Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir. Bu renkleri tercih etmeniz durumunda sıklıkla dip boyası yapmanız gerekir.
Beyaz saç boyası denince ilk akla gelen renk olan sarının gümüş ve platin tonları oldukça popülerdir. Bu renk tonları koyu saçlar için kullanıldığında sık sık yenilenmesi gereken tonlar olmasına rağmen beyazlayan saçlar için idealdir.
H2O2 Yoğunluğunu Beyaz Miktarına Göre Belirleme
Saç %100 beyazlaşmış ise saçı istenilen renge düşük H2O2 ile boyayabilirsiniz. Saç %50 beyazlaşmış ise saçı koyu renge düşük H2O2 ile boyayabilirsiniz. Açık renge boyarken koyu renkteki doğal saçların rengini açmak için yoğunluğu % 30 olan H2O2 kullanılmalıdır.
Saçlarını boyarken saçın gövdesindeki pigmentlere müdahale edilir. Bir sonraki saçın beyaz veya kendi renginde gelmesini sağlayan saç köküne boya ulaşamaz. Bu nedenle bu da bir şehir efsanesidir ve saç boyamak saçın beyazlamasına etki etmez.
Eğer saçında beyazlar varsa beyazları 0 kapatır, saçlarına olağanüstü bir nem ve doğal bir parlaklık katar. Özellikle açık tenliysen, Garnier 7.1 küllü kumral saç boyası sana çok yakışacaktır. Saç Rengini Korumak İçin Nasıl Bir Bakım Uygulamalısın?
İlgili 41 soru bulundu
Koleston 8.1 açık küllü kumral rengi kesinlikle beyazları kapatmıyor ve ambalajda gösterilen renk ile alakası yok.
Yumurta, Ceviz ve Biberiye
2 adet ceviz kabuğu, 5 adet ezilmiş ceviz, bir avuç biberiye, bir adet yumurta kabuğunu macun kıvamına gelene kadar karıştırıp saçlarınızdaki beyazlar üzerine uygulayın. 1 saat beklettikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra beyazlardan arınmış saçlarınızın keyfini çıkarın.
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu:
Uzun bir süre için kullanıldığında, antioksidan dolu yapısıyla saçtaki beyazları giderip, beyaz saçın eski rengine dönmesini sağlar. Saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne göre, birkaç yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı ile 3 tatlı kaşığı limon suyunu güzelce karıştırın.
Beyaz saç tekrar siyahlaşır mı veya eski rengine döner mi? Eğer saçlarınızdaki beyazların sebebi genetik veya yaşlanma ise hiçbir şey bu süreci engelleyemez veya tersine çeviremez. Bununla birlikte eğer altta yatan şey tıbbi bir durumsa renk pigmentasyonunun geri dönmesi sağlanabilir.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir. Saç boyarken yirmibeşinci dakikadan itibaren boyanın saç üzerindeki etkilerinin kontrol edilmesi gerekir çünkü bazı saç türleri boyaya daha hızlı cevap verir.
Alix Saç Boyası 10-0 Açık Sarı 50ml Özellikleri. Renk verme, renk açma ile beyazları kapatmaya yardımcı krem bazlı açık sarı saç boyasıdır.
Küllü kumral saç rengi açık mat dore ve açık kahverenginin bir karışımıdır. Küllü Kumral Saç Rengi Kimlere Yakışır? Mavi, yeşil veya sıcak kahverengi gözlü kremsi, şeftali tonlu veya altın bir teniniz varsa küllü kumral rengini tercih edebilirsiniz. Küllü kumral saç rengi dikkat çekici tondur.
Sarı saç renk tonlarından platin renk tonu son dönemlerde oldukça popüler ve tercih edilen bir sarı tonudur. Bu tonu saçlarında görmek isteyen kullanıcılar saçlarına platin saç boyası uygulayabilirler. Platin, sarı rengin oldukça açık, parlak ve soğuk bir tonudur.
Beyaz ten, soğuk cilt tonları aralığına düştüğü için ona en çok yakışan saç boyası renkleri soğuk tonlar oluyor. Buzlu sarı ya da soğan kabuğu kızılı gibi saç renkleri cildinin pembemsi ve kırmızımsı alt tonlarına mükemmel biçimde eşlik edecektir.
Beyaz tenli ve açık renk saçlara sahipseniz, ten renginizle açıkça kontrast oluşturan tonlar; kelimenin tam anlamıyla cildinize renk katacaktır. Giymeniz gereken renkler: Gri, kahverengi, bordo, lacivert, koyu yeşil ve mavinin koyu tonları. Kaçınmanız gereken renkler: Pastel ve neon renkler, beyaz, açık bej.
BAZI HASTALIKLAR SAÇ BEYAZLAMASINA NEDEN OLABİLİR
Erken saç beyazlamasının birçok sebebi olmakla birlikte genetik yatkınlık çok belirleyicidir. Ayrıca bazı otoimmun hastalıklar; alopesi areata (saçkıran), vitiligo (ala hastalığı), vitamin B 12 eksikliği ve bazı tiroid hastalıklarında gözlenebilir.
B vitaminlerinde de eksiksinizdir, bu da pigmentasyon eksikliğine ek olarak saç dökülmesine de yansır . B5 vitamini içeren gıdalar: Avokado, muz, et, süt, yumurta ve tam tahıllar... D vitamini eksikliği de saçlarınızın erken beyazlamasına yol açabilir.
Hazırsanız açıklamaya başlıyoruz... Uzmanlara göre, genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük neden, B12 vitamini eksikliğidir. Bu eksiklik ayrıca saçların incelmesine ve dökülmesine de neden olabilir.
Beyaz saç tedavisi için 1980 yılından beri kullanılan, büyük oranda başarı sağlanan PRP Tedavisi; ince telli, seyrek ve beyazlamış saç tipleri için kurtarıcı rol oynuyor.
Dr. İbrahim Saraçoğlu patates kabuğunun saç beyazları için etkili belirtiyor. Patates kabuğu ile hazırlanan saç kürü hem saçın beyazlamasını azaltacak hem de saçın beslenmesini sağlayarak daha sağlıklı gözükmesine katkı sağlayacak. Bu kür için her evde bulunan patatesin kabuklarını çöpe atmamak gerekiyor.
Zeytinyağı sayesinde, kuru ve hasarlı saç derisi onarılarak kepek oluşumu engellenmiş olur. Dolayısıyla beyaz saç oluşumu azalır. Saçın nem ihtiyacını sağlayan ve aşırı güneşe bağlı yıpranmaya engel olan zeytinyağı, beyazlaşmaya başlayan saçların doğal rengine dönmesini sağlar.
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
Saçlar belirli sebeplerden ötürü erken yaşta da beyazlayabiliyor ve gençler bu durumu daha çok sorun ediyor. Saça rengini veren Melanin adındaki renk pigmentleridir. Saç beyazlama sebebi saç köklerinin bu pigmenti kabul etmemesidir. Genetik ya da yaşlanma sebebiyle beyazlayan saçlar maalesef eski rengine geri dönmüyor.
Saçınıza uygulayacağınız kınanın inatçı beyazları bile kapatacak kadar güçlü olması gerekir. Kına saça doğru uygulandığı zaman, dipten çıkan yeni saçlar hariç olmak üzere, uzun süreli kullanım sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri