Ülkemizde lüks otellerde eti oldukça ilgi görmektedir. Beyaz Tavşan Hangi Cinstir? Herhangi bir türe ait tavşan beyaz tüy rengine sahip olabilmektedir. Albino tür olan tavşanların tüyleri beyaz ve gözleri kırmızı renge sahiptir.
Beyaz renkli tavşanların bazıları albinodur. Bu sebeple bu tavşanların gözleri kırmızı olur. Her tavşan türünde albino bireyler olabileceği için, kırmızı gözün her tavşan türünde olabileceğini söyleyebiliriz. Bunun haricinde bir tür vardır ki, beyaz renkli ve kırmızı gözlü olur.
Tavşanlarda ortalama en uzun ömür 15 yıldır. Ev tavşanları iyi bir bakım, beslenme, diyet, egzersiz gibi etkenler sayesinde 15 yıl kadar yaşayabilir. Aslında yabani tavşanlar da 15 yıl yaşam sürebilir ancak doğa yaşam koşulları biraz daha zordur. Bu yüzden ortalama 1-2 yıl bazen de 3 yıl yaşam sürdükleri gözlemlenir.
Daha sonraları beyaz tavşan, gelinlik yani evlilik olarak değerlendirilmiştir. Kadın için çok dengeli bir kısmet anlamına gelen beyaz tavşan, erkek için alımlı ve güzel kadın manasındadır. Rüyasında beyaz tavşan gören kişi uzun olmayan süreler sonrasında evlenebilir.
Marul, salatalık, dereotu, maydanoz, turp, enginar yaprakları, lahana yaprakları ve taze çimenler tavşanların en çok sevdiği yeşilliklerdendir. Burada dikkat edilecek husus yeşilliklerin kuru ot, kuru saman gibi gıdalarla birlikte verilmesidir.
İlgili 21 soru bulundu
-Tavşanların ortam sıcaklığı 10 derecenin altına inmemelidir,30 derecenin üzerine çıkmamalıdır.Tavşanlar için optimum sıcaklık 15-25 derecedir.
Zıplamak: Tavşanlar sık sık zıplıyorsa bu mutlu olduklarına işaret eder. Zıplama davranışını sağa sola ya da daha kontrolsüz yapıyorsa keyfi çok yerindedir ve sizi oyuna davet ediyor demektir.
Rüyada tavşan beslemek, refahın bir işaretidir. Bu, önemli bir finansal kazanç elde etmek üzere olduğunuz ve hatta edindiğiniz maddi varlıkları göz önünde bulundurduğunuzda zengin sayılacağınız anlamına gelir.
Ancak aşağıda detaylarını anlatacağımız bir örnek olarak bir tavşanın postunun beyaza ve sarıya mevsimlik olarak dönmesi, evrim değildir. Evrim sonucu ortaya çıkmış bir periyodik değişimdir bu, ona şüphe yok. Ancak bu mevsimlik renk değiştirme sürecinin kendisi evrim değildir.
Sarkık bacakları, ikonik kulakları ve şirin zıplamaları ile pek çok insan evcil hayvan olarak tavşan tercih ediyor. Tavşanlar çok çabuk insanlara alışır ve zamanla sahibini tanımaya başlar. Bu nedenle onunla düzenli ilgilenen kişileri görünce çoğu zaman yanına koşar ve kucağına atlarlar.
Tavşanlar Hakkında Genel Bilgiler. Arka bacakları ön bacaklarından daha uzun, kuyrukları kısa, kulak ve bıyıkları uzun, gözleri iri, otçul ve kemirgen, memeli bir hayvandır. Yabani ve evcil türleri vardır. Vahşi doğada büyük gruplar halinde yaşadıkları için yalnız yaşamaya uygun değillerdir.
Çünkü tavşanlar oldukça titiz hayvanlar olarak bilinirler ve gün içerisinde tıpkı kediler gibi kendilerini yalayarak temizlerler. Ayrıca tavşanlar diğer hayvanlara göre çok çokça hassaslardır ve yıkanmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tavşanınızı kesinlikle yıkamamalısınız.
Tavşanlar memeli grubunda yer alan sıcak kanlı hayvanlardır. Aynı hamsterlar gibi tavşanlar da gündüz vakti uyur, gece boyunca aktif olurlar. Tavşanların mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için gürültüden uzak bir ortamda bakılmalıdır.
Tavşanların kuyrukları oldukça küçük ve uzun kıllar ile örtülüdür. Genellikle 2 ayaklı olarak bilinen tavşanların toplamda 4 ayakları bulunmaktadır. Ön ve arka ayaklarında ise 5'er parmakları vardır.
Tavşanlar gece aktif hayvanlardır. Yani alacakaranlıkta yada gece daha fazla faaliyet gösterirler. Arka bacakları ön bacaklardan daha uzundur. Üst dudakları ise derin olarak yarıktır.
Yalamak: Bir sevgi göstergesidir. Tavşanlar kendi aralarında da hoşlanma ve sevgi göstermek için birbirlerini yalarlar, bu tavşan dilince öpücük manasına gelir. Bazen tavşanınızı severken yeri yaladığını görebilirsiniz, ama aslında bu yere değil size yapılmış bir jesttir.
Tavşan Cinsiyeti Belirleme
Tavşanın narin bir şekilde kucağa alındıktan sonra kuyruğunu hafif şekilde yukarı kaldırmak gerekir. Bu şekilde genital bölgesine görsel erişim sağlanabilir. Burada dişi tavşan olması durumunda cinsel bölgesi rahatlıkla anlaşılabilir. Erkek tavşanda da penisi rahatlıkla görülebilir.
Çoğu insan tavşanlarını koktuklarını düşünerek, evde beslenmelerine karşı çıkar. Ancak kokunun sebebi tavşanın kendisinden ziyade, temiz tutulmayan kafes gibi yaşam alanlarıdır. Düzenli şekilde kafes temizliği yapıldığı takdirde, koku oluşmaz ve gerekli hijyen sağlanır.
Korktuğunda ya da bir yeri acıdığında tiz bir ses çıkarır; dişiler yavrularını çağırmak için gırtlaktan boğuk sesler çıkarır. Bayağı tavşanlar on iki yıl kadar yaşarlar.
3. Tavşanlar diğer tavşanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar. Tavşanlar, vahşi doğada hayatta kalmak için birbirine güvenen sosyal hayvanlardır. Bir tavşanın potansiyel yırtıcı hayvanlar için her zaman tetikte olması gerekir ancak başka bir tavşan varsa, bu sorumluluğu etrafa yayar.
Tavşanlar Nerede Uyumayı Sever? Tabi ki bütün canlılar gibi rahat ve huzurlu oldukları yerde cevabını verebiliriz. Gürültüden uzak, fazla hava sirkülasyonu olmayan, mama ve su kabından uzak hatta tuvalet eğitimi olanlarda tavşan tuvaletinden uzak olması gerekir. Yavru tavşanlar annesine sokularak uyurlar.
Erkek tavşanlar, ayaklarını yere vurarak, gözdağı verirler. Koloninin sınırları, dallara, taşlara vb. sürtünerek, yanaklarındaki bezlerden salgılanan koku ile işaretlenir. Ayrıca yumuşak tüyleri, şirin ve sakin mizacı ile çok sevilen bir hayvandır.
Tavşan kafesi için dikkat etmeniz gereken başlıca konu boyut ve kafesin kalitesidir. Özellikle kafes dışarda ise tavşanı kötü hava koşullarına karşı da muhafaza edecek özellikte olmalıdır. Genel itibari ile minimum bir tavşan kafesi için boyut 180 x 60 x 60 olmalıdır.
Söz konusu altlığa tavşanın dışkısından ya da idrarından bırakmak eğitimi kolaylaştırır. Tercih edilecek altlık, üzerinde baskı olmayan bir kâğıt olabilir. Tavşanın dışkısını tuvalete serilen kâğıdın üzerine, yani pelet ya da talaşların altına gelecek şekilde bırakmak, tavşanın doğru yönlendirilmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri