Miss Arap Sabunu fayanslarınızı köşe bucak temizlerken pırıl pırıl parlamasını da sağlar. Hoş kokusu ile evinize taze ve ferah bir hava katar. Miss Arap Sabunu ile fayans temizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.
Her evde bulunan; sirke, karbonat, soda, Arap sabunu gibi doğal ürünler banyolarda arzu edilen temizliği sağlar. Bir kova suya koyacağınız bir fincan sirke ile fayansları bir bez yardımıyla silebilir, fayansların hem daha temiz olmasını hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Fayanslar üzerinde biriken kiri ve yağı temizlemek için limonla ovmak etkilidir. Temizlenecek bölgeyi 15-20 dakika boyunca ovmak ve daha sonra suyla yıkamak, hem temizlenmesini hem de parlamasını sağlar. 3.Fayans temizliği yaparken kullanılan süngere veya fırçaya biraz karbonat ile tuz dökmek oldukça etkilidir.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin.
İlgili 36 soru bulundu
Karbonat ve Çamaşır Suyu
Fayans temizliğinde tercih edebileceğiniz diğer alternatif ise karbonat katkılı çamaşır suyudur. Bu uygulama için ise yarım kova ılık su içerisine birkaç damla çamaşır suyu ardından 3 kaşık karbonat eklenir.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Küvet, duşakabin, lavabo temizliğinde Arap sabunu çok etkilidir. Özellikle duşakabinde oluşan su ve kireç lekeleri için Arap sabununun temizliğinden çok memnun kalacaksınız.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Karbonat ve arap sabunu
Bir bardak arap sabununu sıcak suda inceltin ve 250 gr. kadar karbonat ekleyip karıştırın. Bu karışımla pencere ve camları iyice ovalayabilir ve pırıl pırıl yapabilirsiniz. Son olarak süet, mikrofiber bezlerle veya gazete ile parlatın.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Sirke ve Soda Karışımı
İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
Fayans Temizliğinde İnatçı Lekeler İçin Ne Kullanılır? İnatçı lekeler için, karbonat ve su karışımı genellikle iyi bir çözüm sağlar. Bu karışım lekeli bölgeye uygulanıp bir süre beklettikten sonra, ılık suyla durulanabilir.
Fayansları ve derz dolgusunun üzerini ıslak bir mikrofiber bez yardımıyla silerek yüzeydeki kolayca temizleyebilirsiniz. Ardından dilediğiniz yüzey temizleyici kullanarak yine bir mikrofiber bez yardımıyla yüzeyi birkaç kez daha silip tüm kalıntılardan arındırabilirsiniz.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Mutfak Dolabı Nasıl Silinir? Mutfak dolabını silerken bahsettiğimiz deterjanlı ve sirkeli karışımı kullanmanın dışında başka yöntemler de kullanabilirsin. Bunlar arasında Arap sabunu ilk sıralarda geliyor. Formülü sayesinde Arap sabunu dolaplardaki zorlu yağ lekelerini temizlerken sana yardımcı olabilir.
Miss Arap Sabunu kurumuş sabun ve şampuan kalıntılarını, duş kabinlerinde birikmiş kirleri, su izlerini, muslukları, yerdeki ve duvardaki fayansları, küvetteki tüm kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Tüm bu yüzeyler için ayrı ayrı temizlik ürününe gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yapabilirsiniz.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.
- Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Bir kovaya ılık su ve beyaz sirke ekleyin. Ardından karışımı lekeli yüzeye sürüp bir sünger yardımıyla güzelce ovalayın. Daha sonra temiz bir bezi ılık suya batırıp iyice silin. Bu işlem sonrası fayanslarınızın ne kadar temiz olduğunu görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri