Yemeklerde kullanılan beyaz sirke saç bakımında da tercih ediliyor. Pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi, matlaşma ve cansızlık sorunlarında beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Su ile beyaz sirkeyi seyrelterek saçlarınızda kullanabilirsiniz. Beyaz sirke zayıflayan saçların toparlanmasına yardımcı olur.
Saç sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, özellikle kepek sorununun ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Saçlara parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor. Ağız ve diş sağlığına da iyi geliyor, dişlerin beyazlamasını sağlarken ağız içinin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Sirkeli su, saç derisinin arınmasına ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Spreyli şişeye sirkeli su ekleyerek saçlarına sirkeli su bakımı yapabilirsin. Banyo öncesi sirkeli suyu saç diplerine uygula. 20 dakika sonra banyo yaparak sirkeli suyu durula.
Tercih edilen sirke elma ya da üzüm sirkesi olabilir. Hatta beyaz sirke de zaman zaman kullanılır. Ancak en çok önerilen elma ve üzüm sirkesidir.
Elma sirkesi saçın pH seviyesini dengeleyen doğal bir üründür. Düzenli kullanılan elma sirkesi içeriğindeki asetik asitler sayesinde saçın sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Saç diplerinde ve kafa derisinde meydana gelen kaşıntılar için birebir etkili bir içeriktir.
İlgili 40 soru bulundu
Duştan önce suya bir miktar sirke ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra masaj yaparak saçınızı durulayabilirsiniz. Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
NASIL KULLANILIR? Şampuanınıza 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek iyice çalkalayınız. Her kullanmadan önce şampuan şişesinizi çalkalayarak sirkenin şampuan ile iyice karışmasını sağlayın. Saçınızı şampuanlarken iyice masaj yapınız ve durulayınız.
Saç Rengini Açmak için En Doğal Yöntemlerden Biri
Beyaz sirkenin bir diğer faydası da saç rengini açma özelliğine sahip olması.
Beyaz sirke, asetik asit ve sudan oluşan fermente bir sıvıdır. Genellikle yemek hazırlama sürecinde, turşu-konserve yapımında, ev temizliğinde ve tarımsal faaliyetlerde kullanılır. Beyaz sirke, uygun olarak ölçeklendiriliğinde bazı tıbbi durumların tedavisine yardımcı olarak da kullanılabilir.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Sirkeli Suyla Yıkanmanın Faydaları Nelerdir? Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar.
Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Beyaz sirke saç bakımı konusunda da şaşırtıcı derecede etkilidir. Beyaz sirke saça zarar verir mi? Zararından ziyade saça fazlasıyla yararı dokunabilen beyaz sirkeyi, doğal saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Beyaz sirke, saçların kolayca açılmasına ve taranmasına yardımcı olarak saçların parlamasını sağlar.
Bu yüzden sirkeyi saçınıza nasıl uygulamanız gerektiğini araştırmadan kesinlikle saçınıza uygulamamalısınız. Sirke asidik bir yapıya sahip olduğu için fazla kullanımda saç derinizi yakabilir hatta yaralar oluşmasına ve saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir.
İçerisinde bol miktarda asetik asit barındıran sirke zayıflayan saçların toparlanmasını sağlar. Düzenli bir kullanım sunucunda dökülmeleri durdurduğunu hatta yeni saçların çıkmaya başladığına şahit olabileceksiniz. Saç rengini açma işlemleri genellikle kadınların sık tercih ettiği işlemler arasında yer alır.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Alkollü bir içecekten elde edilen sirkeler, haram özelliğini kaybedip helal bir gıda olmuştur. Bunun sebebi ise sirke sarhoş edici bir sıvı gıda özelliğini taşımamaktadır.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Peki beyaz sirke nerelerde kullanılır; turşularda ve salatalarda beyaz sirke kullanımı yaygındır. Sos yaparken de bazı kişiler beyaz sirkeyi daha fazla tercih ederler. Sebze ve deniz ürünlerinin yumuşatılması için beyaz sirke kullanılır. Maya ile beraber unlu mamullerde de beyaz sirke tercih edilebilir.
Beyaz sirkenin cilde faydaları sivilce konusunda da öne çıkar. Beyaz sirke, düzenli olarak kullanıldığı zaman cildi ölü hücrelerden arındırmaya katkı sunar. Böylece sivilce oluşumunu azaltan beyaz sirke, cildi derinlemesine temizlemeye destek olur.
Sirkenin faydaları:
Daha canlı görünen saç telleri ile parlak ve güçlü bir görünüm elde etmenizi sağlar. Kepek sorunuyla uzun süreli mücadelede oldukça etkilidir. Saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Kırık saç uçlarını engelleyerek kısaltmak zorunda kalmadan sağlıklı saç uzamasını destekler.
Şampuanın içine elma sirkesi koymak, saçların daha canlı görünmesini sağlar. Yalnız miktara dikkat etmeniz gerekmektedir. Fazla miktarda katılan sirke saçlarınızın kötü kokmasına yol açabilir.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri