Eğer mutfakta kullanılan beyaz, parlak bir beyaz ise daha mat renkler seçilmelidir. Örneğin parlak beyaza en çok uyum sağlayabilecek renkler arasında mat mor, mat kahve, mat kırmızı ya da mat maviyi saymak mümkün. Bunun yanında kırmızı ve siyah renkler tercih edilecek ise rengin çok mat olmasına gerek duyulmaz.
"Beyaz mutfak dolaplarıyla ne renk duvar boyası tercih edilmeli?" sorusu kuşkusuz sizin de aklınıza gelen konulardan biridir. Doğal mutfak atmosferi yaratan Momento Silan renkleri Lületaşı ve Fildişi krem ile beyaz mutfaklar için ideal renklerdir.
Siyah ve beyaz, dekorasyonun vazgeçilmez renk eşleştirmelerinden biridir. Dolayısıyla koyu renkleri tercih ettiğiniz bir mutfakta tezgahınızı beyaz kullanabilirsiniz. Ancak beyaz mutfak dolabına uygun tezgah renklerini araştırıyorsanız, gri ve siyaha yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
Eğer mutfak dolaplarınız beyaz ağırlıklı bir renge sahipse siyah ankastre set pek uyumlu görünmeyeceği için yine beyaz rengi tercih etmeniz gerekiyor. Mutfağınızda farklı bir hava oluşmasını istiyorsanız bunun için antrasit, gri renkli ankastre setler en uygun tercihler arasında yer alıyor.
Mat beyaz ya da parlak beyaz dolaplara gold dolap kulpları iyi bir seçenektir. Bunun haricinde dolaplara hiç kulp kullanmadan çeltik atılarak dolap üzerine yapılan açma yerleri de oldukça güzel dekorasyonlar karşımıza çıkarmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
1.Metal mutfak dolabı kulpları
Metal olan mutfak kulpları, özellikle beyaz dolaplar ile uyumlu.
Mutfakta uyum
Uyumu yakalayabilmek de tonlar arasında sıcak geçişler tercih edilerek sağlanır. Beyaz mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için alınan açık kahve tonlarında halı ve kahvenin en açık tonlarında bir perde seçimi ile harika bir uyum sağlanabilir.
Mutfak için uygun olan renkler arasında beyaz, açık gri, pastel tonları, açık yeşil ve mavi gibi renkler yer alabilir. Bu renkler, mutfak ortamına hava katabilir ve rahatlatıcı bir ortam yaratabilir.
Eğer daha küçük bir mutfak için tercih yapılıyorsa beyaz renk ile üretilmiş ankastre ürünler tercih edilmelidir. Siyah kadar yoğun bir şekilde toz göstermiyor olması sebebiyle de tercih edilen beyaz ankastre ürünler, özellikle küçük alanlarda çok daha ferah bir görüntü yaratır.
3-)MUTFAK DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANMALIYIZ? Mutfaklarımız eger küçükse açık renklerden faydalanmak gerekir.Mutfak dolaplarında açık renkli ,meşe,akçaağac gibi ahşap renkleri kullanılabilinir. Bej,açık vizon,beyaz, renkler mutfaklar için ideal renklerdir.
Parlak Beyaz Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Sirke ve bulaşık deterjanına ek sıvı arapsabunu ya da katı sabunun suya rendelenmesiyle elde edilen temizlik solüsyonu ile temizliği yapılır.
Hele ki beyaz renkle birleştiğinde daha hoş bir görünüm sunduğu aşikardır. Kahverengi kaşıklar, tabaklar, çatallar ve diğer dekoratif ögeler ile beyaz mutfak mermeri uyum yakalayacaktır. Bunun yanı sıra kahverengi bir Amerikan mutfak tezgahı da son derece mantıklı tercihtir.
Fayans döşemede bir diğer soru da “tezgah arası fayans ne zaman döşenir” olmaktadır. Eğer mutfak sıfırdan dekore ve inşa ediliyor ise önce mutfak dolaplarının montajının ardından tezgahın yerleştirilmesi gerekmektedir.
Mutfak renkleri, besleyici ve enerjiyi yükselten tonları içermelidir. Feng Shui'ye göre, yeşil, sarı ve kırmızı gibi doğanın renkleri, mutfaktaki enerjiyi dengeleyebilir ve bereketi çağırabilir. Mutfak tezgah ve dolap düzeni, enerji akışını kolaylaştırmak için açık ve düzenli olmalıdır.
Krem Rengi Mutfak Dolabına Uyacak Renkler
Bej rengi ve beyaz tonlarından oluşan zemin ile mutfağınız daha aydınlık olur. Düz krem rengi yerine şeftali, buğday veya karamel kullanılmalıdır. Mutfakta kullanılan tekstil ürünlerinde yeşil, mor, mürdüm ya da kırmızı renkler tercih edilmelidir.
Beyaz mutfak dolaplarının sararması kapak çeşidine gere değişiklik gösterebilir. Parlak kapaklar mat kapaklara oranla daha erken sararma yapabilir. Tabi burada mekanın durumuda çok önemlidir. Sürekli güneş gören kapaklar güneş görmeyen kapaklara oranla daha erken sararma yapar.
Kızılötesi Analiz. Eğer işin daha da derinine inmek isterseniz, siyah giysilerin daha çok gerçekten beyaz giysilere kıyasla ısıyı daha çok emip emmediğini, dolayısıyla daha çok ısınıp ısınmadığını sorgulayabilirsiniz.
Bazıları beyazın bir renk olduğunu düşünür çünkü beyaz ışık görünür ışık spektrumundaki tüm tonları içerir. Birçok kişi de siyahı bir renk olarak kabul eder çünkü kağıt üzerinde siyahı oluşturmak için diğer pigmentleri birleştirirsiniz. Ancak teknik açıdan, siyah ve beyaz renk değil, gölgedir.
Burada dikkat etmeniz gereken konu set üstü aldığınız ocak ve ocak fırın beraber olan donanımların ankastre mutfaklara uyum sağlayamayacağıdır. Set üstü ürünlerin ankastreye dönüşümü yoktur. Yine aynı şekilde ankastre ürünlerinizi de sabitlemeden, ölçüsüne uygun olmayan yerde set üstü şekilde kullanamazsınız.
Mavi renk tonları, iç mekân tasarımında huzur ve serinlik hissi yaratmanın ideal bir yolu olabilir. Evi aydınlık gösteren boya renkleri arasında yer alan mavi tonları, özellikle beyaz, gri ve açık tonlarla kombinlendiğinde ferah bir atmosfer sağlar.
Son derece kaliteli ve uzun ömürlü malzemelerin kullanıldığı beyaz rengin hakim olduğu mutfak dekorlarında duvar renkleri de oldukça büyük bir önem taşıyor. Mutfağınızı dekore derken mutlaka duvar renkleri ile ilgili de bir çalışma yapmalısınız. Beyaz bir mutfak ile en uyumlu olacak duvar rengi, beyaz olacaktır.
Saflığı ifade eden beyaz renk, arzuya göre her renk ile uyumlu kullanılabilir. Her tona kolayca uyum sağlayan beyaz rengi özellikle mavi, kırmızı ve siyah gibi güçlü tonlarla çarpıcı bir hâle getirebilirsiniz.
Mutfak için halı nasıl olmalı denildiğinde tüylü yapıda olmamasına, tüy dökmemesine ve saçakları olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü sürekli hareketlilik halıdaki tüylerin etrafa saçılmasını sağlayabilir. Mutfağın hijyenik bir alan olmasını sağlamanız gerekir. Halılardaki saçaklar temizlenmesi oldukça zor kısımlardır.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri