Peki, beyaz sirke yüze sürülür mü? İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir.
Ayrıca beyaz sirke tırnak mantarı gibi cilt sorunlarında da etkili sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Tene olduğu kadar beyaz sirke saça faydaları da oldukça çoktur. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi geçirmenize yardımcı olabilir.
Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır. Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir.
Evin her yerinde temizlik ve hijyen sağlama amacıyla kullanılabilir, Çamaşır ve bulaşık makinesi temizlemede, Fayans, laminat ve ahşap dahil sert yüzeylerde, Beyaz sirke cilt temizliği için de kullanılır.
Beyaz sirke cilde pratik bir şekilde uygulanabilir. Öncelikle yarım fincan içme suyu ve bir çay kaşığı beyaz sirkeyi karıştırın. Bir parça pamuk yardımıyla bu karışımı yüzünüze uygulayın ve ardından cildinizi soğuk suyla durulayın. En son aşamada cildinizi her zamanki gibi nemlendirin.
İlgili 24 soru bulundu
Uzmanlar, sirkeli su ile yıkanmanın herhangi bir sakıncası olmadığını açıklamışlardır. Çünkü yapılan araştırmalarda sirkeli suyla yıkanmanın aslında birçok faydasının olduğu tespit edilmiştir. Sirkeli su aynı zamanda saçlara da iyi gelir. Özellikle de kepek sorunu yaşayanların sirkeli su ile yıkanmaları önerilir.
Beyaz sirke kaşıntı ve ağrı kesici olarak da bilinir. Banyo suyunuza beyaz sirke ekleyin kaşıntılı cildi rahatlatacaktır. Beyaz sirke antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için yaraların neden olduğu yanmanın iyileşmesine yardımcı olur.
Kolesterolü düşürücü etkiye sahip olan beyaz sirke, inme ve kalp krizi gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kalsiyumun kemikler tarafından daha yüksek oranda emilmesini sağlar. Düzenli olarak beyaz sirke tüketimi beyin dokularının gelişimini sağlar ve aynı zamanda bilişsel yeteneği geliştirir.
Beyaz ve elma sirkesi arasında fark, renklerinden ibaret değildir. Elma sirkesinde yaklaşık %5 -6 düzeyinde asetik asit bulunur ve ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 oranında asetik asit içeriyor ve tahıl fermantasyonu sürecinde ortaya çıkar.
Peki beyaz sirke nerelerde kullanılır; turşularda ve salatalarda beyaz sirke kullanımı yaygındır. Sos yaparken de bazı kişiler beyaz sirkeyi daha fazla tercih ederler. Sebze ve deniz ürünlerinin yumuşatılması için beyaz sirke kullanılır. Maya ile beraber unlu mamullerde de beyaz sirke tercih edilebilir.
Elma sirkesi, doğal sağlık için tercih edilen en popüler sirke türüdür. Birçoğu bilimsel kanıtlarla desteklenen çok sayıda faydası vardır.
Alıç sirkesi kalp, damar, sinir sıkışması ve ritim bozukluklarında fayda sağlıyor. Elma sirkesi yağ yakıcı özelliğinin yanı sıra zayıflama ve diyet uygulamalarında da kullanılıyor. Ayrıca elma sirkesi karaciğer yağlanmasını engelliyor. Saç ve beden temizliğinde de kullanılabiliyor.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Cildi Tahriş Edebilir
Beyaz sirke, saf asetik asit içerdiğinden, ciltte tahrişe sebep olabilir. Cildi kurutarak, kaşıntı, kızarıklık, yanma hissi ve hatta kabuklanma gibi cilt problemlerine neden olabilir.
Elma sirkesi geleneksel tedavi yöntemlerinde sıkça yer alan mucizevi bir ürün olarak bilinse de yanlış kullanımının istenmeyen etkilere yol açabileceği uyarısında bulunan Geçer, 'Özellikle yoğun konsantrasyonda kullanımı ciltte tahrişe neden olabiliyor. Bu yüzden mutlaka sulandırılarak kullanılmalıdır.
5) Vücudu Toksinlerden Arındırır
Elma sirkesi içerek toksinlerden doğal şekilde vücudunuzu arındırmış olacaksınız. Bu şekilde kendinizi daha iyi hissederken sağlıklı bir bedene de kavuşacaksınız.
sirke İle Egzama Tedavisi
* Bakterilerle mücadele eden sirke, egzamanın yayılmasını engellemektedir. Tahriş olan bölgeye uygulandığında tahrişi azaltır ve kaşıntının azalmasını sağlar. * Organik sirke kullanmaya özen göstermelisiniz. Sirke cildinize zarar verdiğinde vakit kaybetmeden yıkayıp temizlemelisiniz.
Antibakteriyel etkileri sayesinde yaraların daha hızlı iyileşmesine destek olabiliyor. Saç sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, özellikle kepek sorununun ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.
Banyo suyuna sirke eklemek, suyu daha asidik hale getirir bu sayede sirke cildin ve saçın nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında ciltte ve saçta oluşabilecek enfeksiyon, bakteri, mantar ve zararlı organizmaların engellemesini sağlar.
Çünkü bu ürünlerin de aşırı kullanımı parlaklığın yavaşça solmasına neden olabilir. Bunun yerine ılık su ve bulaşık deterjanı ile tezgahı temizlemek lekeleri çıkarmak için ideal bir yöntemdir. Bulaşık makinesinde oluşan su lekelerini gidermede etkisi yeterli olmayan beyaz sirke kullanımından kaçınılması önerilmektedir.
Ne var ki kendisine has renk ve kokusuyla zaman zaman kazayla eşyalara veya giysilere dökülen sirkenin de lekesi oluşabilmektedir. Bu durumlarda hem lekeyi gidermek hem de sirke kokusundan kurtulmak için çeşitli yollar mevcuttur.
Doku hasarı Sirke, fazla tüketilirse içindeki asit nedeniyle yemek borusu, diş minesi ve mide çeperi başta olmak üzere dokularınıza zarar verebilir. Cilde doğrudan uygulanması halinde ise kızarıklık, yanma, tahriş gibi sorunlar yaratabilir.
Uyuz hastalığını diğer türlerden ayıran sebep olduğu amansız uyuz kaşıntısıdır. Bu kaşıntı genellikle çocuklarda ve yaşlılarda çok şiddetli görülür. Uyuzun bir diğer ayırt edici özelliği ise deride uzun çizgiler halinde oyukların görülmesidir. Bu kabarık çizgiler ya grimsi beyaz, ya da ten rengindedir.
Sirke, uyuz parazitlerinin yok edilmesine yardımcı olabilen asetik asit içerir. Sirke, uyuz parazitlerinin cildin yüzeyinde ve yüzey altında bulunduğu yerlere nüfuz edebilir ve parazitleri öldürür. Sirke kullanarak evde uyuz tedavisi yapmak için, bir bardak sirkeyi bir kaba dökün ve aynı miktarda su ile karıştırın.
Uyuz tedavisinde genellikle krem ile çeşitli losyonlar kullanılır. Bunun yanı sıra vücut kremi de uygulanabilir. Uyuz tedavisi yaklaşık 2 hafta ile 6 hafta arasında sürmektedir. Ayrıca beyaz sirke, zerdeçal ve çay ağacı yağı gibi ürünler ide de uyuz tedavisi sürdürülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri