Beyaz tenli insanların derisindeki melanin miktarı düşüktür ve güneş ışığı altında kaldıklarında çoğunlukla bronzlaşmak yerine ciltleri kızarır.
Bronzlaşmak temelde güneş altında cildin renginin değişmesidir. Güneşe maruz kalınan süreyle orantılı bir şekilde melanin adlı koyu renk maddenin artışı ile bronzlaşma dediğimiz olay ortaya çıkıyor. Güneş ile uzun süre temas halinde olunduğunda cilt önce kızarır. Bir süre sonra ise bronz bir görünüm alır.
Derinin koyulaşması, ultraviyole ışığa maruz bırakılan deri hücreleri içine melanin pigmentinin salınımı veya miktarının artması ile olur. Melanin, melanosit denen hücrelerce üretilir ve vücudu fazla güneş ışınlarından korurur.
Ciltteki ölü derilerin temizlenmesi ve gözeneklerin açık hale getirilmesi bronzlaşma hızını arttırmaktadır. Düzenli cilt bakımı yapan bireylerin daha hızlı bronzlaştığı görülmektedir. Hızlı bronzlaşmak için zeytinyağı, kahve, limon ve kakao yağı gibi doğal ürünler kullanılabilmektedir.
Önce Vazelin
Bronzlaştırıcı bir ürün kullanmadan önce cildinizin nemini koruması için vücudunuza vazelin sürün. Bu şekilde vazelin, cildinizi kızarmaktan önleyecek ve sağlıklı bir şekilde bronzlaştıracaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Bronzlaşma güneşlenmeden de gerçekleşebilmektedir. Self-tanner denilen kimyasal madde (DHA) içerikli kremler 1 hafta içinde cilde bronz bir koyuluk kazandırmaktadır. Geçici olan bu bronzlaşma yöntemi oldukça güvenilirdir. Böylece UV hasarı olmaksızın bronzlaşmak mümkün olabilmektedir.
Öncelikle, kolay bronzlaşmayı hızlı bronzlaşma olarak düşünmeyin. Bir günde bronzlaşmak cildinize yapabileceğiniz en kötü şey olur. Cildinizi bronzlaşmaya hazırlamak ve stratejik bir yol izlemek kolay ve sağlıklı bronzluk elde etmenize yardımcı olur. Cildinizi ölü derilerden arındırın.
Güneşin en etkili ve güçlü olduğu saatler sabah 10:00 ve akşam 16:00 arası. Eğer bu saatler arasında bronzlaşmayı düşünüyorsanız lütfen SPF15 korumalı bir nemlendiriciden daha fazla kullanın. Yavaş ve kademeli bir bronzluk hem daha kalıcı hem de daha sağlıklı.
Bu noktada “Eda Taşpınar bronzlaştırıcı yağ yüze sürülür mü?” sorusunun cevabı önemli olabilir. Eda Taşpınar bronzlaştırıcı sadece vücut için geliştirilen bir formüldür. Yüz ve çevresine uygulanması tavsiye edilmez.
Cildinizdeki bronzlaşmanın daha uzun süre devam edebilmesi için havuç, badem, nar, lahana, ıspanak, pazı ve marul gibi sebzeleri beslenme rutininize ekleyebilirsiniz. Incia Doğal Bronzlaştırıcı Yağ cildinizin dengesini koruyan, çevreye ve insan sağlığına duyarlı saf içerikleriyle kalıcı ve doğal bir bronzluk sağlar.
Güneşe ilk defa çıkıyorsanız cildinizin özelliğine göre güneşte kalış sürenizi ayarlamanız gerekir. Açık tenli kişilerde ilk kalış süresi 5-10 dakikadır. Kumral tenliler ilk çıkışlarında 10-20 dakika, buğday tenliler 20-30 dakika, esmerler ise 40 dakika kadar güneşte kalabilir.
Ancak bronz kalma süresi daha kısadır. Beyaz tenli insanların bronzluk süresi ortalama 10-12 gündür. Esmer ten, güneş ışınlarını daha kolay alabilmekte ve daha hızlı bir şekilde bronzlaşabilmektedir. Ancak esmer ten rengine sahip kişilerin eski ten renklerine dönmeleri yaklaşık 6-7 ay kadar sürmektedir.
Bronzlaşma sürecinde sadece UVB ışınları yol oynar; güneş maruziyetinden 2-3 gün sonra bronzlaşma süreci başlar ve 3 hafta içerisinde maksimum seviyesine ulaşır.
Doğal bir bronzluk elde etmek için genellikle 7 ila 8 seans yeterli olmakla birlikte bronzlaşma süresinin cilt özelliklerine göre değişebileceği unutulmamalıdır. Çabuk bir bronzlaşma elde edilmesi için seans araları sık ya da seans süreleri uzun tutulmamalıdır.
Cevap tabi ki evet! Uzun süreli bir bronzluk için cildinizin kuru kalmasına izin vermeyin. Bunu cildinizi nemlendirerek ve besleyerek yapabilirsiniz. Bu uygulama, cilt yüzeyinde bulunan lipit dokuyu geri kazandırır ve cilt hücrelerinin birbirlerine tutunmasını sağlar.
Eda Taşpınar Beyaz Ten Bronzlaştırıcı 200 ml. Ne İşe Yarar Özel formülü sayesinde cildin doğal bronzlaşma sürecini hızlandırır. Cildinizi yatıştırmayı ve korumayı amaçlarken, aynı zamanda da cildinizin nefes almasını sağlar. Beyaz tenlilerin ve hassas ciltlerinde istedikleri bronzluğa sahip olmasına yardımcı olur.
Ortalama olarak beyaz tenli bir insanın bronzluk süresi 10-12 gün sürer. Esmer tenliler ise güneş ışığını daha kolay alabilmekte ve hızlı bronzlaşırlar, fakat cildin eski haline dönmesi diğerlerine oranla daha uzun zaman alır. Esmer bir insanın bronzluk süresi ortalama 6-7 ay sürer.
En az 15 koruma faktörü olan kremleri seçmelisiniz; çünkü 15 koruma faktörü güneş ışınlarının yüzde 93'ünü filtreliyor. 30 veya 50 koruma faktörlü kremler de beyaz tenliler için öneriliyor.
Osteomalasi (kemik erimesi)
- Öğle saatinde yaklaşık 30 dakika güneşlenen bir kişinin vücudunda 10 bin ile 25 bin IU D vitamini sentezleniyor. - Mayo ile güneşlenen bir kişide 20 dakika maksimum D vitamini yapılıyor.
Havuç tüketmek bronzlaşmaya yardımcı
Havuçta bulunan karoten melanositlerin çoğalmasını hızlandırır. Güneş ışınlarının çok dik gelmediği saatlerde güneşlenip havuç yemek ya da havuç suyu içmek cilde istenen görünümün kazandırılmasına yardımcı olabilir.
Akılcı güneşlenme; özellikle saat 10-16 arasında, kollar ve bacaklar açık kalacak şekilde, haftada 3-4 kez, 10-15 dakika güneşlenmektir. Ancak daha uzun süre güneşlenmek isteniyorsa güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden kaçınmak için belirtilen süreden sonra koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır.
<#text> 7.<#text> Mükemmel bir bronzluk yakalamak için vazelin kullanın. Bronzlaştırıcı krem kullanıyorsanız, onu uygulamadan önce aynı bölgelere vazelin uygulayın. Bronzlaştırıcı kremden önce bir bariyer işlevi görerek, kremin vücudunuzda bırakabileceği leke ve çizgileri engeller.
Polat, bronzlaşmak için cilde sürülen kola ve havuç yağının kansere zemin oluşturabileceğini söyleyerek, şu açıklamada bulundu: "Normal güneşe dahi koruyucusuz çıkmamayı önerirken, kola gibi havuç yağı gibi deride güneşin etkilerini artıran maddeler sürmek riski daha da artıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri