Beyaz sirke, su gibi saydam sıvı bir maddedir. Özünde şeker bulunan tarım ürünlerinin fermantasyonu ile elde edilir. Kimyasal birleşim olarak %5 oranında asetik asit içermektedir. Tamamen doğaldır.
Riboflavin, B1 vitamini ve çeşitli mineraller açısından zengin olan beyaz sirke antioksidan özelliğe sahiptir. İçeriğinde yer alan asetik asit, kanseri önleyici etki gösterir. Siğillerin tedavisinde kullanılır. Banyo suyuna eklenen beyaz sirke ciltte meydana gelen kaşıntıları geçirmeye yardımcı olur.
Genellikle % 4-7 asetik asit ve % 94-95 su içeren şeffaf çözeltiye beyaz sirke denilmektedir.
Bazı kullanıcıların aklına “Beyaz sirke nedir?” sorusu takılmış olabilir. Beyaz sirke %4-7 asetik asit ve %93-96 sudan oluşan renksiz bir çözeltidir. Endüstriyel amaçlı olan sirkelerde %20'ye kadar asetik asit olabilir.
Beyaz şarap sirkesi de şaraptan elde edildiği için helal mi haram mı konusunda ikiye ayırmıştır. Bu konuyu netleştiren fetvalar, bu durumu şu şekilde ifade etmiştir: Alkollü bir içecekten elde edilen sirkeler, haram özelliğini kaybedip helal bir gıda olmuştur.
İlgili 34 soru bulundu
Beyaz sirke değişik kullanım alanları olan bir üründür. Tadı bildiğimiz sirkeler kadar yoğun değildir, kokusu ise çok keskin ve kalıcı değildir. Yurt dışında genellikle ekolojik temizlik malzemesi olarak ve mutfakta kullanılır. Kimyasal bazlı temizleyicilere karşı doğal, çevreci ve etkili bir alternatiftir.
Galle Sirke Beyaz 2000 Gr - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Merak etmeyin, kokusuzdur! - Beyaz sirke ile temizlik alışkanlığı kazandıktan sonra, bardaklarınız eskimeden de bu maddeyi gündelik temizlik rutininize dahil edebilirsiniz.
Anti mikrobiyal özelliği ile güçlü bir dezenfektan ve bakteri yok edici bir üründür. Aynı zamanda cam ve aynalar parlatmak ve içinde kireç birikmiş çaydanlık ve su ısıtıcıları için doğal ve etkili bir çözümdür. Elma sirkesi de beyaz sirke ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir.
Temizlik malzemesi olarak tercih edilen sirke çeşitleri, günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor. Beyaz sirke ekonomik yapısıyla da öne çıkıyor. Ucuz olmasıyla beraber insan sağlığına zararlı madde içermeyen bu ürünü güvenle kullanabilirsiniz.
Sirke doğal bir antiseptiktir. Vücuttaki asidi dengeler, bağırsak ve böbrek sağlığına destek olur, kalbi korur ve mikropları uzaklaştırır. Daha binlerce faydası olan sirke cilde direkt olarak sürülebilir fakat bu bazı ciltler için iyi sonuçlar vermeyebilir. Çünkü hassas ve özellikle sivilceli ciltte sirke yakıcı olur.
Beyaz sirke su ile karıştırılarak içilmesi mümkündür. Fakat 1 çay bardağı içerisine en fazla 1 çay kaşığı beyaz sirke karıştırılması önerilmektedir. Beyaz sirke genel olarak içilebilen bir sirke değildir. Fakat salatalar üzerinde sos olarak kullanılabilir.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
20 gün boyunca sadece bir kez beyaz sirke anasını karıştırın. Daha sonra dilediğiniz kadar temiz suyun içine beyaz sirke anasını ekleyin. Ağzını sıkıca kapatarak 20 gün boyunca bekletin. Daha sonra sirkenizi süzün ve işte ev yapımı beyaz sirkeniz hazır.
Beyaz sirke saç bakımı konusunda da şaşırtıcı derecede etkilidir. Beyaz sirke saça zarar verir mi? Zararından ziyade saça fazlasıyla yararı dokunabilen beyaz sirkeyi, doğal saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Beyaz sirke, saçların kolayca açılmasına ve taranmasına yardımcı olarak saçların parlamasını sağlar.
Beyaz sirke, beyaz havluların, çarşafların, gömleklerin ve yastık kılıflarının beyaz kalmasını sağlıyor. Zamanla sararan çamaşırları ilk gün ki gibi bembeyaz bir hale getiriyor. Bunun için yapmanız gereken beyaz çamaşırları yıkarken, son kurulama devrinden önce 1,5 buçuk su bardağı beyaz sirkeyi kullanmak.
Alkol İçermez. Beyaz şarap sirkesi, üzümden üretilen beyaz şarabın fermantasyonu sonucunda elde edilen açık sarı rengindeki sirkedir. Fermantasyon işlemi sırasında, hava ile temas eden kırmızı şarabın içindeki alkol oksitlenir ve mayaların da katkısıyla asetik asite dönüşür.
Saç biti yumurtalarına halk arasında 'Sirke' adı verilir. 0,7-1 mm boyutlarında olan sirkeler rahatça görülebilir. Bunlar parlak, sarımsı renkte, oval veya damla biçimlidir. Uygun şartlarda 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alır ve 9-12 günde olgunlaşırlar.
Beyaz sirke, şeker pancarı veya mısır şekerinden elde edilen bir çeşit fermantasyon ürünüdür. Şekerin işlemlerden geçerek alkol oranı yoğun bir yapı elde edilmesi sonucunda beyaz sirke ortaya çıkmaktadır. Bu fermantasyon dönemi hem pratik olup hem de alkolü kolayca asit asiğe dönüştürmeye yarar.
Beyaz sirke yakın zamanda hayatımıza giren harika bir gıda çeşididir. Birçok kullanım alanı vardır. Şok market reyonlarında da yerini almış vaziyettedir. Uygun fiyatlı olması nedeniyle de müşterileri tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.
Tüm sirke türleri arasında belki de en az bilineni, en az yaygın olanı nar sirkesidir. Gıda konusunda uzun yıllardır uzman olan Kühne, hem faydalı hem de lezzetli bu ürünü de, tıpkı ötekiler gibi güvenle tüketebilmeniz için mutfaklarınıza getiriyor.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Uyuz tedavisinde sirke pamuğa döküldükten sonra vücuda iyice uygulanır. Sirke pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Ayrıca bu sirke yaklaşık 5 dakika cilt yüzeyinde de bekletilir. İşlemin sonunda ise cilt ılık su ile yıkanmalıdır.
Evde bulunan eşyaların temizliği de dâhil olmak üzere hemen hemen her alanda etkili olan ve sağlığa faydaları ile ön plana çıkan Torku Beyaz Sirke' yi, tuvalet ve lavabo temizliği dahil genel temizliğinizde etkili ve doğal dezenfektan özelliği ile güvenle kullanabilirsiniz.
Alıç sirkesi, kan dolaşımına olan etkileri sayesinde sadece kalp ve damar sağlığını korumakla kalmıyor, aynı zamanda güçlü antioksidan özelliklerini devreye sokarak vücuttan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri