da mermer tezgahlar oldukça popülerdir. Siyah, beyazla kontrast yaratıp modern bir görünüm sağlar.
Mutfakta kullanılan fayans türleri; Karo, mantar, taş, vinil, seramik, porselen, cam ve bambu fayanslardır. Döşemelerde en çok vinil, mantar ve bambu fayanslar tercih edilir. Porselen, seramik ve karolar, hem tezgahta, hem de döşemelerde kullanılır. Cam fayanslar ise duvarlarda ve tezgah aralarında tercih edilebilir.
Büyük bir mutfağınız varsa, desenli veya koyu renkli seramikleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ancak mutfağınızın boyutları küçükse, mutfak seramikleri tercihinizi açık renkli, mermer görünümlü veya sade desenli seramiklerden yana kullanmalısınız.
Doğal mutfak atmosferi yaratan Momento Silan renkleri Lületaşı ve Fildişi krem ile beyaz mutfaklar için ideal renklerdir.
İlgili 30 soru bulundu
Beyaz mobilya ile uyumlu renkler deyince mor ve tonları ilk akla gelenlerdendir. Klasik mor ve patlıcan morlarının yanısıra, leylak, lila ve lavanta renkleri de beyaz yatak odalarında çok şık durur. Mor, hem sofistike ve asil hem de rahatlatıcı bir renktir.
Beyaz mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için alınan açık kahve tonlarında halı ve kahvenin en açık tonlarında bir perde seçimi ile harika bir uyum sağlanabilir.Kahverengi mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için ise mutfak halısı olarak bej rengi seçilebilir ve yine mutfak perdesi seçimi açık kahve tonlarında ...
Eğer mutfakta kullanılan beyaz, parlak bir beyaz ise daha mat renkler seçilmelidir. Örneğin parlak beyaza en çok uyum sağlayabilecek renkler arasında mat mor, mat kahve, mat kırmızı ya da mat maviyi saymak mümkün. Bunun yanında kırmızı ve siyah renkler tercih edilecek ise rengin çok mat olmasına gerek duyulmaz.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir.
Mutfak duvarlarında sıcaklık ve neme bağlı olarak kabarma meydana gelmemesi için tezgah arasına fayans kaplama yapılması gerekir. Farklı materyallerde geniş bir tasarım çeşitliliğine sahip mutfak tezgah arası fayans çeşitleri, dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlar.
Aslında ortalamanın üzerindeki parke ve fayanslar söz konusu olduğunda uzun ömürlülük ve sağlamlık açısından ikisi de gayet iyi seçenekler. Gelgelelim yine de bir karşılaştırma yapmak gerekecekse, mutfak yoğun trafikli bir bölge olduğu için fayansların daha uzum ömürlü olacağını söylemek mümkün.
Beyaz Kantri Mutfak Modelleri
Tezgah ve tezgah arasına gri renkli çimstone uygulanmış, duvarlara koyu gri boya kullanılarak mutfak dolapları ile harika bir uyum sağlanmıştır.
Granit tezgahların genellikle renk tonları açık olarak kullanılır. Beyaz granit mutfak tezgahı yüzeyinde dokular ve renkler natürel bir uyum yakalamanızı sağlar. Mutfak dekorasyonunda natürel dokular ve renkler kullanmak isteyenler için idealdir.
Mutfak Büyüklüğü
Özellikle küçük mutfaklarda koyu renklerin kullanılması büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Aksine küçük mutfakların geniş görülebilmesi için açık renklerden yana tercih yapınız. Böylelikle açık renklerle küçük mutfağınız daha şirin ve büyük görünecek.
Mutfak Tezgâh Arası Kaç cm Olmalı? Mutfağınızın büyüklüğüne ve ölçülerine göre değişebilen mutfak tezgâh arası ölçüleri sizlere rahat bir kullanım alanı sunması açısından sizlere uygun bir büyüklükte olmalıdır. Mutfak tezgâh arasında bulunan fayanslar arasındaki boşluğun ideal ölçüsü 2 mm'dir.
Minimum ebatın 1,5 santime 15 santim olabildiği tezgah arası beyaz fayans ve diğer fayans modellerinde, ihtiyaca ve beklentiye göre ebat büyüyebilmektedir.
Fayans döşemek genellikle banyo ve tuvalet gibi alanların duvarlarına ve zeminlerine yapılır. Öte yandan bazı mutfaklara ve balkonlara da fayans döşendiği görülür. Estetik ve kalıcı bir görüntü oluşturmak için fayans döşemeden önce zeminlerin veya duvarların su yalıtımının yapılması gerekir.
Parlak Beyaz Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Sirke ve bulaşık deterjanına ek sıvı arapsabunu ya da katı sabunun suya rendelenmesiyle elde edilen temizlik solüsyonu ile temizliği yapılır.
Mutfak tezgahı günlük kullanıma ve yemek hazırlamaya dayanıklı olmalıdır. Malzemenin çizilmelere, lekelere, sıcaklığa ve neme karşı dayanıklı olup olmadığını kontrol edin. Tezgahın bakımı kolay olmalıdır. Bazı malzemeler daha az bakım gerektirirken diğerleri düzenli olarak bakım ister.
Mat Beyaz Mutfak Dolabı
Çünkü beyaz renk ortamı rahatlatır, dar mutfağı havadar hale getirir. Özetle dar mutfaklarda beyaz renk kullanmak, görsellik açısından geniş ferah alanların oluşturulmasında oldukça etkilidir. Ayrıca beyaz mat dolaplar iç mimarlar tarafından özgün ve kullanışlı bulunmaktadır.
Mutfağa gelen ışık ve zeminin rengi, halı seçim esnasında rengi belirleyen en önemli noktalardandır. Eğer zemin koyu ise koyu renkte bir halı kullanmanız boğucu bir görüntü yaratır. Bunun yerine koyu renkli zeminlerde açık renkli halıları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Peluş bir diğer ismi ile post halılar antre, salon, oturma odası, yatak odası ya da çalışma odası gibi pek çok farklı alanda tercih edilebilir. Ürünler, uygun görülmesi durumunda mutfak ya da balkon gibi alanlarda da tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri