1 bardak ılık su içinde 1 kaşık klorlu ağartıcıyı çözdürün. Karışan sıvıyı, bir sprey şişesi içinde muhafaza edip kullanabilirsiniz. Küf lekesinin olduğu bölgeye birkaç defa püskürtme işlemi uygulayın ve bir bez yardımı ile lekenin üzerinde dairesel hareketler çizerek temizleyin.
Bunun için yapılması gerekli olan yöntem bir leğenin içerisine ılık bir su ilave etmektedir. Daha sonra ise küf lekesi bulaşan ıslak bir kıyafetin bu suyun içerisine koyulması gerekmektedir. Ardından alınan bir bardak süt küf lekesinin üstüne dökülür ve küf lekesi olan alan el yardımı ile iyice çitilenir.
Sirke ve karbonat karışımı küf lekelerinde oldukça etkilidir. Banyodaki küf lekesi nasıl çıkar diye araştırma yapıyorsanız sirke karbonat karışımı çok etkili bir yöntemdir. Duvardaki küf lekeleri için sirke ve karbonat kullanabileceğiniz gibi evinizi genel olarak temizlemek için uygulamanız mümkündür.
Küf lekesinin üzerine biraz tuz dökün ve tuzu küf lekesine yedirin. Daha sonra giysiyi güneşte kurumaya bırakın. Giysi kuruduktan sonra küf lekesi için müdahale ettiğiniz alanı durulayın. Son aşamada giysiyi, bakım talimatı doğrultusunda benzer renklerle yıkayın.
Çamaşır suyu kullanmak küf mantarlarını öldürecektir ve tekrar ortaya çıkmasını engelleyecektir. Çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi 10 dakika gibi süreyle bekletin.
İlgili 40 soru bulundu
İlk olarak limon suyunun lekeli alana dökülmesi gerekir. Daha sonra üzerine tuz eklenmelidir. Tuz, lekenin tamamen temizlenmesini sağlar. Küf lekesi nasıl çıkar kumaştan sorusuna tuz ve limon suyu karışımı cevabı verilebilir.
Sıvı sabun kullanarak hassas kumaşlarda oluşan küf lekesini temizleyebilirsiniz. Bunun için yüzeye bir miktar sıvı sabun döküp nemli bezle silmeniz yeterli olacak. Kalıp sabun ise daha sert kumaş ve dokularda iş görecektir. Halı, kaban, koltuk gibi zeminlerde kalıp sabun kullanarak küf lekesini giderebilirsiniz.
En sevdiğiniz renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini güzelce kapatın. Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözmeye başlayacaktır.
Bir yemek kaşığı klorlu ağartıcıyı bir bardak suyla karıştırarak seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan küf lekesi üzerine uygulayın. Uygulamayı sprey tabancasıyla püskürterek de yapabilirsiniz.
Çamaşır makineni “sıcak” programda çalıştır.
Giysiler veya başka herhangi bir kumaş türü üzerindeki küfle uğraşırken her zaman sıcak programda yıkama yap. Sıcak su, küfü öldürmede ve çıkarmada etkili olur; ılık veya soğuk su etkisiz olacaktır.
İlk olarak lekenin bulunduğu beyaz kıyafete bir yemek kaşığı karbonat dökülmesi gerekmektedir. Eğer leke bölgesel ise yalnızca oraya dökülebilmektedir. Bölgesel olarak dökülen karbonatın üzeri, limonun yarısıyla kapatılmalıdır. En az 20 dakika bekledikten sonra beyaz kıyafet, normal su ile yıkanıp kurulanmalıdır.
tarife göre küf lekesinin üzerine biraz limon suyu ve biraz da tuz döküp yarım saat kurumaya bırakmak gerekiyormuş. denemekten zarar gelmez diyerekten denedim ve ta taa! evet leke yarım saat sonunda sadece kuruyarak, kendi kendine yok oldu.
Küfü çıkarmak istiyorsanız, seyreltilmiş bir çamaşır suyu çözeltisini püskürtün ve fırçalayın. Bu işe yarayacak. Uzmanlar size lastik eldiven ve gözlük takmanızı söyleyecektir. Yapmalısınız, ancak bu sizi küften çok ağartıcı dan korumak içindir.
Küf lekesi en inatçı, zor lekelerden biri olduğu için özel müdahale yöntemleri gerektirir ve kıyafetlerinizde meydana geldiğinde en doğru arındırma yöntemi kuru temizleme olacaktır.
Asidik bir özellik içeren limon suyu, pas sorununu kökünden çözmeye yetecektir. Lekeli bölgenin üzerine limon suyu sıkın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından sert bir fırça ile paslı bölgenin üzerini fırçalamaya başlayın. Bu işlemi leke tamamen kaybolana kadar uygulamaya devam edin.
Küf lekesi olan çamaşırları amonyaklı su ile yıkayınız. Küf lekesini limon ve tuzla ıslattıktan sonra güneşte kurutunuz. Küf kokusu olan çamaşırlarınızı yarım su bardağı lizol ile yıkayınız.
İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve karıştırın. Yine bir sprey şişesi yardımıyla karışımı, daha önce sirke döktüğünüz yüzeye sıkın. Bir ovma teli ile küflü bölgeyi ovalayın. Su ile duruladıktan sonra temizlenen küflü yere sirke sıkın ve bırakın.
Önce sabunlu su yapın ve küflenmiş bölümü bez veya sünger yardımıyla silin. Sonra bir bardak suyun içine yarım limon sıkın ve sofra tuzunu beraber karıştırıp küf lekesini aynı şekilde temizleyin. -Bu karışım yerine alternatif olarak halıda sirkeli su da kullanabilirsiniz.
Her evde bulunan o malzemelerle duvarınızı ilk günkü gibi yapın! Boşalan cam sileceği şişelere sadece çamaşır suyu ile doldurun ve küflerin üzerine sıkın. Kuruduğunda küf lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Çamaşır suyu içeriğindeki yoğun hijyen formülüyle mikroorganizma tabakası küf mantarlarını anında yok edecektir. Çamaşır suyu yardımıyla silinen yüzeyleri başka ıslak bir bez yardımıyla yeniden silerek duvardaki küf lekesini büyük oranda kaybolduğunu gözlemleyebilirsiniz.
Beyaz sirke ile küften kurtulun
Ağartıcı sert bir yüzeyde büyüyen küf sporlarını öldürür, ancak küf yüzeyin altına uzarsa, beyaz sirke en iyi seçimdir. Sirke, küfü yok etmek için nüfuz edecek ve dipte küflenen alanların yeniden büyümesini önleyecektir.
1- Limon Tuzu Karışımı
Limon kolonyasından daha doğal bir yöntem arıyorsanız limon tuzu iyi bir fikir olabilir. Küçük bir tencereye limon tuzu koyun ve üstünü örtecek kadar su ekleyip ısıtın. Limon tuzu tamamen çözülüp karışım hazır hale geldiğinde bu karışımı soğutup lekeli bölgelerin üzerine sürün.
Derin bir kaba 1 paket karbonat ve 1 su bardağı sirkeyi koyun. Karışımı sprey şişesine alın. Banyo duvarlarında oluşan küf lekesinin üzerine bu karışımı sıkın ve 10 dakika bekleyin. Beklerken lekenin kendiliğinden akmaya başladığını görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri