Silikon renkleri ile de farklı yüzeyler için dekoratif hale gelir. Şeffaf, gri, kırmızı, beyaz, kahverengi, siyah en çok tercih edilen renkleri arasındadır.
Beyaz silikon mastik ürünleri yapıştırma ve yalıtım işlemlerinde kullanılır. Beyaz silikon 280 ml seçeneği ile kullanıcılar için ihtiyaca yönelik alım sağlar. Beyaz silikon yapıştırıcı özelliği ile her malzemenin dayanıklı bir şekilde yapıştırılmasını sağlar.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir. Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Çünkü bu gibi yerlerde silikon kullanımı çok daha ideal olmaktadır. Silikonda kullanılan renk seçeneği şeffaf, beyaz, siyah, gri ve kahve renkler olurken mastik de beyaz, siyah, gri ve kahve seçenekleri bulunmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Silikon yapıştırıcılar üstün performans sergileyen malzemelerdir. Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Duşakabin ve banyo malzemelerinin montajında kullanılan uygun özellikleri taşımayan silikon yoğun neme ve suya maruz kaldığı için zamanla küflenir ve kararır.
Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikon Neden Sararır, Kararır? Silikonların sararmasının ya da küflenmesinin yani kararmasının nedenleri neme ve suya maruz kalmalarıdır. Silikon temizleme kimyasalları, küfleri temizlemek için iyi bir çözümmüş gibi görünse de bu temizlik ürünleri, silikonun sararmasına da neden olabilir.
Dış cephe uygulamalarında kullanılan mastik veya silikon istenilen renklerde kullanılabilir. Silikon ve mastik şeffaf, beyaz,siyah, gri ve kahve gibi renk seçenekleri sunmaktadır. Bu renk seçenekleri uygulanan alanlar ile uyumu arttrımaktadır. Silikon yüksek yapıştırma gücü ile yüzeye kısa sürede malzemeyi yapıştırır.
- Kararmış silikonları temizlemek için birkaç doğal malzeme kullanabilirsiniz. Bunlardan biri, karbonat ve su karışımıdır. Bu karışımı silikonun üzerine uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, bir fırça veya sünger kullanarak silikonu temizleyin.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Silikon Kalemi: Eski silikon temizleme yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan silikon kalemi, silikonu sökmenize gerek kalmadan yenilenmiş görüntü elde etmenizi sağlar. Kirlenen silikonu nemli bir bezle silin. Sonra tüp şeklindeki silikon kalemini ilgili yerlere sıkarak uygulayın.
Eğer kıyafetinize veya koltuklarınıza silikon lekesi bulaşırsa, su ile temizlemeye çalışmayın. Çünkü, bu yöntem lekenin daha da derine işleyerek temizlenmesini zorlaştırabilir. Su yerine aseton kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Bunlardan ilki güneşin UV ışınlarıdır. Bu ışınlar sıcaklıkla birlikte kılıf üzerinde kimyasal reaksiyonlara, oksidasyona sebep olarak sararmayı hızlandırır. İkinci önemli etken ise şeffaf kılıfın ellerdeki doğal yağlar, ter ve toza maruz kalmasıdır.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
Ahşabı yapıştırmak için birkaç farklı ürün türü mevcuttur. En yaygın kullanılanlar arasında ahşap tutkalı, epoksi yapıştırıcı, süper yapıştırıcı ve ahşap iğnelemesi bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri