Saç bitine karşı beyaz sirke uygulanabilir. Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Sirkeli su, saç derisinin arınmasına ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Spreyli şişeye sirkeli su ekleyerek saçlarına sirkeli su bakımı yapabilirsin. Banyo öncesi sirkeli suyu saç diplerine uygula. 20 dakika sonra banyo yaparak sirkeli suyu durula.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Duştan önce suya bir miktar sirke ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra masaj yaparak saçınızı durulayabilirsiniz. Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Diye merak edenlere sirkeyi kullanabileceklerini söyleyebiliriz. Beyaz sirke ya da elma sirkesiyle bitlerden kurtulmak mümkündür. Sirkeli su saçlara sürülüp ortalama 1 saat bekletmek gerekir. Ardından ince tarak yardımıyla bitlerin saçlardan temizlenmesi gerekir.
İlgili 29 soru bulundu
Bu yüzden sirkeyi saçınıza nasıl uygulamanız gerektiğini araştırmadan kesinlikle saçınıza uygulamamalısınız. Sirke asidik bir yapıya sahip olduğu için fazla kullanımda saç derinizi yakabilir hatta yaralar oluşmasına ve saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir.
Saç sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, özellikle kepek sorununun ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Saçlara parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor. Ağız ve diş sağlığına da iyi geliyor, dişlerin beyazlamasını sağlarken ağız içinin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Siğillerin tedavisinde kullanılan bu sirkeyi banyo suyunuza ekleyerek kullanabilirsiniz. Ayrıca beyaz sirke tırnak mantarı gibi cilt sorunlarında da etkili sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Tene olduğu kadar beyaz sirke saça faydaları da oldukça çoktur. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi geçirmenize yardımcı olabilir.
Beyaz sirke ile bit şu şekilde temizlenir:
Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın.
Saç Rengini Açmak için En Doğal Yöntemlerden Biri
Beyaz sirkenin bir diğer faydası da saç rengini açma özelliğine sahip olması.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, bir çay kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suyla karıştırın ve saçınızı durulayın. 1-2 dakika masaj yaparak saç derinize temas etmesini sağlayın. Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar.
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir. Zararlı mikroorganizmaların ortadan kalkmasını sağlayan beyaz sirke ütü temizliği konusunda da oldukça faydalıdır.
NASIL KULLANILIR? Şampuanınıza 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek iyice çalkalayınız. Her kullanmadan önce şampuan şişesinizi çalkalayarak sirkenin şampuan ile iyice karışmasını sağlayın. Saçınızı şampuanlarken iyice masaj yapınız ve durulayınız.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Normal bir şekilde kapta karıştırdığınız elma sirkesi solüsyonunu duş sırasında şampuanlama etabından sonra (saçlarınızı tamamen duruladığınızdan emin olun) saçlarınıza yedirerek uygulayabilirsiniz. Eğer saçlarınızda işlem varsa ya da yıpranmışlarsa saç kreminden sonra kullanabilirsiniz.
Her Sirke kıl köklerini kurutur mu. Ancak bu karışımın ciltte Ardından tüyleri aldığınız bölgelere uygulayarak karışımın köklere nüfuz etmesini sağlayın.
Beyaz sirke kaşıntı ve ağrı kesici olarak da bilinir. Banyo suyunuza beyaz sirke ekleyin kaşıntılı cildi rahatlatacaktır. Beyaz sirke antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için yaraların neden olduğu yanmanın iyileşmesine yardımcı olur.
Saçta sirke belirtileri
Kafa derisinde bulunan bitlerin yumurtalarına sirke denmektedir. Sirkeler kahverengimsi ya da beyaz görünümde olabilirler ve saç üzerinden küçük de olsa görünürler. Saç sirkeleri, kafanızda bir şeyin kaşındırdığını ya da yürüdüğünü hissettirebilir.
Beyaz sirke, su gibi saydam sıvı bir maddedir. Özünde şeker bulunan tarım ürünlerinin fermantasyonu ile elde edilir. Kimyasal birleşim olarak %5 oranında asetik asit içermektedir. Tamamen doğaldır.
Alkollü bir içecekten elde edilen sirkeler, haram özelliğini kaybedip helal bir gıda olmuştur. Bunun sebebi ise sirke sarhoş edici bir sıvı gıda özelliğini taşımamaktadır.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor. Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri