Eğer ten renginiz beyaz ve açık ten, kıl kökünüz de koyu ise alexandrite lazer cihazı tercihinde bulunmalısınız. Tabii ki de bunun kararını tercih ettiğiniz güzellik merkezindeki uzman estetisyenler tarafından belirlenerek size en iyi lazer epilasyon cihazı tercihine yönlendirilecektir.
İnce kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkili olan Buz Lazer, bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde de güvenle uygulanmakatadır.
Artık her cilt yapısına, her ten rengine ve her tüy yapısına uygun lazer epilasyon cihazları bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü lazer epilasyon uygulamasında hangi tene sahip olursanız olun ister açık ( beyaz) tene, isterseniz koyu ( esmer) tene hiçbir şey fark etmeyecektir.
Genel hatlarıyla söylersek Alexandrite tipi lazerler çok koyu tenli olmamak kaydı ile vücut bölgelerinde, Diod tipi lazer yüz bölgelerinde ve çok koyu tenlilerde vücut bölgelerinde, Nd-Yag tipi lazerler ise derin yerleşimli kıllar için çoğu zaman en iyi seçeneği sunuyor.
Beyaz renkli kıllar renk pigmenti içermediğinden lazer epilasyondan etkilenmeyecektir. Hamilelik döneminde içerisinde uygulama yapılmamaktadır. Buz lazerler koyu ya da açık olmak üzere tüm cilt tiplerinde başarılı epilasyon sağlar.
İlgili 45 soru bulundu
Merhabalar, Buz Lazer tüm kıl tiplerinde etkilidir ve tüm cilt tiplerinde güvenlidir. Kalın kıllarda melanin pigmenti daha fazla olduğundan, lazer ışınının emilimi daha yoğun olur.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Evet bir çok durum için geçerli olduğu gibi lazer epilasyonda da ten rengi faktörü oldukça önemli bir konudur. Eğer cildinizin rengi açık ise ve kıl köklerinizin rengi koyu ise rahatlık ile size lazer epilasyonu ile tedavi yöntemini önerebiliriz.
Alexandrite türü lazer uygulaması, açık cilt tipine ve koyu kıl rengine sahip insanlara uygun olan bir epilasyon yöntemidir. Diğer lazer türlerine göre bu lazer tipi, ciltteki ve kıl köklerindeki melanin pigmenti tarafından daha iyi tutularak, daha etkili bir epilasyon sağlar.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Alexandrite lazer epilasyon açık renk ten ve yine açık renk kılları tespit edebilen bir türdür. Dolayısıyla Alexandrite lazer epilasyon hemen herkesin üzerinde etkili olmayabilir. Ancak bu şartları sağlayan biriyseniz Alexandrite sizin için uygun olacaktır. Birçok kişi lazer epilasyonun acıttığı algısına sahiptir.
Eski nesil lazer epilasyon sistemleri açık renkli, ince tüyler üstünde etkili değildi. Bu yüzden de sizin gibi sarı, ince tüylere sahip olan kişiler lazer epilasyon yaptıramıyordu. Bugün söz konusu problemin ortadan kalkmasını sağlayan iki teknolojiye sahibiz. Bunlardan biri Soprano Buz lazerdir.
Lazerlerin türleri arasında yer alan yeşil lazer güçlü dalga boyuna sahip olan bir türdür. Kırmızı renkli lazerlere oranla 50 kat daha parlak ışık verdikleri bilinmektedir. Kırmızı lazer pointerlerden tamamen farklı özellikler taşımaktadır. Karanlıkta gözle görülebilir düzeyde dümdüz bir çizgi olarak gitmektedir.
Ergenlik döneminde kılların hormonlara duyarlılığı fazladır. Bu nedenle lazer epilasyondan istenilen sonuç alınamaz. Lazer epilasyon için ergenlik döneminin bitmesi beklenmelidir. Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz.
Bahar Öznur, lazer epilasyonun açık tenli ve koyu renk tüylere sahip kişilerde etkili olduğunu belirterek, “Lazer başlıca 4 rengi göremez. Bunlar beyaz, gri, sarı ve kızıl renkteki çok ince tüylerdir” diyor.
Buz Lazer™ epilasyonun bir üst versiyonu Buz Lazer™ Platinum, esmer ve bronz tenlerin epilasyonu için eksiksiz çözüm sunmaktadır. 3 dalga boylu sistem, bu özelliği sahip dünyanın ilk ve tek lazer epilasyon cihazıdır.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
Epilasyon için en iyi lazer Alexandrite ve Diode lazerdir. Fakat bunlarında FDA onaylı olanı tercih edilmelidir.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Normal şartlarda lazer epilasyon sonrasında kararma olabilmektedir. Bu durum kişiden kişiye ve cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Bu sorundan kurtulmak için E vitamini önerilmektedir. Bunun kullanılması sonrasında ten renginde açılma gözlenmektedir.
Ve yanıktan sonra ciltte renk değişimleri gözlenebilir. Ancak güvenli cihazlarla, uzman kişiler tarafından uygulandığında lazer epilasyon ciltte kararma yapmaz. Tam tersine ağda sonucu koyulaşmış koltuk altı ve bikini bölgesinde lazer epilasyondan sonra cilt renginin bir miktar açıldığını belirten kişiler mevcuttur.
Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz. Yüz bölgesindeki ayva tüylerinin tetiklenmemesi için de uygun dalga boyuna sahip cihazlar kullanılmalıdır.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri